Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Avi als DVD video branden

Gerard Timmers
9 antwoorden
 • Ik heb meerdere zelfgemaakten kanofilms op mijn PC staan.
  Het zij .avi files.

  Nu wil ik met een DVD menutje deze paar avi files op een DVD branden. En dan zo dat de DVD spelers het kunnen lezen als een gewone DVD.

  Welk (gebruiksvriendelijk)programma is hier goed in??

  Alvast bedankt.
 • Hallo,

  Hier staan diverse handleidingen + programma's die je nodig hebt.

  http://www.dvdrhelp.com/guides.php?howtoselect=4;10
 • Goede uitleg over het omzet naar MPEG-2 (DVD) kun je ook hier vinden.
  http://www.sectie.be/divx2dvdr/divx2dvdr.htm

  Voor het maken van menu's gebruik ik DVD-Lab. Hiervan is een 30 dagen versie gratis te downloaden.
  http://www.mediachance.com/dvdlab/
 • [quote:e89cd80487="wtheiner"]Ik heb meerdere zelfgemaakten kanofilms op mijn PC staan.
  Het zij .avi files.

  Nu wil ik met een DVD menutje deze paar avi files op een DVD branden. En dan zo dat de DVD spelers het kunnen lezen als een gewone DVD.

  Welk (gebruiksvriendelijk)programma is hier goed in??

  Alvast bedankt.[/quote:e89cd80487]Je kunt je veel moeite besparen door een Divx speler tekopen .Ze zijn al vanaf 140 euro tekoop. Je schrijft de avi's als data op een DVD en de player geeft een menu , en afspelen maar.Ook alle andere DVD CD enz zijn af tespelen.Wel moeten alle leden van de kanoclub een Divx player aanschaffen , maar daar kan ik wel voor zorgen :D
 • Leuk hoor zo'n Divx speler, maar wat doe je dan met de kopie voor je vrienden en bekenden? Moeten die dan ook maar zo'n spler kopen? :lol:
 • [quote:d5d69fea05="wtheiner"]Nu wil ik met een DVD menutje deze paar avi files op een DVD branden. En dan zo dat de DVD spelers het kunnen lezen als een gewone DVD.[/quote:d5d69fea05] Of er iets bestaat dat super gebruikers vriendelijk is, dat weet ik niet. Zelf gebruik ik Roxio software (Dvd builder) en dat werkt vrij aardig. Dvdbuilder kan een AVI importeren wanneer de bijbehorende codec aanwezig is. Een programma als Sonic MyDvd lijkt me ook heel bruikbaar, gezien bij een kennis van mij. Zelf zet ik mijn bestanden uiteindelijk om naar MPEG1 en MPEG2 bestanden omdat wat compacter is dan de AVI. Dat doe ik met normale videobewerkingssoftware,
 • Het maken van een DVD met menu kan vrij eenvoudig.
  Ik gebruik o.a. TMPGenc voor het maken van de MPEG-2 streams (DVD compatible) en gebruik DVD-Lab voor het maken van de menu's.

  TMPGenc is freeware en DVD-Lab kost ongeveer 65 Euros (30 dagen vrij te gebruiken).
  Beide programma's zijn eenvoudig in gebruik, waarbij ik wil benadrukken dat DVD-Lab een ongelooflijk makkelijk programma is dat zich kan meten met programma's die meer dan 500 Euro kosten.
 • Zie mijn topic, Ulead DVD Factory, downloaden en proberen. Werkt perfect! 30 dagen proefversie.
 • Ga nu eens weg met dat Sectie.be… Er word hier duidelijk gevraagt naar een Gebruiks vriendelijke methode.
  In veel andere topics word ook gevraagt naar methodes om DivX bijvoorbeeld te branden op DVD voor de standalone speler. Sectie.be is misschien een hele goede site voor de genen die veel verstand van zaken hebben. Dan nog denk ik dat er veel haken en ogen aan zitten. Ik en ik ben toch al ruime tijd bezig met computers kom er niet uit.
  Sectie.be is dus absoluut geen Eenvoudige methode!
  Dit is niet bedoeld om mensen aan te vallen. Maar puur om het feit dat niet iedereen met deze methode om kan gaan. En ik dit in bijna elke topic lees die gaat over het branden van Avi op DVD…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.