Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DVD Brander?

Anoniem
PoLaT
15 antwoorden
 • Hallo allemaal, ik heb een dvd-brander gekocht, en die wil ik aansluiten aan me systeemkast, moet ik ook kabels aansluiten???
 • [quote:5f04797b44="PoLaT"]
  Hallo allemaal, ik heb een dvd-brander gekocht, en die wil ik aansluiten [b:5f04797b44]aan[/b:5f04797b44] me systeemkast,
  [/quote:5f04797b44]
  Is het een externe brander? :-?

  [quote:5f04797b44="PoLaT"]
  moet ik ook kabels aansluiten???
  [/quote:5f04797b44]
  Lijkt me wel handig ja, voor dataoverdracht. Of issie wireless? :P
 • Dat weet ik niet, hoe moet ik dat weten?
 • [quote:6339e85f82="PoLaT"]Dat weet ik niet, hoe moet ik dat weten?[/quote:6339e85f82]
  Nou, een externe brander heeft een soort omhulsel, wat afwijkt van de standaart blikken 5¼" rechthoekige behuizing. Die externe kan je ook niet in de betreffende vakjes gooien, interne wel.
 • Het is een intern dvd-brander, hoe moet ik hem sluiten, kan iemand me helpen???
 • Je hebt die platte kabels. Dat zijn IDE kabels. Die zijn voor de dataoverdracht. Die sluit je erop aan op dezelfde manier als je harde schijf en (eventuele) cd-rom speler is aangesloten. Het spreekt voor zich waar die kabel in moet, die brede rechthoekige gleuf. Dan heb je nog de stroom kabel (molex connector) Het spreekt ook voor zich waar die in moet en bovendien zie je ze ook zitten in je harde schijf en cd-rom speler.
  Je moet alleen ff letten op de jumpers. Dat zijn die kleine pinnetjes die achterop zitten. Je moet de brander er als master in hangen. Dat pinnetje prik je dan in het gaatje waar (meestal) 'ma' boven staat. Of het wordt 'mas' genoemd. Het staat vast ergens uitgelegd op de drive.
  Je cd-rom hang je er dan als slave bij en prik je op de andere connector van de IDE (platte) kabel.
  Heb je niet in de instructie gekeken dan? Een beetje fatsoenlijk merk levert een duidelijke instructie bij over hoe je het ding moet installeren.
 • Hallo allemaal, ik heb een dvd-brander gekocht, een internal dvd-brander, en heb aangesloten, hij werkt goed, dus aan en uitzetten, maar als ik wil iets branden, dan komt die station niet voor, wat kan de oorzaak zijn?
 • [quote:887f5db456="PoLaT"]Hallo allemaal, ik heb een dvd-brander gekocht, een internal dvd-brander, en heb aangesloten, hij werkt goed, dus aan en uitzetten, maar als ik wil iets branden, dan komt die station niet voor, wat kan de oorzaak zijn?[/quote:887f5db456]

  Zie je hem wel in de BIOS? Mij lijkt dat ie nog niet goed is aangesloten, dat de jumpers niet goed geplaatst zijn. Hang hem eens in z'n eentje op die IDE kabel, dus ff zonder cd-rom speler. Zie je hem dan wel in de BIOS en in Windows?
 • Tsja,

  welke kabels heb je aangesloten?
  Waar zitten die kabels nog meer aan vast?

  wat heb je gedaan? :o
 • Ik heb die handleiding gevolgt maar toch niet gelukt, het oude systeem was, IDE Kabel gaat van moederbord naar CD/RW, en daarna naar CD/ROM, dus er is een dvd brander bijgekomen, en ik moest die CD/RW, waar IDE Kabel aangesloten is erafhalen, naar DVD Brander aansluiten. En de handleiding staat als je meerdere stations gebruikt, moet de jumper settings van CD/ROM op slave staat, en van DVD BRANDER op Master, dat heb ik ook gedaan maar toch niet gelukt???
 • Je hebt een vermoeiende schrijfstijl….

  maar als ik je god begrijp heb je een CD writer uit je PC gahaald en je DVD writer er voor in de plaats gezet.

  vragen:

  1. Heb je je flatcable goed aangesloten, dwz de 1 kant of met een rood adertje aan de kant van de voeding?
  2. heb je de voeding aangesloten?
  3. zit de DVD als eerste of tweede op de IDE kabel (gezien vanaf het moederboard)
  4. zie je in je BIOS wel de DVD writer?
 • CD-RW heb ik niet verplaatst met DVD brander, hij staat gewoon op zijn plek, maar alleen de ide kabel heb ik eruitgehaald en aan dvd brander aangesloten???
 • @Polat:

  en kan je stap voor stap aangeven wat je nog meer gedaan hebt?
 • Het IDE Kabel gaat van Moederbord naar CD ROM, en daarna naar DVD Brander, op het handleiding staat, als je meer stations gebruikt, moet je jumper settings van cd rom op slave zetten en van dvd brander op master, dat heb ik gedaan, maar toch niet gelukt???
 • Wel even opletten met oudere moederborden.
  De "Master" moet op het uiteinde van de IDE kabel worden aangesloten, anders wordt hij niet herkend, slave dus op konnektor in het midden van de IDE kabel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.