Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DVD+ of DVD-

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik heb een freecom DVD+/- RW.
  Ik brande tot op heden met DVD+ DVD's.
  Nu merk ik, dat ze in de DVDspeler van mijn andere computers niet te lezen zijn.
  Is het soms zo, dat de oudere DVD spelers alleen maar DVD- kunnen lezen?

  Graag hoor ik het antwoord>

  Djordie
 • rtfm van de andere dvd speler. Het is gewoon een kwestie van lezen wat een apparaat kan.
 • [quote:f3d23208bb="Bosje"]rtfm van de andere dvd speler. Het is gewoon een kwestie van lezen wat een apparaat kan.[/quote:f3d23208bb]
  Kan zijn dat de DVD lezer nog uit het pré DVD+R tijdperk stamt, dan ga je hierover natuurlijk niets vinden in de "FM".
  In ieder geval, oudere DVD spelers hebben over het algemeen geen probleem met DVD-R schijven.

  Eddy
 • Ik heb dezelfde problemen of diverse DVD spelers.
  Deze lezen beter DVD-R dan DVD+R. Die geldt bij mij zowel voor mijn oudere als nieuwe spelers.
 • Op http://www.dvdrw.com/why/compatibility.htm staan een paar lijsten waarop staat welke DVD spelers wel en of niet DVD+ ondersteunen. Deze lijsten zeggen echter ook niet alles, want het kan ook aan de firmware liggen.
 • ff technisch: een DVD-R(W) reflecteert beter dan een DVD+R(W), vandaar dat je met oudere (niet voor DVD+/-R(W) gecertificeerde) DVD-spelers meer kans hebt bij een gebrande DVD-R(W) dat de informatie wel leesbaar is.
 • [quote:d79285b394="Obi-wan-kenobi"]ff technisch: een DVD-R(W) reflecteert beter dan een DVD+R(W), vandaar dat je met oudere (niet voor DVD+/-R(W) gecertificeerde) DVD-spelers meer kans hebt bij een gebrande DVD-R(W) dat de informatie wel leesbaar is.[/quote:d79285b394] Een kans, dus staar je er niet blind op. De laatste test, en dat was alweer een tijdje terug, meldde (in mijn herinnering) dat 95% van de dvd-afspelers overweg kon met -R schijven en 90% met de +schijven. Dus ja, die 5% vind ik een te zwak gegeven. Er dus een reële kans dat je altijd fout zit. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat mijn "Lenco" dvd speler de door mij gemaakte +R en +RW schijven prima leest, en dat mijn oudere Acer Dvd-afspeler dit niet doet. Die +R en +RW schijven zijn ook leesbare op mij eigen Dvd-afspeler in de computer en ook bij de Dvd apparaten bij mijn broer. Dan heb ik dus de test al uitgevoerd voor een +schijf op 6 (meer heb ik niet onder handbereik) Dvd apparaten. Eentje fout dus zit ik al op 83% succes. Ik heb geen -R of -RW schijven, dus daar heb ik geen ervaring mee. Koop een apparaat die je past, en vervang de apparaten die niet goed functioneren. In mijn geval is dat dus die oude Acer …
 • [quote:87fd9c26be="Hans.Vosman"]Dan heb ik dus de test al uitgevoerd voor een +schijf op 6 (meer heb ik niet onder handbereik) Dvd apparaten. Eentje fout dus zit ik al op 83% succes. [/quote:87fd9c26be] Oeps het zijn er zeven, mijn vader heeft er ook nog eentje, dus 86%.
 • Het gaat hier dus niet over standalone spelers, maar om de dvd spelers die in een computer zitten.
  In mijn geval wordt de gebrande data DVD dus [b:6d62e402e2]niet[/b:6d62e402e2] herkend in:

  IBM Thinkpad A22m en in een Dell PC van zo'n 2 jaar oud.

  [b:6d62e402e2]Wel[/b:6d62e402e2] wordt hij herkend in een PowerMac G4 van 1 jaar oud.

  Djordie
 • [quote:7c51f5f5e6="Djordie"]Het gaat hier dus niet over standalone spelers, maar om de dvd spelers die in een computer zitten.[/quote:7c51f5f5e6] De Acer is bij mij een Dvd-afspeler die in de computer zit, die kan bij de volgende ronde de prullenbak in. Een speler die niet goed werkt, die zou ik vervangen. Je kan zoeken naar de juiste schijven, je kan tich test schijven maken, je kan een andere brander kopen. Maar ja, als slechts een afspeler problemen geeft, dan lijkt me vervanging van die afspeler een heel stuk logischer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.