Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

sommige dvd´s zijn niet te rippen

rwilligen
10 antwoorden
 • hoi ik zit met het volgende, maak wel eens back/ups van mijn dvd´s

  alleen sommige zijn niet te rippen lijkt wel ik krijg bij

  dvdshrink en dvddecrypter de volgende melding

  DVDshrink encountered an error and cannot continue

  failed to read file d:

  GEGEVENSFOUT (CYCLISCHE REDUDANTIECONTROLE)

  wie weet waar dit aan kan liggen?

  alvast bedankt
 • anydvd geprobeerd
 • Of DVDXCopy?
  http://www.softpedia.com/public/cat/3/7/3-7-32.shtml
 • ik heb anydvd gedownload maar kan je daar wel mee rippen dan
 • [quote:ac8189ceb8="tylerdurden"]ik heb anydvd gedownload maar kan je daar wel mee rippen dan[/quote:ac8189ceb8]

  gewoon lezen in de readme of op de homepage wat ie kan.
  Kort : je laadt hem (hij opereert als een soort driver). En bij de instellingen zie je wat hij doet. Daarna start je dvdshrink op of clondvd of andere dvd duppers. Succes. Gewoon rtfm en proberen.
 • Cyclische redundantiefout= kras of beschadiging op dvd of cd.
  De leesfout die is opgetreden is van een dusdanige omvang dat het cyclische redundantie error controlle mechanisme een echte data fout herkent en ook weet dat deze foute data niet meer is te corrigeren.
  Een zogeheten non-recoverable error.

  In normale woorden: er zit een kras op je schijfje, zo erg dat het in de lezer en schijf ingebakken fout -reparatie-mechanisme de fout niet kan herstellen, er is dus echt kapotte data, helaas pindakaas.

  Meer uitleg: een zelf gebakken cd of dvd kan wel duizenden fouten bevatten maar zolang deze door het fout-correctie mechanisme zijn te reconstrueren is er nix aan de hand.
  Bevat een schijfje te veel of te lange fouten dan gaat dat niet meer en krijg je de fout melding die jij hebt.

  Als je de kras kunt vinden: zachtjes met keukenpapier en waterverdunde tandpasta proberen het krasje te verminderen/oppoetsen, hij hoeft niet helemaal weg,zolang ie maar weer licht doorlaat is het goed, gewoon een tijdje polijsten en dan weer proberen…
  Of; als je dat te eng vind: eerst de dvd met een andere lezer proberen uit te lezen zodat de data in ieder geval is veilig gesteld.
  Mogelijk heeft een andere speler met een beter fout mechanisme/lazer er geen last van.
 • deze boodschap wil dvdshrink ook wel eens geven als de schijf beveiligd is, daarom eerst anydvd. Als ie daarna toch de boodscahp blijft geven dan is het een vuile dvd
 • dat met die tandpasta werkte in het begin wel alleen bleef die nu op 65% hangen i.p.v. 15%

  beetje jammer
 • Zit er duidelijk een kras(en) op je schijfje?
  Kennelijk heb je een (aantal) kras weg weten te poetsen, veel geduld en kijken of er op ongeveer 65% evt nog meer krassen zitten en weg poetsen….

  Je kunt het ook nog op een andere lezer (bij een kennis) proberen…..


  Weer duidelijk een voorbeeld van de risicos als je niet voorzichtig met je schijfjes omspringt.
  Audio cd's doen hetzelfde : wel nog prima af te spelen maar als je ze gaat proberen te kopieren dan komt de narigheid eruit: tikken-ruisen-skippen enz enz…

  Iedere kras op een cd-dvd is er 1 te veel….
 • Ik was gisteren bezig met het bekijken van een zelfgebrande DVD. Omdat e.e.a. te langzaam verliep naar mijn mening heb ik hem op 32 speed gezet. Dit ging goed totdat ik even een andere actie op de PC ging doen. De DVD-speler bleef hangen en even later kreeg ik een foutmelding dat de DVD mogelijk beschadigd is (door mijn actie?).

  Nu krijg ik dezelfde melding. Ik kan het VOB bestand niet kopiëren. Bij, in mijn geval dan, 43% blijft ie hangen.

  Er zit geen kras op de DVD. Kan ik deze foutmelding veroorzaakt hebben met m'n DVD-speler (dus [u:842a9d13a3]niet[/u:842a9d13a3] DVD-brander)? Is het nog op te lossen dat ik het bestand wel kan lezen/kopiëren

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.