Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

de-installeren bij update firmware dvd-brander noodzakelijk?

Anoniem
Bosje
6 antwoorden
 • Sony vermeldt op de website dat het noodzakelijk is om software dat dla of in-cd gebruikt zoals Nero eerst moet worden verwijderd voordat de firmware mag worden ge-updated. Niet vermeld wordt waarom dit noodzakelijk is en wat er fout kan gaan als de aanbeveling niet wordt opgevolgd. Op een e-mail naar de reden van de aanbeveling wordt niet gereageerd. Wie weet wat de reden is en wat er fout kan gaan als de software niet eerst wordt verwijderd?
 • alleen Sony weet de reden, niemand anders waarom dat zo moet.
  Op zich wel vreemd, Lite-on flash ik zonder problemen onder windows,
  maar het is ook lite-on :wink:

  Hebben ze geen utility die onder Dos flashed ?

  Wat er fout kan gaan : kapotte brander
 • Misschien dat deze programma's ondertussen het flashen contact kunnen zoeken met de brander of zo. In dat geval moet het dus in de veilige modus goed gaan.
 • Comp-Freak heeft het min of meer goed: de programmas incd en ed zijn feitelijk UDF drivers die de cd of dvd drive in beheer houden en PERMANENT aan staan, ook al gebruik je de functie niet.
  Meestal zijn dergelijke drivers ook niet zomaar ff stop te zetten.
  Brandsoftware vraagt ook voor het branden netjes aan dergelijke software om "vrijgave" van de drive waarna ze ongestoord kunnen branden.

  Bij flashen is het risisco te groot om een dergelijke procedure te volgen, je wilt gewoon zeker weten dat er nix tussen het flash programma en de drive zit die de boel in het hondert kan laten lopen….
 • Zorg dat er tijdens het flashen geen cd-rom of dvd in zit en zorg dat er zo min mogelijk programma's openstaan. En zet eens je computer helemaal uit en probeer het dan nog een keer. Je hoeft geen software opnieuw te installeren. Ik ga ervan uit dat de firmware van de sony site is ? :)
 • Hartelijk dank iedereen voor de reacties.
  Ik ben me bewust van risico's als je dla of incd e.d. hebt geactiveerd en als je een cd of dvd in de brander hebt zitten. Immers de drivers zorgen voor een communicatie met je hardware en dat kan er voor zorgen dat het flashen wordt onderbroken. Aangezien er geen programma is om de firmware eerst te beveiligen of een flashprogramma onder DOS loop je dus risico's. Ik heb echter noch dla noch incd geactiveerd. Kunnen er dan toch nog drivers, services of programma's zijn die de Sony-brander op de een of andere manier gebruiken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.