Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DVD brander inbouwen >> NEC ND1300a

11 antwoorden
 • Heb in mijn pc momenteel zitten één HD, (een floppy), een dvd speler, en een CD writer. Nu heb ik een DVD brander gekocht. hoe kan ik dit t beste aansluiten :D ?
 • HD en dvd-brander op IDE 1 DVD speler en cd-writer op IDE 2
 • HD en dvd speler op IDE1 DVD Brander op IDE2 evr ook de cd rewriter. Zou de cd-rewriter verpatsen of in een andere PC doen.
 • Ik dacht dus idd zelf ook beide branders op één IDE te zetten, en de HD en DVD speler op de andere. Maakt het dan ook nog verschil welke ik Master en welke ik slave maak :roll: ? ps op mijn DVD brander kan ik dmv een jumper kiezen voor "M"aster, "S"lave of "CSEL" . WTF is CSEL :o ? Dank u ! Kan ik zometeen dat dingetje inbouwen :D ! en wat voor complicaties krijg ik trouwens als ik gewoon het lege IDE aansluitinkje zou nemen en daar de DVDRW op zet... ???
 • [quote:0b0ee39417="Bosje"]HD en dvd speler op IDE1 DVD Brander op IDE2 evr ook de cd rewriter. Zou de cd-rewriter verpatsen of in een andere PC doen.[/quote:0b0ee39417] HD(master) DVD-spelers (slave) DVD-brander(master) cd-brander(slave) :-? allebei branders, ik geef de dvd maar voorang cls -> dan wordt slave/master bepaald door de volgorde op de IDE
 • Dat was idd mijn idee! thanx :D !
 • K heb er uiteindelijk voor gekozen de DVD speler eruit te gooien en gewoon de brander ervoor in de plaats. Weinig aanpassingen, en werkt simpel zo, en volgens mij is het toch niet echt mogelijkeen DVD film rechtstreeks on the fly the kopieren toch..
 • Misschien da'k de dvd speler er toch nog eens bijhang, aangezien hij hier toch maar ligt nu! Hij zou dan samen met de HD op komen, als slave neem ik aan.
 • [quote:307df92126="Johnny321"][quote:307df92126="Bosje"]HD en dvd speler op IDE1 DVD Brander op IDE2 evr ook de cd rewriter. Zou de cd-rewriter verpatsen of in een andere PC doen.[/quote:307df92126] HD(master) DVD-spelers (slave) DVD-brander(master) cd-brander(slave) :-? allebei branders, ik geef de dvd maar voorang cls -> dan wordt slave/master bepaald door de volgorde op de IDE[/quote:307df92126]DVD-brander als DVD-speler gebruiken verkort de levensduur van de DVD-brander. Lens wordt dan wel gebruikt om te lezen. Zal toch maar DVD-speler d'r indrukken. (zoals bovenstaand). De meeste DVD-brander lezen ook niet zo snel.
 • Oke bedankt. Dan ga ik straks de DVD speler bij de IDE kabel van de HD prikken, als slave. Heb ik uiteindelijk volgens mij pcies hoe ik het hebben wou :D !
 • [quote:3b7b9b91a7="Pentium"]Heb in mijn pc momenteel zitten één HD, (een floppy), een dvd speler, en een CD writer. Nu heb ik een DVD brander gekocht. hoe kan ik dit t beste aansluiten :D ?[/quote:3b7b9b91a7]Wil je gelijktijdig CD's en DVD's branden, dan moet je de CDwriter laten zitten :D . Haal hem er anders maar uit , en zet er een extra HD in .

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.