Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DVD +/- Brander

None
23 antwoorden
 • Gegroet gij allen,


  Ik heb het volgende… Ik wil een DVD brander kopen (een +/- brander uiteraard) en ik heb een aantal tests gelezen over deze brandertjes en ook geluiden gehoord uit mijn omgeving. Aangezien ik de geluiden in mijn omgeving, wegens gebrek aan kennis van de bronnen van die geluiden, niet vertrouw en de tests allemaal iets anders zeggen wil ik weten welke ervaringen jullie hebben met de verschillende DVD +/- branders, van degenen die er een hebben uiteraard.
 • ik heb de NEC-1300A, en die bevalt me wel goed (als je maar de goede DVD's d'r in drukt.)
  Lekker stil
 • Nec 1300a: Werkt goed, maar wel vrij medium afhankelijk. Verder niets mis mee

  Panasonic 106-a: Goede brander, wel belangrijk om te combineren met nieuwe software. Niet zo kieskeurig wat medium betreft maar niet een erg goede cd-lezer
 • hoi,
  ik heb sinds kort de plextor px-708a, ze zeggen in alle winkels dat deze brander de beste is, en dat is hij ook, hij brand zelfs al 8 speed terwijl er nu alleen nog maar 4 speed dvd's zijn.
  er zit ook een cd-brander in van 40 speed, er zit wel een aardig prijskaartje aan , maar dan kan je de komende jaren goed vooruit,
  greetz van marc
 • [quote:ae123f7d47="Johnny321"]ik heb de NEC-1300A, en die bevalt me wel goed (als je maar de goede DVD's d'r in drukt.)
  Lekker stil[/quote:ae123f7d47]En hij is nu ook nog lekker goedkoop,maar toen wij hem kochten natuurlijk neit goedkoop :evil:
 • [quote:8ec15bee07="stelf01"][quote:8ec15bee07="Johnny321"]ik heb de NEC-1300A, en die bevalt me wel goed (als je maar de goede DVD's d'r in drukt.)
  Lekker stil[/quote:8ec15bee07]En hij is nu ook nog lekker goedkoop,maar toen wij hem kochten natuurlijk neit goedkoop :evil:[/quote:8ec15bee07]Ach jah, dat heb je altijd als je iets koopt, wat je hard nodig hebt.
 • Ik heb hier een Pioneer 106 en die doet het ook goed en is ook niet duur.
 • Ok, bedankt allemaal. Nog een vraagje, jullie zeggen dat de NEC1300 nogal media afhankelijk is, welk merk DVD's gebruiken jullie? Ik wil trouwens het liefste + gaan branden als dat iets uitmaakt.
 • [quote:361d67f127="McMaas"]Ok, bedankt allemaal. Nog een vraagje, jullie zeggen dat de NEC1300 nogal media afhankelijk is, welk merk DVD's gebruiken jullie? Ik wil trouwens het liefste + gaan branden als dat iets uitmaakt.[/quote:361d67f127]effe terug kijken, is al eens als onderwerp geweest.
 • Binnen enkele maanden komen de Double layer DVD branders op de markt, opslag is dan 9.4 gb. Goed voor 4 uur film in topkwaliteit, misschien loont het de moeite te wachten.
 • [quote:12e84b3c10="Pceetje"]Binnen enkele maanden komen de Double layer DVD branders op de markt, opslag is dan 9.4 gb. Goed voor 4 uur film in topkwaliteit, misschien loont het de moeite te wachten.[/quote:12e84b3c10]Daar gaan we weer :P
 • ik heb een lg brander werkt ook perfect brand +- en ram
  en elke dvd r deed het nog bij deze
  je kan ook wachten op Double layer DVD brander
  maar ik denk persoonlijk dat die eerste tijd nog veel te duur voor ons zijn :P
 • De nec 1300a werkt in iedergeval goed met sony en tdk
 • Lite-on LDW811S barndt DVD+R op 8x

  Heb hem voor 149 euro retail gekocht.
  Goede schijfjes (belangrijk per brander) die ik gebruik
  DVD+RW 4x van Philips en DVD+R 4x van Arita (paarse) Volgens Internet en Nero kan je die op 8x branden
 • Hallo,

  Voor wat betreft dual-layer DVD's het volgende: Philips meldt in het officiele persbericht dat niet alle 8x DVD branders van nu per sé firmware upgradable zijn voor gebruik met dual-layer schijfjes.

  Dat kan dus goed inhouden dat wanneer je nu in het bezit bent (of gaat komen) van een 8X DVD-brander, je straks met een eenvoudige upgrade dual-layer kunt schrijven. Je kunt natuurlijk ook pech hebben…..

  Het geheim zit hem namelijk in de kracht van de laser. Deze moet door de eerste, half transparante, laag branden en daar dus ook op kunnen focussen. De acht speed branders van nu beschikken over een sterke laser. De firmware gaat er dan tevens voor dienen om de frequentie van het laserlicht, de kleur dus, aan te passen per laag. Deze moet namelijk per laag een andere frequentie hebben om te kunnen focussen.

  Ik heb de hoop dat mijn Plextor wel is uitverkoren om op de duals te kunnen branden.

  Dit stukje is slechts als informatie bedoeld en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleent :-)

  Groeten.
 • [quote:46b6016cb0="Jonge Rot"]

  De firmware gaat er dan tevens voor dienen om [b:46b6016cb0]de frequentie van het laserlicht[/b:46b6016cb0], de kleur dus, aan te passen per laag. Deze moet namelijk per laag een andere frequentie hebben om te kunnen focussen.

  Groeten.[/quote:46b6016cb0]

  Hallo,

  Voor zover ik het weet is laserlicht coherent en monochroom, dus kan de frequentie (die dus de kleur bepaalt: ik denk dat je beter kan spreken van golflengte, hoewel die twee met elkaar gelinkt zijn met de wet van Planck) niet veranderen, daarom zijn er voor verschillende kleuren ook verschillende lasers (elk gebruikt medium, zoals YAG (Ytrium Aluminium Granaat), CO2, robijn, Helium-Neon zal ieder een zeer specifieke kleur, dus golflengte hebben (wat een betere term is dan frequentie) en dus een andere kleur die niet te veranderen is voor dat type laser).
 • [quote:cc6e981322="Nelson Lau"][quote:cc6e981322="Jonge Rot"]

  De firmware gaat er dan tevens voor dienen om [b:cc6e981322]de frequentie van het laserlicht[/b:cc6e981322], de kleur dus, aan te passen per laag. Deze moet namelijk per laag een andere frequentie hebben om te kunnen focussen.

  Groeten.[/quote:cc6e981322]

  Hallo,

  Voor zover ik het weet is laserlicht coherent en monochroom, dus kan de frequentie (die dus de kleur bepaalt: ik denk dat je beter kan spreken van golflengte, hoewel die twee met elkaar gelinkt zijn met de wet van Planck) niet veranderen, daarom zijn er voor verschillende kleuren ook verschillende lasers (elk gebruikt medium, zoals YAG (Ytrium Aluminium Granaat), CO2, robijn, Helium-Neon zal ieder een zeer specifieke kleur, dus golflengte hebben (wat een betere term is dan frequentie) en dus een andere kleur die niet te veranderen is voor dat type laser).[/quote:cc6e981322] M.a.w vergeet het maar , en leg alvast maar een paar duizend euro aan de kaant . spaar gelijk ook maar voor de schijfjes :D
 • Daarom koop ik nu niet wacht even af, velen gaan dit jaar spijt krijgen van hun aankoop. Als je bedenkt dat aan de hoogste bitrate je nu maar 1 uur film kwijt kan op DVD-r, dan weet ik het wel.
 • Heb zelf een nec 1300 brander en tot nu toe ben ik er erg tevrede mee.

  Tegen de tijd dat dat ding naar zijn malle t#ringmoer is worden duallayer branders voor een prikkie aangeboden.
 • [quote:a5d6889618="Pceetje"]Binnen enkele maanden komen de Double layer DVD branders op de markt, opslag is dan 9.4 gb. Goed voor 4 uur film in topkwaliteit, misschien loont het de moeite te wachten.[/quote:a5d6889618]

  8.5 Gbytes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.