Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DVD speler

3 antwoorden
  • Als ik een DVD wil afspelen, krijg ik de volgende melding: Dell Media Experience cannot play this DVD because it does not match the region code of your disc player. Please insert a disc created for your region or change the region code of your disc player. Ik heb wel eens gehoord van verschillende regiocodes van Europa en de VS, maar betekend dit nu dat ik bijna geen DVD's kan afspelen
  • Je kunt enkel dvd's afspelen die een regio-code hebben passend bij die van de dvd-speler. Dit hebben de film-maatschappijen, tezamen met de fabrikanten van dvd-spelers, zo afgesproken en geimplementeerd om het mogelijk te maken films in fases over de wereld te distribueren. Er zijn hierdoor dus altijd een aantal films op dvd die nog niet voor een bepaalde regio beschikbaar zijn.
  • Voor welke regiocode is jouw DVD-speler dan? Voor NL is regiocode 2 het handigst. Verder zijn heel wat DVD-spelers regiovrij te maken met een bepaalde toetscombinatie of firmware flash. Dan ben je meteen van het gezeur af. 8) Om welk merk en type DVD-speler gaat het precies?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.