Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Beeld en geluid niet synchroon

6 antwoorden
  • Hoi allemaal, Ik heb de zoekknop gebruikt, en dat bracht me bij een topic die helaas onbeantwoord bleef. Daarom probeer ik het weer. Het probleem: Ik heb enkele videobanden met oude series (I love Lucy) staan. Nu heb ik op mijn pc ook een TV-kaart van Pinnacle met opneemfunctie. Na heel wat uurtjes geoefend te hebben, krijg ik de filmpjes nu wel met geluid op de harde schijf, maar die zijn niet gelijk. Het geluid loopt ver achter op de beelden. Weet iemand hier raad op? Ook tips die stimulerend werken zijn van harte welkom; altijd nog het proberen waard. Alvast hartelijk dank voor het meedenken. Grtz.
  • Het ligt aan het capture-programma, maar er zijn opties met namen als 'interleave audio' en dergelijke die er voor zorgen dat steeds gechecked wordt of het nog wel gelijk loopt. Een wat minder elegante truc is om de video in delen op te nemen: Stukje opnemen, band en computer op stop, weer een stukje opnemen, etc. Daarna aan elkaar plakken met je editing programma.
  • Kijk [url=http://www.sectie.be/faq/video_audio_sync/avi%20en%20audio%20synchroniseren.htm] hier [/url] maar ff misschien heb je er wat aan.
  • Dank jongens, Binnenkort ga ik met de tips verder. Ben nu nog te ziek daarvoor. Groet, en nogmaals bedankt.
  • Beterschap!
  • Als je captured met AVI_IO, dan blijft het geluid wel synchroon. http://www.nct.ch/multimedia/avi_io/

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.