Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Wat is de beste audio codec?

5 antwoorden
  • Wat is de beste audio codec?
  • Ligt eraan wat je wilt gaan doen. MP3/WMA/Ogg is goed als je bestanden klein wilt houden, maar dezen hebben allemaal kwaliteitsverlies.
  • Ja, ik bedoel codecs om de bestanden klein te houden. Maar voor dat doeleinde zijn MP3 en WMA niet meer de beste. AAC en OGG schijnen beter te zijn alleen weet ik niet wat de beste codec is.
  • Ogg volgens mij. Bekijk daarbij ook [url=http://home.wanadoo.nl/hunting/luistertest.html]deze[/url] pagina eens. De schrijver is niet helemaal onpartijdig ( :wink: ), maar de inhoud zal wel kloppen denk ik. Gr. D
  • Het hangt er vanaf op welke bitrate je encodeert. Bij lage bitrates (<128 kb/s) zijn wma en ogg vorbis beter dan mp3 en ook binnen de mp3 encoders zit er verschil. De fraunhofer mp3-codec schijnt bij lage bitrates beter te zijn dan de Lame-encoder. Bij hogere bitrates (192 kb/s of hoger of VBR met gemiddelden rond deze bitrate) zijn de verschillen kleiner. In dat geval wordt de [url=http://www.personal.uni-jena.de/~pfk/MPP/index2.html]Musepack MPC-encoder[/url] als de beste beschouwd. Ogg vorbis en mp3 zijn dan an elkaar gewaagd, zeker als voor mp3 de Lame-encoder met de --alt -preset instellingen wordt gebruikt. Voor meer info over lossy codecs zou je eens rond kunnen kijken op het [url=http://www.hydrogenaudio.org/index.php?act=idx]Hydrogenaudio forum[/url] kunnen kijken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.