Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Geen geluid...

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Vrij plotseling doet mijn geluidskaart (PCI 128) het niet meer: geen geluid. Maar in de device manager van WinXP staat de melding dat het apparaat probleemloos werkt; geen geel uitroepteken en geen rood kruis.
  Maar kijk ik in geluid en beeld in Program Files, dan lees ik dat er geen geluidskaart aanwezig is. Mag ik nu aannemen dat het ding stuk is? Of zou er een stuk Windows op de loop zijn? Kan iemand hier zijn/haar licht over doen schijnen?
 • Een aanvulling op het voorgaande. Ik las in een posting dat je ook het onboard geluid erbij kunt aanzetten (twee geluidskaarten geen probleem) en dus heb ik dat gedaan. Volgens de device manager werkt ook dit prima, maar in Sounds en audio staat nog steeds dat er geen audiodevice aanwezig is. Kennelijk is er dus wel iets vervelends aan de hand, maar wat? Nog een toevoeging: AC'97 onboard geluid zit op een Asus P4B mobo. Verder voor de zekerheid op virussen gescand (met de update van vandaag) en AdAware eroverheen gehaald. Ik weet niks meer te verzinnen.
 • 1. Drivers verwijderen (beide geluidskaarten)
  2. opnieuw opstarten en onboard geluidskaart uitzetten in BIOS
  3. installeren geluidskaart (de losse kaart dus)
  4. onboard geluid weer aanzetten (in BIOS)
  5. ook die dan installeren
 • :( Ik heb het geprobeerd, maar helaas, geen resultaat en alles hetzelfde: 'geen problemen' in de device manager en 'geen audio apparaat geïnstalleerd in Sounds and audio. Ik krijg de indruk dat er iets echt stuk is. Maar toch bedankt voor je hulp.
 • mm, je zou nog kunnen kijken naar de IRQ's, maar ik geef je weinig hoop. Zit er dik in dat de bende stuk is, jammer.
 • Er is nog iets wat ik eerder kennelijk over het hoofd heb gezien: in de eigenschappen van de audiodevices staat dat ze wel zijn enabled, maar nog niet gestart. Niet dat ik daarvan veel wijzer ben geworden, want ik kan nergens een knopje start vinden, dat er wel is om te enablen. Heeft iemand nog een idee? Graag!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.