Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Boxen aansluiten op PC

7 antwoorden
  • Mijn oude SB AWE64 heeft afgelopen weekend de geest gegeven. Nu ben ik van plan om een nieuwe kaart te kopen met iets van 5.1 of 4.1. Ben niet echt audiofiel ofzo, dus hoeft niet het beste van het beste te zijn. Maar ik vroeg me af of ik mijn huidige PC speakers (gewoon 2 weg stereo) kan gebruiken en die te combineren met een extra 2.1 setje om 4.1 krijgen. Ik ga geen film kijken op mijn PC, maar het is eigenlijk alleen veel games. Hebben die 2.1 setjes apparte aansluitingen voor de Speakers en de subwofer, of zit er vaak gewoon een hoog/laag scheidings filter in het setje?
  • Een 2.1 setje heeft gewoon één stekkertje, dus het lijkt mij wel mogelijk. Heb je denk ik alleen wel problemen met speakers van verschillende sterkte en misschien een te korte draad.
  • daar was ik al bang voor, is het niet beter als de geluidskaart bepaald welk geluid naar welke speaker gaat? Hoe is dat bij 5.1 of 4.1 setjes?
  • Ik begrijp niet precies wat je bedoelt met je vraag. Als je bedoelt hoe het zit met de stekertjes, dat is één stekkertje per 2 boxen. Misschien kun je als je toch bezig bent beter gelijk een 4.1 of 5.1 set aanschaffen. Die heb je vanaf zo'n 40-50 euro.
  • [quote:b435355206="The Ram"]Ik begrijp niet precies wat je bedoelt met je vraag. Als je bedoelt hoe het zit met de stekertjes, dat is één stekkertje per 2 boxen. Misschien kun je als je toch bezig bent beter gelijk een 4.1 of 5.1 set aanschaffen. Die heb je vanaf zo'n 40-50 euro.[/quote:b435355206] Oke, maar die 4.1 of 5.1 setjes, hebben die ook 1 stekker per 2 boxen of 1 voor de hele set?
  • Het is bij 5.1 of 4.1 gewoon 2 boxen per stekkertje. Ik heb hier bv. een 6.1 set staan en daar heb ik 3 stekkertjes voor nodig. De subwoofer telt dus niet mee als je zo rekent.
  • 2.1 sets hebben een gewone stereo aansluiting. De bas wordt inderdaad met een scheidingsfilter gevormd.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.