Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Advies gevraagd over equalizer voor afstellen geluidsvolume

None
7 antwoorden
 • Mijn buurman, die erg hardhorend is, heeft problemen met het verstaan van het geluid dat uit de standaard speakers van zijn Compaq Presario P4 komt. Hij wil het liefst de bassen weg hebben en de hoge tonen harder. Softwarematig gaat dat niet (er kan namelijk geen andere geluidskaart in), dus hij is aangewezen op zoiets als een losse equalizer of tuner of mengpaneel om het geluid te manipuleren. (Ik gebruik misschien niet de juiste termen, maar jullie begrijpen wel wat ik bedoel, hoop ik.)

  Gespecialiseerde hifi-winkels hier in A'dam konden mij niet verder helpen, want losse equalizers bestaan kennelijk niet (meer). En de aanschaf van een complete audiotoren lijkt me een beetje te veel van het goeie.

  Bovendien wil mijn buurman op dat losse 'volumekastje' ook de speakers van zijn Philips Matchline aansluiten. Of anders wil hij nieuwe speakers van goede kwaliteit aanschaffen waarop, via dat kastje, zowel zijn tv als zijn pc staat.

  Hebben jullie een advies, of weten jullie een zaak met echte kennis van audio? Liefst in A'dam, want hij is slecht ter been ook nog.

  Veel dank
 • Tja de hifi handelaren zullen wel gelijk hebben, maar equalizers worden nog volop gemaakt.
  Met als toepasing de Muziek industrie, het duitse merk Behringer maakt betaalbare en nog goede producten ook.
  Dus kan je het beste naar een goede muziekinstrumenten winkel gaan.

  http://www.behringer.com/02_products/newproducts.cfm?lang=ger
 • misschien hebbie hier wat aan :-?
  http://www.blazeaudio.com/products/webeq.html
 • [quote:b0ec78747a="Ezra dg"]Softwarematig gaat dat niet (er kan namelijk geen andere geluidskaart in)[/quote:b0ec78747a]Waarom kan dat niet? Misschien is en klein mengpaneeltje een idee?
 • Equalizer is goedkoper dan een (Goede) mixer en een beetje equalizer heeft veel meer banden dan een mixer.
 • Iedereen hartelijk bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag. Ik heb jullie antwoorden bij elkaar geveegd en zal ermee aan het werk gaan.
 • Hradhorend is meestal in een bepaald frequentie gebied,
  afhankelijk van leeftijd is het hoge tonen gebied zowiezo een probleem.
  Uitgaande van de gemiddelde waarden kan je stellen dat tonenen boven de 12KHZ na 40/50 jlevensaar verdwenen zijn. Deze frequenties zijn voor de verstaanbaarheid ook niet van belang.
  Meestal wil het helpen om de lage tonen vanaf 200hz te dempen en het midden gebied op te krikken.
  ga hier van 1000 hz to 6000 hz uit.
  Uiteraard is het per persoon verschillend maar dit kan je wel als richtlijn gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.