Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

UDF formattering DVD's

KAVD
9 antwoorden
 • Als ik met -diverse- backupprogrammas wil backuppen op DVD+ RW krijg ik steevast de melding dat dit niet doorgaat omdat "het medium niet als UDF is geformatteerd".

  Het gaat dan om RW-schrijven die al een keer zijn gebruikt voor wat anders en die ik met Nero opnieuw heb geformatteerd (niet de Quick erase maar de uitgebreide).

  Ik heb nu wel uitgevonden dat dat UDF formaat het standaardformaat is voor nieuwe DVD's, maar daar kan ik niet veel mee.

  Mijn vraag: kan ik voor de backups alleen nieuwe, ongebruikte DVD's gebruiken of kan ik de gebruikte weer in UDF formaat krijgen?
 • bij nero moet je INCD gebruiken, bij Easycdcreator is dat Directcd en bij winoncd is het packetcd. Ze zijn niet uitwisselbaar.

  Je +RW formatteer je eenmalig met incd en dan heb je een grote floppy
 • Begrijp ik dan goed dat als ik met Nero een DVD RW brand, ik hem wis, deze DVD ALLEEN nog met InCD te gebruiken is en nooit meer met andere (backup) programmas?
 • [quote:01c0585c64="KAVD"]Begrijp ik dan goed dat als ik met Nero een DVD RW brand, ik hem wis, deze DVD ALLEEN nog met InCD te gebruiken is en nooit meer met andere (backup) programmas?[/quote:01c0585c64]Nee. INCD is een aanvullig op Nero. Nero brandt CD's en DVD's zoals ieder ander pakket. Dus in 1 of meerdere sessies, maar je kunt bv. niet bestanden in Windows Verkenner naar de drive slepen op ze op een disk te branden. Daar zorgt een UDF brandpakket voor. Bij Nero is dat INCD, bij ECDC heet dat Direct CD. Er zit zelfs een ingebouwde UDF write tool in WinXP geloof ik.

  Om een schijf als UDF schijf te kunnen gebruiken, moet je 'm eerst formatteren in die indeling met iid INCD bv. Een RW schijf kun je echter weer via Nero 'terug formatteren' naar een 'normale schijf' ipv UDF.

  Een normale schijf brand je dus bv. in Nero en hoef je 'uit de doos' niet speciaal te formatteren. Een UDF schijf brand je met een programma asl INCD en moet je "uit de doos" eerst formatteren om te kunnen gebruiken.

  Heb je hier wat aan?: http://homepage.ntlworld.com/allcam/cdformat.html
 • Dank je voor je uitgebreide reaktie.
  Ik weet dat InCD formattering van nieuwe DVD's vraagt en dat je dan de DVD als floppy kunt gebruiken.

  De link die je geeft daar ben ik ook al eens geweest, maar is voor mijn simpele ziel misschien wat te technisch.

  Ik kom dan uit op de simpele vraag: hoe krijg ik een met Nero gebrande DVD RW, die daarna met Nero "uitgebreid geformatteerd" is (via Nero Express –> Erase disk) weer op het formaat dat backupprogrammas de DVD accepteren? Welke stappen moet ik exat doen?
 • precies wat je zelf beschrijft .

  Als grote floppy formateer je met INCD. Als je deze RW weer als gewone RW wil gerbuiken dan met Nero formateren.

  Als het niet duidelijk is gaarne je vraag wat specifieker ?
 • Probleem is dat de door Nero "ge-erasde" RW schijven (de uitgebreide erase funktie, 15 minuten per schijf) niet meer door InCD worden herkend. Vanaf de taakbalkikoon van InCD krijg ik geen formatteeropties. Als ik via Windows verkenner (rechtermuisknop) de INCD formatteeropdracht geef, krijg ik de boodschap: "kan schijf in F:\ niet beschrijven, controleer of medium compatible is met de hardware of dat het medium beschadigd is".

  Ik loop dan dood. Schijven zijn prima in orde.

  Zal het hele zaakje eerst eens opnieuw installeren. Misschien dat daar wat fout is gegaan.
 • De fout die jij beschrijft lijkt mij een bug van een oude versie van InCD maar ik ben het ook wel tegen gekomen bij een firmware versie van Plextor van een tijdje geleden, ik dacht 1.05

  Mogelijk moet je dus ff moet gaan kijken/zoeken naar nieuwe firmware en/of een nieuwere versie InCD.

  Je hebt daarbij wel kans dat de niet meer leesbare/formateerbare dvd's niet meer te redden zijn….
 • Je zou best gelijk kunnen hebben met je verklaring. Met de DVD's is in het geheel niets meer te beginnen. Gelukkig gaat het niet om een groot aantal. Maar ik zal dus wel de software eens gaan checken om te voorkomen dat ik nog meer schade aanricht.

  Dank voor alle reakties!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.