Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DVD-R tòch afspelen op een DVD+R-speler?

Count Uilesnor
9 antwoorden
 • Mijn broer heeft een Philips DVD-recorder. Ik gaf hem een gebrande DVD-R. Aangezien zijn recorder alleen DVD+R afspeelt had hij er niks aan. Een vriend van hem beweerde echter, en zou dat ook hebben gedemonstreerd, dat het wel degelijk mogelijk is om op die recorder DVD-R af te spelen, maar dat dat ligt aan de wijze van branden.

  Mij klinkt dit redelijk onwerkelijk in de oren. Is dat echt mogelijk, om een DVD-R zodanig te branden dat ze toch afgespeeld worden doro in dit geval de Philips DVD-recorder?
 • Of het werkt, dat weet je nooit zeker. Dat geldt zelfs voor een +R schijf. Maarre, je hebt het nog niet geprobeerd? Het grote verschil zit in het branden. In het gebruik, is er veel minder verschil.
 • Ja met bitsetting naar DVD-ROm met verschillende utilities die er op het net ronddwarrelen. Je moet vaak eerst met zo'n programma het "vlagje" op zo'n schijfje omzetten van DVD+R of DVD-R naar DVD-ROM. Heb je een liteon schrijver ? Je kunt die gewoon downloaden van de liteon site.
 • Ik heb inderdaad een Liteon-brander en als brandprogramma gebruik ik Nero Vision Express. Is dat via dit forum eenvoudig aan te geven hoe ik dat kan doen? Inmiddels heb ik ook wel +R-schijfjes, dus kan ik natuurlijk gewoon maatwerk leveren, maar het is wel interessant om te weten hoe het anders kan, ik zal dat dan zeker proberen.
 • Ik heb even gekeken op de site van Liteon, maar de utility lijkt alleen te werken voor DVD+RW's en niet voor DVD+R's.

  Een andere optie is om de DVD-R even terug te kopieren naar mijn harde schijf en vervolgens alsnog op DVD+R te zetten. Gaat dat eenvoudig? Avi's omzetten gaat mij goed af met Nero, maar hele DVD's kopieren heb ik geen ervaring mee.
 • werkt ook voor DVD+R. Via utility op dvd rom zetten en dan pas nero opstarten. Bij +RW kan je het ook achteraf doen. staat in de beschrijving
 • Een DVD-R moet zondermeer kunnen gelezen worden op de Philips brander; immers DVD-R heeft identiek dezelfde standaart als DVD.
  Enige voorwaarde is dat de DVD is afgesloten op de DVD-R brander.
 • De werking van de booktype utility is met niet duidelijk (ik de heb het handleidinkje wel gelezen).

  - Ik start het programmaatje op;
  - Klik op change en kies DVD-rom
  - Er komt een melding 'Set Book Type OK'
  - Ik klik op OK en brand de DVD (met Nero 6), maar na controle blijkt het ding nog steeds als DVD+R gezien te worden. Wat doe ik fout?
 • [quote:1e24bcb1d4="Count Uilesnor"]De werking van de booktype utility is met niet duidelijk (ik de heb het handleidinkje wel gelezen).

  - Ik start het programmaatje op;
  - Klik op change en kies DVD-rom
  - Er komt een melding 'Set Book Type OK'
  - Ik klik op OK en brand de DVD (met Nero 6), maar na controle blijkt het ding nog steeds als DVD+R gezien te worden. Wat doe ik fout?[/quote:1e24bcb1d4]

  voor zover ik het snap : een dvd+r(w) blijft een dvd+r(w), alleen daarbinnen geef je de booktype op en die zet je op dvd-rom (zie het bij cd's als orange book, red book of zo) Na het branden met nero moet je met de utility weer een query doen en dan zie je staan dvd-rom met daarboven DVD+R

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.