Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

kwaliteit dvd

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Wil eigen videofilms na montage opslaan op DVD. Is hierbij kwaliteit DV te bereiken en zo ja met welke dvd recorder
 • Het ligt hem niet zo zeer aan de dvd brander denk ik… maar aan de software die je gebruikt.

  [i:62ddebfe3b]Ik gebruik bijv.om te monteren,[/i:62ddebfe3b]
  Pinnacle studio 7
  Om te renderen van avi naar mpeg,
  TMPGEnc
  [i:62ddebfe3b]En dan dvd brandklaar maken met,[/i:62ddebfe3b]
  TMPGEnc DVD Author
  [i:62ddebfe3b]Ik brand het geheel met,[/i:62ddebfe3b]
  Nero 6.11

  suc6
 • Ja ik deed dat ook met Pinnacle studio 7, maar die heb ik geupgraded naar studio 8. De MPG kwaliteit van studio 8 is geweldig, en daar laat ik nero 5.510 vcd's van maken. (standalone dvd speelt geen svcd af)
  Op mijn breedbeeld zit het er nog behoorlijk goed uit!
 • DVD (MPEG2) zou minder van kwaliteit zijn als DV. Zelf zie ik daar geen verschil tussen en al zeker niet op TV. Als je DVD-speler met s-video rechtstreeks op je TV kan worden aangesloten, dan is het beeld echt haarscherp.

  Ik gebruik meestal TMPGenc om om te zetten naar MPEG2/DVD-formaat en Ulead DVD Moviefactory 2 voor DVD autohoring en het branden.

  TMPGenc kan trouwens weleens de mist in gaan met de synchroniteit van het geluid. In dat geval sleep ik de AVI rechtstreeks in DMF2 en laat het dan bij het branden omzetten. Prima resultaat.

  Wim.
 • Ik gebruik TMPGEnc plus 2.5. Het enige nadeel dat TMPGEnc heeft, vind ik, is dat hij er erg lang over doet om het om te zetten naar mpeg. Als ik een film (avi) van ongeveer 710000kb om wil zetten naar mpeg doet hij daar ongeveer 5 uur over. Weet iemand of er misschien een programma is dat sneller werkt?
 • Kwaliteit kost tijd (met die trage pentium 4-processors :wink: nog steeds). TMPGEnc plus 2.5 is een van de betere programma's voor de *.avi -> mpeg conversie, sneller dan 5 uur (afhankelijk van processor) kan zeker maar gaat ten koste van kwaliteit.
 • CinemaCraft Pro doet het sneller maar tegen een prijs, $2000 om precies te zijn….

  Als je in TMPGenc geen noise reduction gebruikt en de motion estimation op motion estimate search of normal zet gaat het ook sneller, natuurlijk ten koste van de kwaliteit….
 • beetje duur, dat programma. Dan kan ik net zo goed de originele dvd's kopen.
 • nah nero doet dat bij mij in zo'n anderhalf uur

  van avi naar mpeg2 omzetten … 700 mb ( niet aan te raden wegens kwaliteits verlies, beter dan 2 x 350 naar 2 x 700 )

  heb je wel die mpeg2 plugin nodig
 • Ik moet ze wel eerst omzetten naar mpreg, anders brand hij ze niet (mijn brandprogramma is Easy CD Creator 5 platium)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.