Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Vreemd beeld bij DVD playback door andere codecs?

8 antwoorden
  • Ik wouw de LOTR Two Towers op DVD gaan kijke (Met PowerDVD 5) maar toen kreeg ik een vreemd beeld, dacht eerst dat het mijn DVD speler was, zie andere topic, maar dat was niet. Ik ben toen met de opties gaan rommelen en toen ik bij bij beeld Hardeware Acceleration afzetten was het beeld ineens wel goed! Nu vroeg ik me af of dit meschien kan komen door andere codecs. Bijv: DivX, XviD, enz. Of is er een andere manier?? [b:d5d6320f94]Zonder [/b:d5d6320f94]Hardware Acceleration aan.... [img:d5d6320f94]http://members.home.nl/jirivanbergen/website/lord1.jpg[/img:d5d6320f94] EDIT: Jammer genoeg kon ik geen screenshot maken van de situatie met Hardware Acceleration aan, ik krijg dan in paint hetzelfde resultaat als zonder Hardware Acceleration aan :cry:
  • Misschien ligt het aan mij, maar wat is er mis met dat beeld?
  • [quote:fe9018296c="Gerard Timmers"]Misschien ligt het aan mij, maar wat is er mis met dat beeld?[/quote:fe9018296c] Met dat beeld is niks mis, maar er is wel wat mis met het beeld als hij Hardware Acceleration aanzet, maar daar kan hij geen screenshot van maken (dat heeft hij er later in een edit bij gezet, misschien had je dat nog niet gelezen)... @TS: Ik gebruik zelf ook geen Hardware Acceleratie, want bij mij geeft hij ook vaag beeld... Eerst deed ie het helemaal niet, maar toen ik powerdvd had geupdate, deed ie het wel, alleen vaag beeld, dus heb ik em uitgezet, perfecte kwaliteit beeld en gewoon vloeiend, dus ik zie voor mij het nut niet in van hardware acceleratie...
  • Nee, als het uit staat, een verduidelijkere foto: [img:4268cf0da7]http://members.home.nl/jirivanbergen/website/lord2.jpg[/img:4268cf0da7] [img:4268cf0da7]http://members.home.nl/jirivanbergen/website/lord3.jpg[/img:4268cf0da7] Let op die lijnen, dit is met hardware acceleration on een egaal mooi blauw vak!
  • Je zou zeggen dat dit een gevolg is van DivX/XviD, maar je zegt dat het een DVD is? dan zou het niet moeten gelden. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat die DVD gemaakt is van een DivX'je (weet je zelf denk het wel :lol: ) Wat is trouwens de kleurdiepte van je scherm? -> Kleurkwaliteit moet op 32bit staan.
  • Het is The Lord Of The Rings; The Two Towers, dit is het begin maar je Frodos dejavu van de val van gandalf ziet/hoort. En het is de originele! Mijn kleurdiepte staat op 32-bits. Maar dat kan toch eigelijk niet uitmaken? Als ik Hardware Acceleration aan zet doet hij het wel met dezelfde kleurdiepte. Overigens Hardware Acceleration houdt in dat hij de DVD encoder chip van de videokaart gebruikt. Als iemand het niet weet. :wink:
  • Kan ook aan je pc liggen. Hoe snel is die en welke videokaart? De kwaliteit van de MPEG-2 stream wordt namelijk slechter op een langzamere pc. Ik heb zojuist effe dezelfde screenshot gemaakt op mijn pc. Zet de plaatjes morgenvroeg wel effe online.
  • Specs: - AMD Athlon 1GHz - 368 MB Geheugen - POV GF4 Ti 4200 XP 128MB (oc: 250/660)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.