Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Audio CD afspelen.

None
7 antwoorden
 • Ik heb een heel raar probleem. Tot voor kort kon ik zonder problemen alle audio cd's afspelen. Nu lukt het alleen met sommige progs.
  Het gaat niet om beveiligde cd's. Ook maakt het geen verschil of het om een originele dan wel een kopie van een cd gaat.

  Progs die nog wel cd's kunnen afspelen:
  * Audio Grabber
  * Exact audio copy
  * VU player 2.11 (een soort media player)

  Progs die geen audio cd's meer kunnen afspelen:
  * Windows Media player
  * Axialis AX CD player
  * Player (een freeware progs om audio cd's af te spelen)

  Windows Media Player geeft aan "het bestand niet wordt gevonden". De andere applicaties starten automatich op als een audio cd wordt ingelegd, maar herkennen de cd vervolgens niet als audio cd.

  Ik draai Win XP pro SP1 en heb een DVD Rom van Pioneer en een HP cd brander. Ik vermoed dat het probleem gekomen is met of:
  - verwijderen van een door clone CD aangemaakte virtuele cd drive.
  - online update van Windows via Windows update.

  Ik heb intussen Direct X 9 geïnstalleerd en ook Windows Media Player 9, in de hoop dat het probleem over zou zijn. (Maar dus zonder resultaat)

  Voordat ik met systeemherstel aan de slag ga wil ik weten of er niet en andere oplossing is.

  Vast bedankt voor jullie reactie.
 • heb je gekeken in hoevere de cd's beschadigd zijn?
  de cd-drive is heel belangrijk voor foutgevoeligheid maar misschien kan de software daar ook nog net het verschil in maken.
 • Met de cd's is niets mis. Ze zijn af te spelen, alleen niet met alle programma's.
 • Een herinstallatie van die "niet werkende programma's" heeft ook geen effect?
 • Nadat ik het probleem heb ontdekt, heb ik een nieuwe setup gedaan van de audioprogramma's. Met Windows Media player ben ik van versie 8 naar versie 9 gegaan. Ook Direct-X heb ik opgewaardeerd naar versie 9. Allemaal zonder resultaat.

  Het lijkt er op dat applicaties die de cd-rom speler alleen kunnen benaderen om Audo cd's af te spelen in de 'verkeerde drive' gaan zoeken. Daarom denk ik dat het te maken heeft met het verwijderen van de virtuele cd-rom drive.

  Ik kan in het register echter nergens een instelling vinden specifiek voor het afspelen van audio cd's.
 • [quote:b734db3b55="mikkel"]Het lijkt er op dat applicaties die de cd-rom speler alleen kunnen benaderen om Audo cd's af te spelen in de 'verkeerde drive' gaan zoeken. Daarom denk ik dat het te maken heeft met het verwijderen van de virtuele cd-rom drive.[/quote:b734db3b55]Hoe ziet je drive lijst er nu uit dan? (C:\, D:\ etc.)
 • C, D, E, F, G. voor vaste schijven.
  R voor een Zipdrive
  X en Y voor brander en DVD. De letter van de verwijderde virtule cd-romdrive weet ik niet meer, maar vóór de X.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.