Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

cd rw, formatteren?

Nelson Lau
6 antwoorden
 • ik probeer muziek te branden op een cd rw, (ik gebruik hiervoor nero 6) en ik doe het op dezelfde manier als bij een normale cd-r. Nu kan ik alleen de cd niet afspelen op mijn cd speler.

  Moet je de cd-rw eerst formatteren? zo ja hoe doe je dat? of ligt het aan mijn cd speler?
 • [quote:132e3a1853="da.mark"]ik probeer muziek te branden op een cd rw, (ik gebruik hiervoor nero 6) en ik doe het op dezelfde manier als bij een normale cd-r. Nu kan ik alleen de cd niet afspelen op mijn cd speler.

  Moet je de cd-rw eerst formatteren? zo ja hoe doe je dat? of ligt het aan mijn cd speler?[/quote:132e3a1853]Sommige CD spelers pakken geen CD-RW's, probeer eens een andere. Anders moet je "Geen multisesie (No Multisesion)" aanvinken en een vinkje voor "CD Sluiten (Finalize CD)" Kan ook weleens helpen.
 • [quote:ea324fcaf8="da.mark"]
  Moet je de cd-rw eerst formatteren? [/quote:ea324fcaf8]Nee.
  Oudere CD-rom spelers lezen geen zelfgebrande CD's
 • het ligt denk ik toch aan de cd-rw, een normale gebrande cd speelt mijn cd speler wel af namelijk.
 • [quote:3fa5c92194="da.mark"]het ligt denk ik toch aan de cd-rw, een normale gebrande cd speelt mijn cd speler wel af namelijk.[/quote:3fa5c92194]Zit veel verschil in… Kweet niet precies hoe het werkt maar een CD-r bestaat uit 1 laagje waarin gebrand word. Een CDRW bestaat daarin tegen uit veel meer laagjes, oudere CDspelers kunnen dat gewoon niet lezen door de wirwar van laagjes en brand sesies… :roll:
 • [quote:b89878adbd="General X"][quote:b89878adbd="da.mark"]het ligt denk ik toch aan de cd-rw, een normale gebrande cd speelt mijn cd speler wel af namelijk.[/quote:b89878adbd]Zit veel verschil in… Kweet niet precies hoe het werkt maar een CD-r bestaat uit 1 laagje waarin gebrand word. Een CDRW bestaat daarin tegen uit veel meer laagjes, oudere CDspelers kunnen dat gewoon niet lezen door de wirwar van laagjes en brand sesies… :roll:[/quote:b89878adbd]

  De oorzaak is niet een verschil in lagen tussen cd-r en cd-rw, maar een verschil in reflectie van de laser door de verschillende laag op cd-r enerzijds en cd-rw anderzijds. Bepaalde (vaak: minder moderne) cd-spelers kunnen niet overweg met de geringere reflectie van de laser door de voor cd-rw specifieke laag op de cd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.