Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DVD Brander (Dual Layer)

keubes
16 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb gisteren een DVD brander gekocht. Dual Layer & 8 speed. Begrijp ik het goed als ik een dual layer schijfje heb dat ik dan gewoon iedere DVD van videotheek/winkel kan kopieren?
  Hier hoef ik dan verder helemaal niks meer aan de comprimeren etc?

  Wat zijn overigens de kosten van zo'n Dual Layer schijfje? En voor gewone Dvd schijfjes, is er een bepaald merk dat erg goed is of maakt het verder niet zo veel uit welk merk schijfje dat ik koop?
 • Je hoeft dan niet meer te comprimeren, maar je moet denk ik nog wel software hebben die de kopieerbeveiliging kan omzeilen. Let wel op de auteursrechten: films van de videotheek mag je bijv. niet kopiëren :wink:

  Die dual-layer schijfjes zijn op dit moment nog stervensduur (15-20 euro per stuk), dus het heeft nu nog geen zin ze aan te schaffen. Wacht tot ze beter verkrijgbaar zijn en dus goedkoper worden.
 • [quote:87e7e59ca1="Obi-wan-kenobi"]Je hoeft dan niet meer te comprimeren, maar je moet denk ik nog wel software hebben die de kopieerbeveiliging kan omzeilen. [/quote:87e7e59ca1]

  Welke software kan ik hiervoor gebruiken? Ik gebruik Nero om te branden….
 • [quote:fbe8dda9bc="keubes"][quote:fbe8dda9bc="Obi-wan-kenobi"]Je hoeft dan niet meer te comprimeren, maar je moet denk ik nog wel software hebben die de kopieerbeveiliging kan omzeilen. [/quote:fbe8dda9bc]

  Welke software kan ik hiervoor gebruiken? Ik gebruik Nero om te branden….[/quote:fbe8dda9bc]
  Gebruik eens Google! :wink:
 • dvdshrink vind ik wel een fijn programma.
 • Kijk eens op deze site: www.sectie.be

  Hier staat haarfijn uitgelegd hoe, en met welke programma's je de diverse digitale mediaformaten kunt kopieren of omzetten naar andere formaten.
 • OK bedankt voor de tips, ik zal het direct gaan proberen zodra ik thuis ben van werk.
 • Clone DVD werkt perfect. Gebruik het zel je kunt instellen of de dvd gecomprimeerd moet worden of niet.
 • Wat maakt dat beetje comprimering op een enkellaags dvd nu uit?
  Ik heb er qua beeldkwaliteit geen problemen mee, zelfs ingezoomd is de beeldkwaliteit zeer goed.
  Vergelijk dit eens met bijvoorbeeld video cd of svcd.
 • snelheidsvoordeel
  minder ruimte kwijt op hd
  etc.
 • [quote:390a46777f="Obi-wan-kenobi"]………… Let wel op de auteursrechten: films van de videotheek mag je bijv. niet kopiëren :wink: [/quote:390a46777f]

  Dit klopt niet. Volgens het huidige auteursrecht mag je wel degelijk een kopie maken van een film uit de videotheek. Zelfs het downloaden van een film is niet strafbaar. De wet zegt namelijk niet dat je in het bezit moet zijn van het orgineel om een kopie te mogen maken. Het enige wat niet toegestaan is het maken van kopies voor derden!

  Leuk, die nederlandse wetgeving :lol:
 • De eerste film is gekopieerd. Kreeg alleen een foutmelding aan het eind maar dvd werkt toch perfect.
  Een dvd rippen en daarna branden wil me nog niet lukken.

  Een dvd heb ik geript met DVD decrypter. De dvd staat dus op de harde schijf, maar dan???
  Kan ik dan met DVD Shrink de dvd kleinrer maken door te sorteren wat ik er wel en niet op wil? Kan ik dit dan branden via DVD Shrink of heb ik Nero toch nog nodig dan?
 • Sinds 01-04-2004 mag je ook voor eigen gebruik geen kopie meer maken!!
  Nedeland was het enige land waar dit nog niet verboden was binnen de EU maar dit is gelijkgetrokken..
 • Ik weet het is off topic!

  [quote:7b79320e08="Long John"]Sinds 01-04-2004 mag je ook voor eigen gebruik geen kopie meer maken!!
  Nedeland was het enige land waar dit nog niet verboden was binnen de EU maar dit is gelijkgetrokken..[/quote:7b79320e08]

  Dan wil ik van jou wel eens zien waar dat staat. Heb hierover niks gelezen of gehoord. Volgens Stichting De Thuiskopie mag het nog steeds. Er ziet niet voor niets een heffing op lege DVD's.

  http://www.cedar.nl/thuiskopie/wetgeving-jurisprudentie.html
 • Een dvd heb ik geript met DVD decrypter. De dvd staat dus op de harde schijf, maar dan???
  Kan ik dan met DVD Shrink de dvd kleinrer maken door te sorteren wat ik er wel en niet op wil? Kan ik dit dan branden via DVD Shrink of heb ik Nero toch nog nodig dan?
 • [quote:ef024f03e8="Jee Jee"]Kijk eens op deze site: www.sectie.be

  Hier staat haarfijn uitgelegd hoe, en met welke programma's je de diverse digitale mediaformaten kunt kopieren of omzetten naar andere formaten.[/quote:ef024f03e8]
  Zoals ik al zei …..
  Kijk op deze site eens bij het menu DVD -> DVD

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.