Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

dvd branden onder W98SE

gigobert
4 antwoorden
 • Ik heb een Athlon 800 pc draaiend op W98SE en overweeg nu om naast mijn cd schrijver een idem dvd+/- te installeren. Al voorbereidend hierop vraag ik me af hoe ik dvd schijfjes ( bv films) kan kopieren want ik snap dat een film ruim 9 GB kan zijn en dat diverse progs dit shrinken naar pakweg 4,7 zijnde de capaciteit van een dvd schijfje.
  Maar….hoe werkt dit dan onder windows 98 SE want ik ben toch beperkt met mijn FAT36X tot maximaal 4,0 GB bestandsgrootte ????
  Hoe doen jullie dat allemaal of heeft iedereen tegenwoordig nog maar XP en is 98SE "out" ??
  Of zie ik iets over het hoofd ?
  Als iemand voor mij een klein beetje klaarheid kan brengen dan heel graag.
  alvast bedankt voor jullie hulp
 • werkt gewoon onder 98se. Heb ik ook enighe tijd gedaan en zit nu op XP met FAT32. Ik gebruik dvdshrink en die splits de files vanzelf.
  Ik brand ze vervolgens met Nero. Werkt
 • Dank Bosje voor je antwoord. Ik zal het dus proberen met w98 ; alleen een progje dvd decrypter begint gelijk te piepen over die 4Gb limiet van mijn systeem en blijkbaar word ik geacht eerst te decrypten en daarna het shrink programma toe te passen.
  Voor een data dvd voor backups maakt het niet uit want dan ga ik simpel niet over die 4 Gb limiet heen maar voor een film dacht ik in de problemen te komen
 • ik gebruik geen dvd decryptor.

  Volgorde is
  1. Anydvd in geheugen laden
  2. Daarna DVDshrink
  3. Brand Nero

  Met de laatste versie van shrink kan je ook burnen dacht ik

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.