Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

MP3 Encoders

None
15 antwoorden
 • Hallo,

  weet iemand toevallig waar je een gratis goede Fraunhofer MP3 encoder kan vinden?
  Ik heb namelijk het idee dat LAME slechter klinkt. Ik snap ook niet hoe dat LAME werkt, want je kunt toch moeilijk de broncode van MP3 namaken. :-? Ook als je met Gspot kijkt naar een video'tje met LAME erin kan ie dat wel constateren, terwijl het toch gewoon MP3 is? :-?
 • [quote:dbcf0865b5="<?pc>"]weet iemand toevallig waar je een gratis goede Fraunhofer MP3 encoder kan vinden?[/quote:dbcf0865b5]Nergens, tenzij je Kazaa gebruikt. De Fraunhofer codec is propriëtaïr, vandaar dat je voor de software moet betalen waar ie in gebruikt wordt.

  Overigens is Lame gelijkwaardig aan de beste Fraunhofer codec's, afgezien van de MP3pro codec. Maar die zou ik dan om compatibiliteits redenen weer niet gebruiken. LAME maakt trouwens ook niet de broncode van MP3 na, maar is simpelweg een variant die door een open source group gemaakt is. Vergelijk het maar met DivX vs. XViD bv. Juist het feit dat uit de het open source wered komt, zorgt ervoor dat het een kwalitatief hoogwaardig stuk software is.
 • Is toch niet helemaal waar; fraunhoffer code zit in Musicmatch Jukebox en de "gratis" versie daarvan is volledig functioneel op een paar kleine uitzonderingen na, ik dacht maximaal 3 coderingen per sessie ofzo, moet je ff bij MM kijken op de site.
 • De Fraunhofer ACM (l3codeca.acm) is wel gratis te krijgen via bijvoorbeeld Nimo Codec Pack en de DivX 3.11 Alpha Bundel. Of is dit soms de Radium Codec?

  Over de Radium Codec, is die wel gewoon te downloaden?
 • fraunhofer is het beste met 128 kb/s Lame is beter in hogere bitrates 160kb/s en meer.

  als je lame gebruikt, gebruik dan geen alpha en beta versies en codeer altijd in –alt preset standard voor de beste resultaad bestandsgrootte/kwaliteit
 • De l3codeca.acm die op het net rondzwerft en ook idd in het originele divx 3.11 pakket zit is versie 1.263 van de pro codec en geript uit ik dacht een steinberg muziek proggie.
  Dat is dus een illegale versie en dat is wat anders dan "gratis"
  Deze "radium-warez" hack is bovendien zo oud dat ie ondertussen echt niet meer interessant is, de efficientie van mp3 codec's is ondertussen echt behoorlijk verbeterd.
 • Lol, echt alles uit die DivX 3.11alpha bundel zijn dus binary hacks. Op de DirectShow Filter na dan.[quote:9d74350a40="Captain_Kansloos"]Vergelijk het maar met DivX vs. XViD bv.[/quote:9d74350a40]Waarom wordt LAME dan ook MP3 genoemd als het gewoon een andere codec is?
 • [quote:f899dbfd86="<?pc>"]Waarom wordt LAME dan ook MP3 genoemd als het gewoon een andere codec is?[/quote:f899dbfd86]LAME=Lame Ain't an Mp3 Encoder :D Wat die vergelijking betreft; DivX en Xvid zijn allebei MPEG-4 codecs en stammen van dezelfde basis.
 • Lame is geen mp3 encoder, het is een studie project welke onderzoekt hoe efficient je muziek kan samenpersen en toch nog een goed luisterbaar geheel houd.

  Het programma wordt door de uitgevers alleen als source code onder de GNU licentie verspreid, er is dus geen binairy build (codec) die uitgegeven is door de makers.

  De reden is eenvoudig: alleen als studie object zijn de makers niet betalings plichtig aan de rechtenhouders van het mp3 concept, dat is dus hoofdzakelijk het Frauhoffer instituut en ik dacht Thomson Multimedia tech.
  Zolang de makers alleen maar de broncode als "studiemateriaal" verspreiden zijn ze dus niet in overtreding, de daadwerkelijke codec-builds worden dus gecompileerd uit de broncode door een aantal enthousiaste mensen die dus niet officieel tot het project behoren.
 • [quote:ea3ca96130="rwilligen"]Lame is geen mp3 encoder, het is een studie project welke onderzoekt hoe efficient je muziek kan samenpersen en toch nog een goed luisterbaar geheel houd.

  Het programma wordt door de uitgevers alleen als source code onder de GNU licentie verspreid, er is dus geen binairy build (codec) die uitgegeven is door de makers.

  De reden is eenvoudig: alleen als studie object zijn de makers niet betalings plichtig aan de rechtenhouders van het mp3 concept, dat is dus hoofdzakelijk het Frauhoffer instituut en ik dacht Thomson Multimedia tech.
  Zolang de makers alleen maar de broncode als "studiemateriaal" verspreiden zijn ze dus niet in overtreding, de daadwerkelijke codec-builds worden dus gecompileerd uit de broncode door een aantal enthousiaste mensen die dus niet officieel tot het project behoren.[/quote:ea3ca96130]

  Ah nu snap ik het, ik vroeg altijd al af waarom het geen mp3 encoder was… t is me nu duidelijk thnx…
 • Maar als LAME geen MP3 is, waarom speelt de Fraunhofer DirectShow Filter dan wel LAME af?
 • Je moet tussen de regels door lezen, natuurlijk is lame een mp3 codec(zoals alle anderen) en produceerd mp3 bestanden(zoals alle anderen) maar dat kunnen de makers nou eenmaal niet toegeven aangezien ze anders licentie rechten moeten gaan betalen.

  Het valt een beetje in dezelfde catagorie als de websites die keygens en cracks aanbieden onder het motto" for educational purposes only" en "you have to delete this program from your harddisk after 24 hour", maar natuurlijk joh……. :roll:

  Dus; lame aint an mp3 codec maar maakt toch mp3 bestanden.

  Wat ze allemaal niet verzinnen om onder de consumptiemaatschapij uit te komen…. :o
 • Ja, goed, maar toch vind ik het vreemd dat ze zonder de broncode van Fraunhofer te hebben wel MP3 bestanden "na te kunnen maken" die dus ook door de spelers als echte MP3 wordt gezien.
 • Ik weet 't niet zeker maar ik denk dat de specificaties van het mp3 formaat wel open zijn en dat het niet zo'n probleem is om daar aan te komen, Word is immers ook niet enige programma dat *.doc bestanden kan maken….

  En dan bestaat er nog altijd zoiets als "reverse enginering"……

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.