Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Probleem met DVD+RW?

WeBe
12 antwoorden
 • Ik ben er al een paar keer tegenaan gelopen en nu wil ik eens weten of iemand hier een oplossing voor weet.

  Ik heb een NEC 1100a DVD-brander. Deze brandt DVD+R/RW. De DVD+R's zijn in vrijwel alle DVD-spelers zonder problemen af te spelen, zowel in de PC's als in standalone spelers.

  Maar een DVD+RW wordt in de meeste gevallen helemaal niet herkend (no disc). Behalve op mijn Panasonic SA-HT70. Die heeft wel wat meer moeite met het herkennen van de DVD+RW, maar het werkt wel. En dat terwijl volgens de specificaties helemaal geen DVD+ of -R/RW gebruikt kan worden.

  Het probleem speelt zowel bij data- als video DVD+RW's. Heeft iemand een idee hoe dat komt of wat ik er aan kan doen?

  Ik heb al verschillende merken geprobeerd, maar steeds met hetzelfde resultaat.

  Wim.
 • Mmmm, heb dezelfde DVD-brander en al mijn gebrande DVD+RW's zijn overal op af te spelen, (2x sony, 1x Phillips, 1xDaytek) alles getest en werkt prima op deze dvd-spelers, ben er tot nu toe geen tegenkomen die niet werkte.
 • Heb gisteren een Lenco DVD-16 standalone speler gekocht die DVD+R en RW zou moeten afspelen. Maar met de DVD+RW: no disc. Zal vanavond de code invoeren voor het afspelen van VCD/SVCD. Misschien dat dat nog helpt?

  In de PC's: Aopen 1648, NEC 5800 (in verschillende PC's gehad) en DVD-spelers in diverse laptops: wel DVD+R, maar geen +RW. Behalve de Aopen 1648 die ik thuis heb. Dat is een wat ouder model, maar die doet het dus prima.

  Je zou haast zeggen dat ik dan wat fout doe. Maar als ik een video DVD+RW maak en ik sla daar tevens de iso-file van op en ik brand de image op een DVD+R, dan werkt die DVD+R prima. Zou je toch zeggen dat die +RW het ook zou moeten doen.

  Misschien moet ik naar een firmware update kijken voor mijn brander?

  Wim.
 • ander merk +rw gebruiken ?
 • Gebruikte merken:

  Nashua, Sony, HP en Philips. Allemaal met hetzelfde resultaat.

  Zag ergens dat de firmware wel wat uit kan maken. Schijnt dat de nieuwe firmwareversie 1.A1 slechter (?) presteert als 1.A0.

  Eens kijken welke versie ik heb.

  Wim.
 • Waar kan ik zien welke firmware versie mijn NEC 1100a heeft?

  Wim.
 • Heb je de DVD wel afgesloten met het branden?
 • De DVD sluit ik altijd af met branden. Dat is een gewoonte die ik mij heb aangeleerd toen ik VCD maakte. Ik weet dat dat anders niet werkt. Dan zou mijn Panasonc speler het trouwens ook niet willen afspelen.

  Inmiddels heb ik wel uitgevonden welke firmware versie mijn brander heeft. Is 1.A0, dus ik zal de update naar 1.A1 eens proberen. Was trouwens geen wonder dat ik dat niet kon vinden. Het verschijnt heel kort in beeld tijdens het opstarten van mijn PC. Dat opstarten gaat zo snel dat je nauwelijks de gegevens bij het opstarten te zien krijgt.

  Wim.
 • Of even kijken onder Apparaatbeheer kijken bij CD-Rom. Ikzelf heb overigens ook versie 1A.0
 • Hier staat nogal wat firmware, ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd
  http://etna.rpc1.org/nec/index.html
 • Ik heb dezelfde problemen met mijn NEC 1300A. De DVD+RW zijn op de andere DVD spelers die ik (pc's en standalone) niet te lezen. De DVD+R en -R zijn perfect te lezen.
  Ik denk dat +RW gewoon heel kritisch is mbt afspelen.
 • Ik heb inmiddels de update naar 1.A1 uitgevoerd, maar het maakt geen verschil. Ik heb bij Etna nog meer updates gedownloaded, maar ik weet niet wat de verschillen zijn, dus of het verstandig is die toe te passen.

  Dat een +RW uit een NEC 1300a dezelfde problemen geeft verwondert mij eigenlijk niet, omdat beide machines heel erg op elkaar lijken. Zie op het Internet maar eens de verschillende discussies over het upgraden van een 1100 naar een 1300.

  Zijn er gebruikers van andere merken DVD+ branders die tegen dezelfde problemen aanlopen of juist niet?

  Wim.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.