Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Soundblaster doet raar

5 antwoorden
  • Ik heb gisteren in de pc een nieuwe hd gezet en toen de boel geformatteerd en windows xp erop gezet. Er stond eerst windows 98 se op. Alles werkt goed behalve de soundblaster. Hier komt geen fatsoenlijk geluid meer uit. Hij kraakt, piept, hakkelt enzovoort. Het ligt niet aan de boxen, dat had ik al getest. Ik heb ook windows xp drivers geinstalleerd. Het werkt nog steeds niet. Soundblaster is een Creative soundblaster pci 128 Ik hoop dat iemand mij kan helpen BVD
  • Drivers opnieuw geïnstalleerd? Kijk ook ff op de site van de fabrikant.
  • Bios updaten van je pc kan helpen, kijk hiervoor bij de fabricant van je mainboard, meestal zelfs nodig VOOR een upgrade naar XP.
  • Heb hetzelfde probleem ondevonden. De Audio PCI 128 is er met verschillende chipsets. Heb de nieuwste drivers van Creative alle geprobeerd en ook nog drivers van andere sites gedownload die speciaal voor mijn specifieke chipset en XP waren bedoeld. In totaal zo'n 10 verschillende drivers geprobeerd, maar de geluidskaart bleek onder XP niet aan de praat te krijgen. Als je het internet afspeurt, zal je dit probleem zeer vaak tegenkomen. Ik heb eieren voor mijn geld gekozen en een nieuw geluidskaartje gekocht. Zo bijzonder is de Audio PCI 128 nou ook weer niet.
  • heb dit ook al ondervonden toen ik op een dell systeem windows 2000 geïnstalleerd heb. Met veel moeite uiteindelijk aan de praat gekregen. Is het toevallig een merk pc die je daar hebt? Maar zoals gezegd als het niet lukt loop effe naar de pc winkel en koop een nieuwe geluidskaart, zo'n gewone geluidskaart kost 2 keer niets en gegarandeerd dat je problemen opgelost zijn. Denk zelfs minder dan 20 eur voor de eenvoudigste creative. Dat bespaard je een hoop zoekwerk.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.