Vraag & Antwoord

Videobewerking

Magix video de luxe

Anoniem
TomNL
6 antwoorden
 • Wie o wie heeft er ervaring met het videobewerkingsprogramma Magix video de luxe? Ik ben zelf aan het monteren met Studio 8 van Pinnacle. Gaat goed maar ik gebruik niet legale software hiervan. Ik wil toch eens zelf een bewerkingspakket kopen en zit nu te twijfelen tussen Pinnacle en Magix. Wie kan mij helpen
 • Ik heb pas nog ergens een test gelezen, maar ik weet even niet meer waar. Pinnacle is gebruiksvriendelijk, maar heefteen slechte codec. Magix kan ook voldoende, maar schijnt iets minder gebruiksvriendelijk te zijn.
  de codec die er bij zit is echter erg goed.

  Magix lijkt mij dus beter, omdat de codec de beeldkwaliteit bepaalt.
  Tenminste als je dvd's wilt maken.

  Hans
 • Er is laatst in de C'T een test verschenen waarin de mpeg2-codecs van een aantal videobewerkingspakketten en andere programma's werden vergeleken, maar dat ging alleen over de codecs en niet over de rest van het videobewerkingsprogramma voor zover ik me kan herinneren. Magix gebruikt dacht ik de ligos encoder en die is wel goed, maar als je een pakket wil aanschaffen is de codec niet het eerste waar ik naar zou kijken omdat je codecs ook gratis van het internet kunt plukken (zoals bijv. tmpgenc).
 • Wat ik gelezen heb ging om een volledige test, niet alleen de codec.
  Overigens is TMPGenc niet gratis, maar je kunt hem wel 30 dagen proberen.
  Ik dacht overigens dat bij magix een Cinema Craft encoder zit.

  Hans
 • Ik vond toevallig deze topic. Ik ben zowel gebruiker van Pinnaclesys Studio 7 en later ook 8 alsmede Magix Video Deluxe 2004.
  Uit ervaring kan ik zeggen dat Studio gebruiksvriendelijker is. Echter bij mij was deze nogal instabiel, zelfs na alle patches. Video Deluxe is wat meer puzzelwerk als je er aan begint. Er zijn meer mogelijkheden met dit programma. Met name op het gebied van editing. Er zit een duidelijke handleiding in de doos. Ik zou voor Magix gaan.
 • [quote:751e354d78="TomNL"]Ik vond toevallig deze topic. Ik ben zowel gebruiker van Pinnaclesys Studio 7 en later ook 8 alsmede Magix Video Deluxe 2004.
  Uit ervaring kan ik zeggen dat Studio gebruiksvriendelijker is. Echter bij mij was deze nogal instabiel, zelfs na alle patches. Video Deluxe is wat meer puzzelwerk als je er aan begint. Er zijn meer mogelijkheden met dit programma. Met name op het gebied van editing. Er zit een duidelijke handleiding in de doos. Ik zou voor Magix gaan.[/quote:751e354d78]

  Ik gebruik Studio8, en kan beamen dat het een nogal instabiel pakket is (ook na installatie van de laatste patches). Verder werkt het bij wat grotere filmlengte bijzonder traag, vooral als er reeds geluid van CD o.i.d. is toegevoegd. (Onder Win XP, op Pentium4, 1,7 GHz met 512MB en 2x HD 40GB, 7200 rpm)
  Dit alles maakt mij nieuwsgierig naar andere pakketten, vandaar de vraag hoe gedraagt Magix Video DeLuxe 2004 zich in dat opzicht?
  En kun je daar ook met volledig behoud van kwaliteit DV in èn DV uit (dus terug naar de camera)?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.