Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Verschil DVD+/-

Anoniem
None
5 antwoorden
 • ik ben een aanbieding tegen gekomen, en het gaat om de volgende DVD brander:

  [quote:3db4d727bb]Absoluut een megaknaller. Supervoordelige dvdbrander.
  De dvdbrander brandt snel, stabiel en geruisloos.

  Kies voor de Ricoh DVD brander als je absoluut zeker wilt zijn dat de dvd op tijd klaar is!

  Specificaties:

  Interface : ATAPI / E-IDE
  Data Buffer Memory : 2MB
  Data Transfer Rate : DVD+RW/+R Write 4X, CD-R Write 4X ~ 24X, CD-RW Write 4X ~ 10X, CD Read Up to 40X, DVD Read Up to 8X
  Average Access Time : CD 120ms, DVD 140ms
  Mounting Orientation : Horizontal / vertical (eject button must be upside)
  Weight : Less than 1.2 kg
  Dimensions : Width 145.6mm, Height 41.6mm, Depth 191.4mm

  An improved anti-heat design means that no cooling fan is needed
  Can read data at 40X speed, write data at 24X speed and rewrite data at 10X speed (High Speed CD-RW)
  DVD+RW and DVD+R Drive
  Easy-to-use tray model
  Enhanced-IDE(ATAPI) model
  Highest Speed 4X DVD+RW and DVD+R Write .


  JustLink has made auto-avoidance against buffer underrun errors possible
  Lagacy CD-ROM and CD Player can play CD-R and CD-RW Disc
  Large capacity of 4.7GB
  Legacy DVD-ROM and DVD Player can play DVD+RW disc
  Support Random Write UDF in DVD+RW
  Support UDMA
  Just Link Technology
  [/quote:3db4d727bb]

  ik zie nu dat dit een DVD+ brander is voor ook DVD+RW. maar wat is nu het verschil tussen DVD- en DVD+? en is dit een goeie dvd-brander, of zal ik ff wat meer geld meer moeten neerleggen dan € 49,95 en een wat duurdere DVD-brander kopen?
 • http://www.google.com/search?hl=nl&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=DVD%2BR+DVD-R+verschil&btnG=Zoeken
 • + en - zijn verschillende standaarden. Mocht een van de standaarden de evolutie niet overleven dan zit je met een speler die +/- ondersteunt in ieder geval aan de veilige kant. Als de + standaard verdwijnt heb je een probleem, maar ik denk niet dat dit zomaar zal gaan gebeuren. Alleen DVD-RAM heeft het niet overleefd geloof ik. De beschikbaarheid van + en - schijfjes EN de prijs van die media komt ongeveer overeen.

  Daar komt nog bij: die Ricoh speler is [i:f49cffaf9a]erg[/i:f49cffaf9a] goedkoop. DVD +/- zijn in de meeste spelers af te spelen dus dat is het probleem niet. Eigenlijk komt het er op neer dat je hier alleen maar + schijfjes mee kunt branden. Voor de prijs lijkt mij dat geen probleem. De meeste CDRW+DVDROM combo drives kosten evenveel. Dit is dus verreweg de goedkoopste 4x brander die ik in ieder geval gezien heb. 4x branders die +/- hebben zijn meestal duurder.

  Nu is denk ik wat prijs betreft die Ricoh gewoon een uitzondering, bij de meeste andere branders is het verschil in prijs niet zo groot (aldus de tweakers.net pricewatch). Als je [i:f49cffaf9a]toch [/i:f49cffaf9a] liever een +/- brander wilt hebben dan kan je voor de prijs misschien meteen beter voor een 8x speed brander gaan denk ik… (zijn er al v.a. 85€)

  succes!
 • De DVD-R(W) standaard gaat de (r)evolutie trouwens niet overleven, naar mijn weten hebben alle producenten de produktie van puur DVD-R(W) branders al gestaakt. DVD+R(W) heeft het op single layer gebied (4,7 GB) in ieder geval dus al gewonnen.

  DVD-R is in Nederland trouwens minder aantrekkelijk, omdat onze vrienden van Stichting Thuiskopie (dat zijn die gasten die denken dat elke thuisbrander auteursrechten loopt te schenden) ervoor gezorgd hebben dat op elk DVD-R schijfje een volle euro accijns zit (op DVD+R's is dit trouwens 'slechts' een halve euro)! :evil:

  Maar DVD-R schijfjes zijn trouwens wel goedkoop te krijgen in bijv. Duitsland of België :wink:

  Anyway, over de kwaliteit van de Ricoh DVD+R(W) brander kan ik niets zeggen, maar qua standaard hoef je je voorlopig dus geen zorgen te maken …

  Ik zou zelf trouwens echter ook gaan voor een 8x DVD+/-R(W) brander van LiteOn of NEC, qua ondersteuning van de verschillende merken DVD schijfjes zijn deze beter omdat zij vaak met nieuwe firmware updates komen. Het zijn immers zeer populaire (budget)brandertjes.
 • Ik wilde die ricoh brander laatst voor 60 euro kopen, voor 50 euro heeft funprice hem. Het lijkt me wel een aanrader, dvd- lijkt me niet zo belangrijk omdat de meeste dvd-spelers ook + ondersteunen. 50 euro is een goede prijs.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.