Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

dvd recorder

4 antwoorden
  • Hallo, ik wil mijn video's digitalisen en op de pc bewerken. Is een dvd recorder kopen een goed plan voor deze ambitie? Zo wel voor mij een zeer makelijke manier zijn omdat ik toch een nieuwe videorecorder moet kopen.
  • Moet kunnen, zolang die DVD-recorder maar een analoge video-ingang heeft. Let er wel op dat je auteursrechtelijk beschermde analoge video's niet zomaar over kunt zetten vanwege Macrovision-beveiliging.
  • Het zijn gewoon homevideo's :D dus dat zit wel goed. Moet de dvd nog omgezet worden met iets of kan je dat direct in Premiere inlezen.
  • [quote:7000e52120="echt waar"]......................................Moet de dvd nog omgezet worden met iets of kan je dat direct in Premiere inlezen.[/quote:7000e52120] Eerst naar dvd en dan naar Premiere is mogelijk maar niet de minst complexe gang van zaken, het vereist in ieder geval de tussenstap van de-multiplexen van de .vob bestanden naar aparte audio en video delen, voorzover ik weet. Hiernaast heb je een hulp-programma (plugin) voor Adobe's Premiere nodig om hiermee mpeg-2 video te kunnen editen. Toch is het goed mogelijk en het gemak van een dvd-recorder verzacht mogelijk de bijkomende pijn.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.