Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Van video naar DVD

None
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb hier een heleboel videobanden liggen met stukjes van bijv. theateravonden…

  Nu wil ik dit alles op een DVD branden. Hoe ga ik te werk?

  Met vriendelijke groet,

  Jayday
 • Stond laatst een artikel over in de C!T. (ik dacht 2 mnd terug)

  Je moet allereerst een capure kaart hebben. Daar sluit je dan de videorecorder op aan. Dan spoel je ze over naar je harde schijf, en brand je ze op dvd.
 • Dit is niet zomaar even uit te leggen in een reply ;) Er heeft idd in Juni een artikel over in C!T gestaan, misschien kun je anders via Google iets vinden?
 • Okay ja er stond me idd iets bij over een artikel… ff zoeken dan maar bedankt heh… :P
 • Ik doe dit met mijn TV kaart. Video aansluiten op de kaart met een SCART stekker aan de ene zijde en een tulpstekker voor video en een ministekker (3.5mm klink) aan de andere kant. Met mijn TV kaart, een Pinnacle PCTVPro, neem ik dan op in DVD resolutie, dus 768X576, en daarna heb ik de files op de harde schijf staan.

  Daarna het volgende: Deze files zijn niet geschikt om zomaar op een DVD te branden, deze DVD zal dan niet spelen in een standalone DVD speler. Daarvoor moet je eerst de videobestanden omzetten naar DVD bestanden.

  Daar gebruik ik NeoDVD voor, een geweldig programma dat de Mpeg's omrekent naar VOB's, IFO's en BUP's (DVD bestanden) en vervolgens op een DVD kan branden.

  Let er wel op dat de beeldkwaliteit niet zo geweldig is als dat je een normale DVD in de winkel koopt. De originele bron is en blijft een VHS recorder en daar zit de beperking. De software kan de video niet oppoetsen, daar heb je weer andere programma's voor nodig. Ikzelf vind de kwaliteit echter alleszins acceptabel en wat belangrijker is: De kwaliteit zal niet meer verslechteren.

  Er is echter nog één belangrijk punt waar je op moet letten. Als je harde schijf FAT32 geformatteerd is dan is de maximale bestandsgrootte 3.99 Gb. Dus als je film langer duurt dan zeg ongeveer een anderhalf uur dan is het bestand te groot en herkent Windows deze niet meer. Het laatste stukje (zul je altijd zien) van de film valt dan weg :cry: :cry:

  Zodoende moet je ervoor zorgen dat je harde schijf NTFS is geformatteerd, dan heb je dit probleem niet. En zorg voor een stabiele computer, anders zijn de vastlopers aan de orde van de dag!

  Dus kijk maar eens wat je hiermee kunt en we horen het wel weer :D

  Groetjes van Jan Willem
 • [quote:58ef6de4b7="jwspruyt"]
  Er is echter nog één belangrijk punt waar je op moet letten. Als je harde schijf FAT32 geformatteerd is dan is de maximale bestandsgrootte 3.99 Gb.[/quote:58ef6de4b7]
  Offtopic:
  Oeps!! Ik ben bezig met een download van 4.13 GB! Laat ik dan maar een van mijn partities om gaan zetten naar NTFS…
 • Offtopic:
  Oeps!! Ik ben bezig met een download van 4.13 GB! Laat ik dan maar een van mijn partities om gaan zetten naar NTFS…

  Oeioeioei, als je één van de partities op NTFS formatteerd en de andere blijven FAT32, dan zie je vanaf de FAT32 partitie de NTFS partitie NIET[/color:9ee2213ea0]. Was je bezig om een dvd te downloaden of zo? Als het een ISO image is heb je een probleem, maar als je na het uitpakken VOB's en IFO's hebt is er niets aan de hand. Groetjes Jan Willem.
 • Oeioeioei, als je één van de partities op NTFS formatteerd en de andere blijven FAT32, dan zie je vanaf de FAT32 partitie de NTFS partitie NIET[/color:d151ad2824].
  Toch wel hoor. Kijk maar eens in een andere thread op dit forum, genaamd "Bootbestanden Win2000".

  Ik heb precies dát gedaan en ik kan de NTFS-partitie gewoon lezen! :)
 • [quote:4a264b274a]Toch wel hoor. Kijk maar eens in een andere thread op dit forum, genaamd "Bootbestanden Win2000".

  Ik heb precies dát gedaan en ik kan de NTFS-partitie gewoon lezen! :)[/quote:4a264b274a]

  Da's vreemd, ik heb wel vaker geëxperimenteerd met deze oplossing, maar het is me nog nooit gelukt. Maar nu hoeft het ook niet meer want ik heb XP op m'n systeem staan en die is gewoon NTFS :D
 • Ook ik wil van de saaie zomerdagen gebruik maken om video's op DVD over te zetten. In de C!T van juni stond een mooi artikel over het hoe en wat, maar zij gebruiken Pinnacle Studio 8. Zelf beschik ik over versie 7, ik heb nog niet geprobeerd of dat het dan ook gewoon lukt.

  Maar jwspruyt beschrijft ook een mooie methode. Ik heb het pakket NeoDVD ook alleen nog nooit gebruikt, al ziet het er wel gebruiksvriendelijk uit. Ik wil nl. ook graag menu's maken. Maar waarmee neemt u de opname op? Bij voorbaat dank!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.