Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Copy Protected Music CD --> MP3

12 antwoorden
 • Ik heb een muziek-CD gekocht (die naderhand [i:ac321f200f]Copy Protected[/i:ac321f200f] bleek te zijn) waarvan ik een paar liedjes naar MP3 wil converteren om op mijn MP3-walkman te zetten. Ik heb al van alles geprobeerd om deze protectie te doorbreken, via Nero, CloneCD, Easy CD Creator, enz., maar op geen enkele manier is het me gelukt. Iemand een idee of én hoe het wél kan? Thanks!
 • Of en hoe het kan hangt ook van de gebruikte kopieerbeveiliging af, in [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=110250]dit draadje[/url] worden verschillende programma's genoemd. Het meest eenvoudig lijkt het me echter om de liedjes gewoon te downloaden via p2p.
 • Je kan ook proberen de cd in een oude lezer te stoppen. Tenminste, bij zo'n Shakira CD werkte het :P (en nee dat was voor mijn zus)
 • Jaja, dat zeggen ze allemaal.... ;)
 • [quote:75652d8149="PS"]Of en hoe het kan hangt ook van de gebruikte kopieerbeveiliging af, in [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=110250]dit draadje[/url] worden verschillende programma's genoemd. Het meest eenvoudig lijkt het me echter om de liedjes gewoon te downloaden via p2p.[/quote:75652d8149] AnyDVD
 • Isobuster al geprobeert? De drive heeft er ook mee te maken, niet iedere drive kan evengoed omgaan met copy protection.
 • Ik vraag me af als je deze analoog binnen haalt (wave), dat moet toch kunnen en dan coverteren?
 • [quote:98d0822efa="jgbteg"]Ik vraag me af als je deze analoog binnen haalt (wave), dat moet toch kunnen en dan coverteren?[/quote:98d0822efa]Klopt, maar het is de vraag of je dat wel wil. Analoog naar digitaal is natuurlijk niet de optimale kwaliteit. Van de andere kant, de conversie naar MP3 is zowieso 'lossy', dus je levert altijd in op de kwaliteit. Ik zou met Exact Audio Copy eens de gok wagen: http://www.exactaudiocopy.de/ Ik hoor ook goede verhalen over Alcohol 120%: http://www.alcohol-software.com/ Probleem blijft echter dat de drive waarmee je wil rippen ook enigzins met die kopieerbeveiligingen om moet kunnen gaan. Niet ieder model en type is daar even goed in. Over wat voor merk en type hebben we het?
 • CDex ( http://cdexos.sourceforge.net/ ) zou ook probleemloos moeten werken. Tenminste het wordt net als Exact Audio Copy door http://ukcdr.org/issues/cd/bad/ aangeraden.
 • Het vreemde is: als je de CD in de diskdrive via de Windows Verkenner bekijkt, vind je nergens iets terug dat enigszins ruikt naar een muziekbestand. Wel staan er een heleboel pc-programmabestanden (ook executables) op, maar de ware muziekbestanden zelf zijn volkomen verborgen, dus op deze manier kan ik er gewoon niet aan om ze converteren of wat dan ook...
 • Probeer eens met bv Nero de CD info op te vragen; ik gok dat het een mixed CD is waarvan je alleen de laatste (data) sesie ziet in Windows verkenner. In Nero, maar bv ook Isobuster kun je alle sessies op de CD zien.
 • Bedankt voor de tips! Ik laat nog iets weten!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.