Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Betere speakers? ? ?

None
20 antwoorden
 • In de tussen uur of na schooltijd ging ik wel eens met vrienden na een DVD-shop. Ze hadden een 5.1 opstelling staan met een Pioneer Receiver en het geluid was echt fantastisch. Een week later hadden ze een Sony Receiver aangesloten en de week erna hadden ze weer een goedkope Receiver aangesloten. Het viel mij op dat het geluid ook goed was bij die goedkopere Receiver. Het waren steeds dezelfde speakers die zij daar gebruikten. De verkoper zei dat Kef een van de bekendste merken waren wat betreft luidsprekers, maar ze hadden in de winkel alleen maar de Kef Coda serie (boekenplank-luidsprekers) opgestelt. Zelf had ik ook nog nooit van dit merk gelezen en gehoord.

  Op mijn slaapkamer heb ik nu 2 Sony Front Speakers, 1 Sony Center Speaker, 2 Sony Rear Speakers, 2 Infinity Achterzij speakers en 1 Infinity Subwoofer aan mijn Pioneer THX Receiver aangesloten.
  [img:6c302218ab]http://home.wanadoo.nl/my937765/slaapkamer.JPG[/img:6c302218ab]

  Deze Speakers zijn nog niet opgeblazen en doen het nog vrij goed. Eigenlijk ben ik van plan om nieuwe speakers te gaan kopen, maar weet het nog niet zo zeker. Ik heb mijn ouders nog niet gevraagd wat zij er van vinden. Zelf had ik gedacht aan de kleine Sony Pascal SA-VE 835ED speaker-set of een complete set van Kef met de volgende opstelling:
  Front speakers: 2 x Kef Q7
  Center speaker: 1 x Kef Q9c
  Rear speaker: 2 x Kef Q4
  Subwoofer: Kef PSW2500

  Nou heb ik eens na de prijzen van de Nederlandse importeur gekeken op:
  http://www.transtec.nl/downloads/prijzen/kefprijs.pdf
  De prijzen zijn volgens mij toch wel aan de hoge kant en zeker als de prijzen die daar vermeld zijn ook nog om enkele luidsprekers gaan en niet per paar. Er zijn niet zoveel winkels in Nederland die Kef-speakers verkopen en zeker niet bij mij in de omgeving. De opstelling die ik heb in mij gedachte van Kef, heb ik ook nog nooit in het echt gezien en gehoord, maar weet wel zeker dat het luidsprekers zijn die goed klinken. Mocht ik nieuwe luidsprekers gaan kopen, dan wil ook goede luidsprekers nemen, want speakers gaan toch wel heel erg lang mee en het verouderd niet zo snel. Het is toch wel veel geld voor die Kef-luidsprekers, maar als ik een hele set neem, dan zal de winkel heus wel iets aan de prijs doen.

  Wellicht zijn er hier mensen die mij verder willen adviseren naar welke luidsprekers (merk en type) ik in ieder geval moet luisteren/testen die de moeite waard zijn, voordat ik die nieuwe Kef-speakers ga kopen. Verder heb ik wel eens over B&W, Bose, Canton, Dali en Mission luidsprekers gehoord, maar heb nog nooit eerder naar deze luidsprekers geluisterd. Op een dag zal iedereen toch voor DVD-Audio of SACD gaan, zouden die Kef speakers dan ook nog geschikt zijn om het maximale eruit te halen of kan ik toch beter wachten met het aanschaffen van nieuwe luidsprekers?

  Na een hele lange tijd ben ik afgelopen zaterdag op stap geweest en in de meeste kroegen zag ik BOSE-luidsprekers hangen. Terwijl ik na het plafond keek, zaten de mensen steeds in me nek te hijgen en te blazen. Heb hierna nog een uurtje in de kroeg overal op de grond gekeken, omdat een vriend zijn paspoort was kwijtgeraakt. De mensen om mij heen zullen mij afgelopen zaterdag wel heel erg raar hebben gevonden en eigenlijk boeit het mij helemaal niet zo, omdat ik toch heel anders ben dan alle anderen.

  Ik hoop dat jullie me verder willen adviseren met het maken van een goede keuze.

  Alvast bedankt voor jullie suggesties en tips,

  Met vriendelijke groeten,
  PG HH
 • Over speakers kun je uren lullen en dat ga ik nou net niet doen maar wil je toch wel wat tips geven.
  Als je daadwerkelijk een "beter" geluid wilt horen dan vergeet je beter Sony, pioneer, technics,philips enz enz. en al helemaal Bose.

  Ga naar een audio speciaalzaak welke op zijn minst een behoorlijke luisterbunker heeft waar diverse sets staan opgesteld en ga luisteren met je eigen favoriete dvd-cd.
  Ga er daar maar bij vanuit dat in het wat kwalitatief betere segment luidsprekers merken als sony,technics ed helemaal niets te bieden hebben en er nagenoeg alleen maar "onbekende" merken zijn.
  Staar je ook niet blind op de rest van de installatie: geluid wordt door luidsprekers gemaakt en niet door een versterker.
  Alle apparatuur voor de luidspreker is alleen maar signaal verwerking, de luidspreker zelf MAAKT het geluid en dus is daarvan de invloed op het totale geluid ook het grootst.
  Als een installatie eenmaal een bepaald niveau heeft bereikt dan is daar alleen nog procentueel enige winst te behalen, en meestal is die paar procent winst erg kostbaar, het verschil tussen een 200 euro versterker en een 2000 euro versterker is niet zo erg groot, ik ken zelfs genoeg mensen die het verschil waarschijnlijk geeneens horen en ik reken mezelf daar ook bijna bij want mijn gehoor is niet meer dat wat het 10 jaar geleden was, het resultaat van slechts 1(!) maand naast een Turbo-diesel van 3500 pk werken.
  Bij luidsprekers is erg veel winst(of verlies) te behalen, het verschil tussen 200 euro-klasse luidsprekers of 400 euro-klasse luisprekers kan al enorm zijn.
  De prijzen waar jij aan refereerd zijn niet bijzonder hoog of laag, voor een merk gespecialiseerd in luidsprekers is 800 euro voor een midden model geen slechte prijs alhoewel het nog altijd een een hoop geld is voor een houten doosje.
  Daarom ook: ga naar een audio specialist, in de klasse die jij van plan bent aan te schaffen is weloverwogen advies van een kenner erg belangrijk, zo voorkom je dat je met een hele berg dure maar niet bij elkaar(of bij jouw!) passende speakers thuiskomt.
 • Ik zou persoonlijk die Infinity's laten staan en kijken wat een center/frontsetje van Kef daaraan toevoegd

  Ben t eens met onze mod over testen, nog mooier zou zijn als je een zaak kunt vinden die t goedvindt dat je een aantal boxen meeneemt.
  De acoustiek thuis is totaal anders dan in zo'n mooie luistercabine.
 • [quote:500b9fe2e3="Anjo"]De acoustiek thuis is totaal anders dan in zo'n mooie luistercabine.[/quote:500b9fe2e3]Als aanvulling daarop: als je nu een kleine (slaap)kamer hebt, dan is het misschien niet echt een zinnige investering om nu al van die dure speakers te kopen; dat geluid komt niet tot zijn recht in een klein kamertje.
 • Als je je keuze hebt kunnen maken, zou ik qua prijs ook 's kijken bij Correct, ze verkopen daar kwalitatief goede speakers voor stukken lagere prijzen dan bij een speciaalzaak. Zo heb ik voor weinig een vet 5.1 setje van Magnat (400 euro excl. bekabeling) op de kop getikt. Merken als B&W en Kef hebben ze ook staan.

  Ze zitten in R'dam maar leveren boven 250 euro gratis af door heel NL.
  http://www1.correct.com/
 • Mijn ouders hebben een harman-kardon receiver met kef speakers. Indertijd in zo'n luisterkamer uitgezocht. Het merk is niet zo bekend, omdat de prijs wat hoger ligt. In de gemiddelde ramsj-elektrawinkel of warenhuis zul je ze niet zo snel tegenkomen. Ik ben zelf helemaal weg van B&W. Niet goedkoop, maar ook niet onbetaalbaar, en een schitterend geluid. Prijs is trouwens heel betrekkelijk. Ik heb nog steeds mijn eerste speakerset, die nu 28 jaar oud is. Vergelijk dat eens met een PC; die kun je na drie jaar bij het grof vuil zetten.
 • [quote:e80eaad4db="gerben"]
  Ik ben zelf helemaal weg van B&W.
  [/quote:e80eaad4db]
  B&W heeft ook een budget-serie, die wil je waarschijnlijk niet hebben. Eerst bepalen welke set je wilt hebben (gaan luisteren), dan rondkijken waar je die set het beste/goedkoopste op de kop kunt tikken (moet natuurlijk wel binnen je budget vallen).

  [quote:e80eaad4db="gerben"]
  Vergelijk dat eens met een PC; die kun je na drie jaar bij het grof vuil zetten.
  [/quote:e80eaad4db]
  Gerben, geef je ff een seintje als het weer zover is? Dan hoef je het grof vuil niet te bellen … :wink:
 • Toch is een goede versterker ook belangrijk om bv. ruis te voorkomen en een strak versterkt signaal te geven. Hij moet natuurlijk niet alleen op 1 kHz. …watt leveren, maar over het gehele bereik. Laat ik het hier maar even mee vergelijken, voor een wat zwaardere DAP versterker betaal je zeker niet meer dan 800 euro. Top versterkers kosten toch al snel 6000-7000 euro. (ik heb het hier btw wel over PA spul) Dan levert ie dus wel maximaal vermogen op alle frequenties. Ik denk dat dit bij een home-cinema set wel wat anders ligt. Het blijft gewoon een kwestie van smaak en zelf horen.
 • Aan allen bedankt voor de tips en zeker voor Richard, die om 02:00 uur in de nacht nog zit te typen.

  Afgelopen donderdag ben ik nog naar de Media Markt geweest en daar hadden ze geen B&W en Kef speakers opgesteld, waardoor ik dus niet had kunnen luisteren/testen.
  Ben vandaag na twee audio-speciaalzaken bij mij in de omgeving geweest (23 km verderop). De ene winkel had alleen B&W speakers. In de ene winkel had ik na twee speakers van B&W geluisterd, de DM603 S3 voor €. 489,00 per stuk en een B&W speaker uit de 7-serie voor €. 1199,00 per stuk. De winkel had maar van iedere model maar een speaker aangesloten. Hoewel ik persoonlijk de B&W DM603 S3 beter vond klinken was de speaker uit de 7-serie met die kleine Nautilus erbovenop, toch meer dan twee keer zo duur.
  In een ander winkel hadden ze Mission M74, Mordaunt-Short 908 en Kef Q5 speakers staan. Naar de Kef Q7 had ik niet kunnen luisteren, omdat ze die niet in hun assortiment hadden. Ze kunnen de Kef Q7 wel extra voor je bestellen. De Mission M74 viel voor mij toch tegen. De Mordaunt-Short 908 klonk opzicht toch wel goed, alleen produceerde die veel te veel bass, terwijl ik de bass op de versterker terug had gedraaid en de Kef Q5 klonk wel heel erg zuiver en mooi. De verkoper zei dat het toch jammer was, om een Kef Q4 als surround-speaker te gebruiken.

  Eigenlijk heb ik nog niet de hele complete 5.1 set van Kef en B&W speakers kunnen luisteren/testen om dan eens te weten hoe dat klinkt. De verkoper zei nog dat je beter voor een enkel merk en het liefst nog dezelfde model/serie Speaker moet nemen, anders zijn de speakers niet op elkaar afgestemd en kloppen de verhoudingen niet meer.
  Als ik straks een nieuwe set koop, dan wordt het in ieder geval een Kef of een B&W set
  Kef:
  Front speakers: 2 x Kef Q7
  Center speaker: 1 x Kef Q9c
  Rear speakers: 2 x Kef Q4 of 2 x Kef Q5
  Subwoofer: Kef PSW2500

  B&W
  Front speakers: 2 x B&W DM 604 S3
  Center speaker: 1 x B&W LCR 60 S3 of 1 x B&W LCR 600 S3
  Rear speakers: 2 x B&W DM 603 S3
  Subwoofer: B&W ASW 650 of B&W ASW 675

  Nu ik thuis ben gekomen heb ik de Infinity’s speakers omgeruild met de Sony surround-speaker en het klinkt nu veel beter met een 5.1 set dan vooraf met een 7.1 set i.c.m. de Infinity’s speakers.

  Zelf weet ik ook wel dat Captain_Kansloos gelijk heeft, want mijn slaapkamer is niet al te groot voor die zulke speakers.

  Maar nogmaals hartelijk bedankt voor al jullie tips
  en goede raad/advies kan soms wel heeeel ergghh duur zijn!!!

  Met vriendelijke groeten,
  PG HH
 • Ik vraag me bij die B&W wel af of je die 604's moet nemen. Die hebben namelijk een actief basgedeelte. Beetje dubbelop met de subwoofer dus. Verder weet ik niet in wat voor ruimte je het spul wilt neerzetten, maar de 602 produceert ook al een flink stuk herrie (4x602 dus).

  Overigens zijn dit geen speakers uit de "hogere klasse" als je daarmee high end bedoelt. Dan moet je eens kijken naar de Nautilus serie. Maar dan praat je over speakers van € 20.000 per stuk…
 • Mission luidasprekers zijn ook wel goed.

  of Klipsch als het budget er niet toe doet. http://www.klipsch.com
 • ik citeer van rwiligen: 'Als je daadwerkelijk een "beter" geluid wilt horen ….. en al helemaal Bose. '
  is bose zo slecht dan? ik heb juist gehoord dat n een an de topmerken is! (heb zelf ook 2 bose boxen (ruim 15 jaar oud..) heel moi geluid (al ben ik niet echt een kenner..))
 • The problem with Bose http://www.liquidtheater.com/editorials/56
  "Bose speakers are too expensive, inaccurate, and uses questionable marketing practices to sell their product. For a fraction of the price, one can purchase a home theater system that will more accurately reproduce the original source material of a DVD or CD."
 • Toen ik het schreef wist ik dat er een reactie op zou komen van een Bose gebruiker….

  Dank je Gerben voor de nuttige link, je hoeft overigens niet ver te zoeken voor je een vergelijkbare pagina vind, de woorden crap+Bose of bad quality+ bose levert voldoende leesmateriaal op.

  Maar ook bv hier vind je het nodige : http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/948643/0

  Dit alles niet ten nadele van jouw speakers, als JIJ er blij mee bent en ze goed vind klinken dan eidigt het verhaal daar.
  Hoe speakers klinken is een persoonlijke ervaring en zeer subjectief, over smaak valt niet nu eenmaal (bijna) niet te twisten.

  Wat er over het algemeen bedoeld wordt met "slechte speakers" is meestal "te weinig kwaliteit voor de prijs" , dat wil niet persee zeggen dat de speakers slecht zijn
  De grens van wat "betaalbaar " is ligt nu eenmaal bij een ieder op een
  ander niveau en wat de 1 topkwaliteit vind kan de ander niet bekoren.

  Wat het meest gehoorde argument is betreffende bose ,maar ook wel andere merken; te duur, bij merk X krijg je meer kwaliteit voor minder geld.
  Ik deel die mening, ik vind Bose niet zo heel fraai klinken en zeker niet het geld waard ,maar ik vind sowiezo speakersets met een subwoofer niet zo fraai klinken, meestal is de frequentie spreiding beroerd en mist er ergens in de frequentie band een brok daar waar de subwoofer het niet goed doet en de satelieten te kort kastvolume hebben om het over te nemen.
  Maar ook de Direct reflecting serie heeft mij nooit echt kunnen bekoren, smal geluid met een slecht gedefinieerd hoog en een (te) nadrukkelijk midden + een hoop knal bas(+/- 200 Hz).

  Maar ja , da's mijn mening…..
 • ik vwergat te vertellen dat de boksen die ik heb niet van een suround set zijn, is gewoon een setje. )daar zit dus woofer en tweeter in. die sites die julie gaven zijn echt moordend! ik hoorde alleen maar van: wil je iets goeds? kan je het betalen? NEEM BOSE… niet dus :o
  ok thanx weer wat geleerd!

  p.s: idd over smaak valt niet te twisten, amar als zoveel mensen zo moordend zijn moet er wel een grond van waarheid inzitten..
 • Wij hebben thuis zo'n Bose 3-2-1 setje (heeft m'n vader paar jaar geleden gekocht), en ik moet zeggen dat het geluid gewoon slecht is.
  Ik heb zelf helemaal geen top merken op mijn kamer, maar ik vind het geluid bij mij toch niet veel slechter dan van die bose (wil overigens niet zeggen dat ik daar tevreden mee ben, maar ik wil gewoon weg nog niet zoveel aan speakers besteden). Terwijl ik op mijn kamer een simpel Daewoo DVD-spelertje heb en twee philips boxen die ik een jaar of vijf geleden twee de hands bij de dump in IJmuiden heb gekocht voor omgerekend zo'n €10,-. De betere merken zijn idd Kef en B&W, vriend van mij heeft B&W speakers van een jaar of 10 oud en die hebben echt geweldig geluid.
 • Afgelopen woensdag ben ik met de bestelauto na een van de grootste speciaal zaak van Europa geweest. Daar aangekomen ben ik met een ervaren personeel naar de Kef Q5, Kef Q7, B&W DM603 S3, B&W DM604 S3 en nog een hele hoop andere onbekende speakers gaan luisteren. De Kef Q5 vond ik goed, van de Kef Q7 vond ik de hoge tonen een beetje te hoog. Het klonk toch voor mij een beetje te schel en het produceerde minder bass t.o.v de Kef Q5. De Mission vond ik hopeloos, de type weet ik niet meer. De B&W DM604 S3 vond ik ook heel mooi klinken en de B&W DM603 S3 vond ik ook wel redelijk. De donker bruine Phonar P200 was ook heel goed, maar die zag er niet zo mooi uit door de kleur en de verwijderde stofkapje/deksel. Ik had twee DVD’s meegenomen: Swordfish, XXX en wat Chinese muziek. Ik weet ook dat de ene speaker beter klinkt bij bepaalde soorten muziek en de andere speaker weer beter klinkt met andere soorten muziek. Het ligt er gewoon aan van welke muziek je houdt, want over smaak valt eenmaal te twisten. Na een tijdje te hebben getest ben ik hierna nog eventjes door de hele winkel gelopen en intussen was die personeel met de zoon van de baas iets aan het bespreken. Ik had dan inmiddels toch besloten om de hele set van Kef: 2 x Q7, 1x Q9c, 2 x Q5 en PSW2500 te nemen. Eigenlijk had ik geen zin om nog eens 100 km terug te rijden met lege handen. Ben dan naar de kassa gelopen om de bestelling op te geven en ineens kwam de zoon van de baas naar me toe en vroeg me of ik dat zeker wist. Ik had ja gezegd en hij vroeg me met hem mee te lopen naar een andere luisterruimte. Daar aangekomen, had hij nogmaals de Phonar P200 volledig open gedraaid. Hierna vroeg hij me om die zwaardere Phonar 200 luidspreker op te tillen t.o.v. de lichtere Kef Q7. Dan vroeg hij me om na de slechte afwerking aan de bovenkant (kunststof) van de Kef Q7 te kijken. Hij vond het eigenlijk zonde om dat bedrag aan de Kef uit te geven en heeft mij geadviseerd om deze onderstaande set te nemen.:
  Front speakers: 2 x Phonar P300
  Center speaker: 1 x Phonar Camparo 4P
  Rear speakers: 2 x Phonar P200

  In het begin kon ik dit hele set van Phonar hebben voor evenveel wat het hele Kef-set totaal kost. Dus zonder de SUBWOOFER, omdat hij dit niet nodig vond. Ik wilde toch persé een Subwoofer erbij nemen, de TMA Twister 8000.

  [img:93320831b2]http://home.wanadoo.nl/my937765/slaapkamerphonar.JPG[/img:93320831b2]

  Voor dit hele set heeft hij me €. 250,00 extra gevraagd, maar ik had hem maar €. 200,00 meer gegeven. Daarbij mag ik het setje drie weken thuis uitproberen en als de speakers me niet bevallen, kan ik gewoon ruilen. Opzicht vind ik deze complete set heel erg mooi klinken, maar ik vraag me toch af of ik teveel voor dit set heb betaald en zeker als ik hem maar €. 200,00 meer heb gegeven voor die subwoofer, die los al meer dan €. 1000,00 kost. Wat is dan zijn winstmarge? ? ? Heel erg raar dus.
  Zelf ging ik ervan uit dat de zoon van de baas zijn eigen klanten toch niet kan belazeren, waardoor op een dag zijn eigen klanten weg blijven. Dus heb ik dit set toch maar meegenomen in de mooie zilveruitvoering i.p.v. de lelijke donker bruine model.
  Ik heb nu het gevoel, dat ik toch misschien in de maling ben genomen, want er is bijna niks te lezen over dit merk op het Internet. Mocht het toch zo zijn, dan zal ik in ieder geval voor de rest van mijn leven daar echt [b:93320831b2]NOOIT[/b:93320831b2] meer iets kopen. Kent iemand trouwens dit Phonar-luidspreker merk, die uit Duitsland komt?

  De winkel zou naar mijn mening de speakers toch hebben kunnen beïnvloeden, door de luisterruimte zo aan te passen/inrichten, dat bepaalde speakers beter klinken dan andere speakers. Of nog erger, de speakers worden opengemaakt, waardoor ze aan de binnenkant van de luidsprekers kunnen gaan rotzooien
  ommelen en hierdoor gaan opeens bepaalde speakers heel erg anders klinken. De B&W DM603 S3 vond ik bij een andere winkel veel beter klinken dan bij deze winkel. Het kan ook zijn dat ik de B&W DM603 S3 minder vond bij deze winkel, doordat ik die andere speakers gehoord/getest heb. Van de ene kant vind ik nog steeds dat ik veel te veel heb betaald voor dit onbekende Phonar-luidspreker merk. Overigens klinken deze speakers toch heel erg mooi. Wat zouden jullie trouwens nu doen als jullie mij waren? Toch inruilen en dan het complete set van B&W / Kef nemen of toch deze set houden?

  De reden dat ik een tijdje niets van me heb laten horen, is dat ik druk bezig was met het aanleggen van nieuwe dikkere kabels door mijn hele slaapkamer en natuurlijk ook het testen van de luidsprekers zelf. Dus sorry. Bij het begin wilde de subwoofer het steeds niet doen. Dus had ik de volumeknop aan de achterkant een beetje wat hoger gezet en nog steeds niets. Telkens steeds een beetje hoger gezet en er kwam maar steeds geen een enkel gebrom uit die grote subwoofer. Het enige wat ik soms op de achtergrond hoorde was alleen maar gesist. Hierna had ik de subwoofer naar het maximale volumestand gedraaid en nog steeds niets. De receiver had ik dan alle kanalen een voor een laten nalopen en maar steeds niets. Hierna had ik dan nogmaals aan de achterkant van de subwoofer gekeken en zag dan nog een kleine aan- en uitschakelaar. De schakelaar had ik dan aangezet en de receiver had ik opnieuw alle kanalen een voor een laten nagaan en ineens begon mijn hele slaapkamer om 02:00 uur in de nacht te trillen. Nu snap ik in godsnaam niet waarom ze twee aan- en uitschakelaar op een subwoofer hebben geplaatst.

  @gerben
  met speakers uit de ‘‘hogere klasse’’ bedoel ik eigenlijk speakers die net een stukje duurder zijn dan de meest gangbare speakers, die in de warenhuizen te koop zijn. Anders had ik er een andere titel bedacht (Speakers uit de aller aller hoogste Top High End klasse).
  Btw, ik heb zojuist de titel aangepast, of je er tevreden mee bent weet ik niet.

  Met vriendelijke groeten,
  PG HH
 • [quote:c972a7442d="phong huynh"]
  Opzicht vind ik deze complete set heel erg mooi klinken, maar ik vraag me toch af of ik teveel voor dit setje heb betaald en zeker als ik hem maar €. 200,00 meer heb gegeven voor die subwoofer, die los al meer dan €. 1000,00 kost.
  [/quote:c972a7442d]
  Onbekend wil niet meteen zeggen dat het minder goed spul is. Maar waar ik benieuwd naar ben is wat het nu allemaal gekost heeft, omdat het heel veel lijkt op mijn Magnat Motion 990 setje van 300+200 euro bij de Correct …

  [img:c972a7442d]http://www2.correct.com/images/d/13/d.jpg[/img:c972a7442d]
  [img:c972a7442d]http://www2.correct.com/images/2/c/16.jpg[/img:c972a7442d]
 • Op tweakers.net staat wel het een en ander over Phonar. Ik ken het merk niet.

  http://gathering.tweakers.net/forum/find/keyword?data%5Bq%5D=phonar#hitstart
 • Gisteren ben ik toch nog eens teruggegaan naar die speakers-winel om nogmaals naar de speakers te luisteren. Thuis wist ik van te voren al om de Phonar-speakers toch in te ruilen voor een complete Kef- of een B&W-set. Daar aangekomen had ik iedere muzieknummer, die ik eergisteren op cd had samengesteld, twee maal geluisterd. Deze keer uitgebreid, omdat ik vorige week haast had. Eenmaal op de Kef Q7 en de andere maal op de B&W DM604 S3. Hoewel de keuze heel moeilijk was tussen die twee goede luidsprekers, was ik toch steeds aan het twijfelen tussen die twee, doordat de Kef Q7 te weinig bass produceerde en de B&W DM604 S3 behoorlijk veel bass produceerde. De Kef Q7 klonk tevens toch een beetje te schel, maar tevens klonk die ook helder dan de B&W DM604 S3. De keuze was dus heel erg moeilijk.

  Na een uur luisteren vroeg de meneer of ik klaar was met het maken van een keuze. Ik zei dat je speakers niet zo vaak koopt en dat ik ook geen zin had om de volgende week nog eens terug te komen om de speakers weer om te ruilen, want ik heb nog andere dingen te doen. [i:1c83ae8645][b:1c83ae8645]Een vrouw kiest je toch ook niet zo snel uit, tenzij ik haast heb.[/b:1c83ae8645][/i:1c83ae8645] Gisteren had ik dus meer tijd en dan wil ik ook een juiste en een vaste keuze maken. De vorige week had ik maar datgene meegenomen, wat er geadviseerd werd, omdat ik toen haast had. Half uur later had ik toch een keuze kunnen maken namelijk, de Kef Q7 omdat die helder klonk en tevens kan ik de bass opvangen door de volumeknop van de subwoofer een beetje wat hoger te zetten.

  Nadat ik de keuze had gemaakt, vroeg hij mij of ik zin had om naar de nieuwe primeur te luisteren [b:1c83ae8645]de Kef Q11 (4-weg luidspreker), die eigenlijk voor de Verenigde Staten bestemd zijn.[/b:1c83ae8645] Hij had die luidspreker uit het magazijn gehaald, helemaal uitgepakt en vervolgens aangesloten. Na een half minuut luisteren, vroeg ik hem of hij dat een anderhalf uur eerder niet had kunnen vragen, dan had ik hier niet zolang hoeven zitten twijfelen tussen de Kef Q7 en de B&W DM604 S3.
  De keuze was dus alweer gemaakt:
  Front speakers: 2 x Kef Q11
  Center speaker: 1 x Kef Q9c
  Rear speakers: 2 x Kef Q7
  Subwoofer: Kef PSW 2500

  Daarna kwam de zoon van de baas naar me toe en zat alweer te klagen, over mijn gemaakte keuze. Hij vond de subwoofer Kef PSW 2500 niets en dat ik de TMA Twister 8000 moest houden. Ik wilde toch de Kef PSW 2500 hebben, want dan heb ik het hele setje van Kef compleet en in dezelfde kleur (maple). Hij is daarna na het magazijn gegaan om de zwarte Kef PSW 2500 subwoofer te halen om deze te testen/vergelijken met de TMA Twister 8000, die al aangesloten was. Toen hij terugkwam had hij die Kef PSW 2500 subwoofer aangesloten en vervolgens had hij een DVD opgezet van een rockband in een hele grote volle stadion. Toen de rocker een flinke harde slag op zijn drummer sloeg had ik de bass van de Kef-subwoofer wel gehoord. Hierna had hij de TMA Twister 8000 subwoofer aangesloten en de DVD teruggespoeld, om mij te overtuigen dat die subwoofer wat ik had, de juiste was. Hij had op de afstandbediening op Play gedrukt en ineens hoorde en voelde ik letterlijk de bass uit de TMA Twister 8000 komen. Hij heeft me dat stukje wel vijf keer teruggespoeld. Ik had hem hierna nog eens gevraagd om de Kef-subwoofer aan te sluiten. Toen hij de Kef subwoofer had aangesloten, had ik natuurlijk aan de achterkant van de schakelaar/draaiknop gevoeld of die wel op de maximale volumestand stond, zodat hij me niet kon belazeren. Maar er kwam echt een kleine schok uit die Kef PSW 2500 subwoofer, terwijl je de schok van TMA Twister 8000 echt voelt. Hij vroeg mij vervolgens of ik de TMA Twister 8000 wilde houden en ik zei hem dat ik toch liever voor de Kef-subwoofer ging, want dan heb ik het Kef-setje helemaal compleet en in dezelfde kleur. Hij vond mijn gemaakte keuze maar niets en zei tegen me, dat ik toch niet iets gaat kopen wat slechter is dan wat ik al had. Daarna zei hij me dat ik het geld terugkreeg en dat ik maar ergens anders het Kef-set moest gaan kopen. Hierna had ik uiteindelijk toch besloten om de TMA Twister 8000 te houden. Zaterdag ga ik nog eens na die kroeg om naar die luidsprekers te kijken, want daar komt ook heel veel uit.
  Mijn huidige Bedroom Cinema set bestaat nu uit:
  TVtje: Thomson 42WB02S
  Receiver: Pioneer met THX Surround EX decoder
  Front speakers: 2 x Kef Q11 (4-weg luidspreker)
  Center speaker: 1 x Kef Q9c (2-weg luidspreker)
  Rear speakers: 2 x Kef Q7 (3-weg luidspreker)
  Subwoofer: Technology Master Audio Twister 8000

  Mijn Kef-set is dus nog niet helemaal compleet en voor degenen die nog nooit een Kef Q11 heeft gezien plaats ik nu een kleine afbeelding. Op de website van de Nederlandse importeur www.transtec.nl staat trouwens ook geen afbeelding van de Kef Q11.
  [img:1c83ae8645]http://home.wanadoo.nl/my937765/slaapkamer01.JPG[/img:1c83ae8645]
  [img:1c83ae8645]http://home.wanadoo.nl/my937765/slaapkamer02.JPG[/img:1c83ae8645]
  [img:1c83ae8645]http://home.wanadoo.nl/my937765/slaapkamer03.JPG[/img:1c83ae8645]
  [img:1c83ae8645]http://home.wanadoo.nl/my937765/slaapkamer04.JPG[/img:1c83ae8645]

  Opzicht waren het toch hele goede en aardige mensen en zeker zijn vader die mij dingen heeft verteld zoals: Wat hij met het geld doet, hoe hij zaken doet, hoe hij zo min mogelijk aan de fiscus hoeft af te dragen en dit terwijl hij mij gisteren voor het eerst in zijn hele leven heeft gezien.
  [b:1c83ae8645]Er zijn genoeg slimme mensen op de wereld, die er niets meedoen, omdat ze liever lui zijn en er zijn mensen die heel erg slim zijn, maar die doen net alsof ze dom zijn ! ! ![/b:1c83ae8645]

  Ik hoop voor degenen die ook een keuze moeten maken tussen een Kef- of een B&W-speaker, hier iets aan heeft en mijn smaak hoeft niet jouw of Uw smaak te zijn.

  @Star Wars (Obi-wan-kenobi)
  Het doet er nu toch niet meer toe wat mijn set heeft gekost, want ik heb nu toch een andere set speakers. Het is eigenlijk wel veel geld, maar die dingen gaan ook heel erg lang mee. Toen ik vorige week in die winkel was (een van de grootste speakers-winkel van Europa), dacht ik dat Phonar ook een hele bekende dure merk was, die ik nog niet kende. Trouwens was ik de allereerste gast van hun, die met de Phonar-luidsprekers terugkwam, om te ruilen voor een ander merk-luidspreker. Eens moet de eerste toch komen! ! !

  Met vriendelijke groeten,
  PG HH

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.