Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DVD naar VHS door S-Video uitgang

ANNErd
10 antwoorden
 • kan ik met deze kabel (http://silverapp1.mycom.nl/MyCom/Store/productdetailedinfo.do?productID=29321&productType=1&sectionID=173) via mij S-Video en minijack-uitgang, een DVD opnemen op VHS(videotape)?¿?
 • Als het goed is wel, er staat nl:[quote:d84c0bd678]Aansluiting 1: 1 x scart [b:d84c0bd678]in[/b:d84c0bd678][/quote:d84c0bd678]Een scart-out gebruikt als het goed is een andere pin bezetting. Misschien zit er een in-out keuze schakelaar op de stekker. Ik heb zelf een losse stekker waar dat op zit nl.
 • Ik vat je niet helemaal… Moet dit dus gewoon kunnen, of gaat het niet als er niet zo'n schakelaar opzit…???

  Moet de In op de INPUT van de VCR???
 • Volgens mij is deze kabel om van DVD (SCART) naar TV of ander apparaat te gaan. (SVIDEO + audio). Dus als het om een stand alone DVD speler gaat zou dit denk ik wel lukken. Wil je van je computer dan weet ik het zo net nog niet. Scart gebruikt namelijk voor in en uit verschillende pinnen. Dus als hij voor andersom bedoelt is gaat het niet werken. Beter kun je dan een los scart blokje kopen, en losse kabels.
  http://www.hermeselectronics.nl/meerinfo.php?ProductID=29620


  Heeft de Video speler en de DVD speler een scart aansluiting, dan zou ik gewoon een scart kabel gebruiken.
 • Ik zou deze kabel niet vertrouwen. De scart aan de ene zijde is natuurlijk normaal. Aan de andere zijde is de s-vhs stekker logisch en volkomen normaal. Het geluid via die jackplug is uiterst ongewoon maar op zich is het mogelijk. Alleen wat doet die composite video stekker daar dan nog bij ?
  Naar aanleiding van je keuze voor deze kabel neem ik aan dat je de DVD uitgang op je pc gaat gebruiken en die naar je VCR wilt leiden?
 • [quote:34b84282d1="Eddy van Wuyckhuyse"]Ik zou deze kabel niet vertrouwen. De scart aan de ene zijde is natuurlijk normaal. Aan de andere zijde is de s-vhs stekker logisch en volkomen normaal. Het geluid via die jackplug is uiterst ongewoon maar op zich is het mogelijk. Alleen wat doet die composite video stekker daar dan nog bij ?
  Naar aanleiding van je keuze voor deze kabel neem ik aan dat je de DVD uitgang op je pc gaat gebruiken en die naar je VCR wilt leiden?[/quote:34b84282d1]

  Die kabel is duidelijk om je dvd vanuit de computer aan te sluiten om je tv, of in dit geval video.

  Dan is het ook logisch dat die minijack aan de kabel zit.
  Sommige videokaarten hebben een s-vhs uitgang, andere hebben een composiet uitgang, vandaar die beide stekkers.
 • IDD… Ik wil via mijn S-VHS DVD opnemen op VHS en kijken naar de DVD…

  Lijkt mij ook logisch dat die 2 stekkers zijn voor 2 typen aansluitingen…

  Bedoelt "bosjvd" dat die kabal is om je VCR door te lussen, via de DVD naar de TV/Beamer???
 • [quote:7ad406d116="jeroentje1983"][quote:7ad406d116="Eddy van Wuyckhuyse"]Ik zou deze kabel niet vertrouwen. De scart aan de ene zijde is natuurlijk normaal. Aan de andere zijde is de s-vhs stekker logisch en volkomen normaal. Het geluid via die jackplug is uiterst ongewoon maar op zich is het mogelijk. Alleen wat doet die composite video stekker daar dan nog bij ?
  Naar aanleiding van je keuze voor deze kabel neem ik aan dat je de DVD uitgang op je pc gaat gebruiken en die naar je VCR wilt leiden?[/quote:7ad406d116]

  Die kabel is duidelijk om je dvd vanuit de computer aan te sluiten om je tv, of in dit geval video.

  Dan is het ook logisch dat die minijack aan de kabel zit.
  Sommige videokaarten hebben een s-vhs uitgang, andere hebben een composiet uitgang, vandaar die beide stekkers.[/quote:7ad406d116]

  Het is natuurlijk allemaal te verklaren maar zoals je zelf al aangeeft zijn er 2 mogelijkheden op dezelfde kabel. Normaal gesproken koop je een andere kabel als je een andere stekker nodig hebt. Aan een audio cinchsnoer zit toch ook niet een jackplug erbij voor het geval dat?
 • Dus (om deze discussie ff af te ronden)…

  Ik kan deze kabel niet gebruiken om DVD op te nemen op VHS ???!!!
 • [quote:5b33634318="ANNErd"]Dus (om deze discussie ff af te ronden)…

  Ik kan deze kabel niet gebruiken om DVD op te nemen op VHS ???!!![/quote:5b33634318]
  Neen dus.
  Wat je nodig hebt, is een verloopstekker van S-Video naar bv CINCH.
  Dit verloopstukje kan je dan via een cinch snoer aansluiten op een scart connector.
  Hierna dien je de geluidskaart ook nog aan te sluiten.
  Wel een opmerking: zowat alle DVD's zijn beschermt met "Macrovision", wil dus zeggen: niet op te nemen op video.

  Eddy

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.