Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Mediaplayer 9.0 hakkelt met afspelen streams

rwilligen
9 antwoorden
  • Ik heb WinXP pro NL/ Mediaplayer 9.0
    Internetverbinding: Kabel, @Home breedband.

    Probleem:
    Bij afspelen streaming filmpjes, gaat het beeld en geluid regelmatig hakkelen. Bv : http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/tv/vara/kassa/bb.20040103.asf?

    al gedaan:
    - Buffering verhoogd, verlaagd
    - 'auto decect connection speed' uitgeschakeld.
    - mediaplayer opnieuw geinstalleerd ( er overheen volgens mij, weet echt niet waar dat kreng eerst te verwijderen is..dank u meneer Gates..)

    - Keuze voor 'modem' versie van filmpje op de site ipv 'breedband'
    - Firewall, virusscan uit
    - alle andere programma's uitgeschakeld

    Het mag niet baten allemaal.
    iemand dé tip voor me?
  • Het hakkelt bij mij ook, terwijl ik daar anders zelden last van heb. Lijkt me niet onmogelijk dat de genoemde site gewoon te weinig capaciteit heeft voor de aangeboden stream. 491 kbps is ook wel vrij zwaar. Misschien iets meer bufferen, of kijken of er een lichtere stream is.
  • dank voor je reactie.
    hmm
    blijkbaar ligt het dus bij de gezellige Vara…
    [quote:b7d7d2322f]Misschien iets meer bufferen, of kijken of er een lichtere stream is.[/quote:b7d7d2322f]
    zoals gezegd baat dat helaas niet
  • Kan t met t tijdstip van streaming te maken hebben? Ik heb nu zo'n 5 a 10 minuten gekeken zonder enige hapering (12.25 uur)
  • Nu een uur later. weer gekeken, en lijkt idd beter te zijn
    probleem bij server van VARA dus..
  • Net even gekeken en het draait feillos op 491 kbs. Het is nu wel midden in de nacht…..

    Chello standaard. Win ME met WMP 9

    Groet.
  • we zijn inmiddels een paar maanden verder en helaas bestaat het probleem nog steeds.
    Alleen steeds in mediaplayer( 9.0). Ik heb inmiddels de NL update eroverheen gezet.

    Het maakt niet uit of ik op sites de 'smallband'of 'breedband'kies, allebei hakkelt het om de paar minuten in beeld en geluid, de buffer wordt dan hervult.
    Ik snap er werkelijk niks van, ik heb @home breedband, snelheid = zo'n 2000 mbit/s, daar kan het niet aan liggen lijkt me…

    zie bv:
    http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/tv/tros/opgelicht/bb.laatste.asf
    en
    http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/tv/tros/opgelicht/sb.laatste.asf

    Hebben anderen hetzelfde probleem bij deze links?
    Ik hoor het graag
    OF Heeft iemand een andere tip voor me?
  • Gewoon de asf dl, ben je er van af.
    bv met wmrecorder,is ff pielen om uit te vlooien maar werkt prima.

    Hoe doet deze het?
    http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/tv/nos/journaal/bb.laatste.asf
  • [quote:82cee49db6]Gewoon de asf dl, ben je er van af.
    bv met wmrecorder,is ff pielen om uit te vlooien maar werkt prima. [/quote:82cee49db6]
    welke programma hebben we het hier nu over?
    [quote:82cee49db6]Hoe doet deze het?
    http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/tv/nos/journaal/bb.laatste.asf[/quote:82cee49db6]

    Met mediaplayer 9.0 na 18 sec de eerste hapering al weer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.