Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

van dual dvd naar 2 aparte single dvd's

CBI-FP
5 antwoorden
 • Weet er iemand hoe ik een dual dvd omzet naar 2 aparte single layers dvd's zonder dat ik veel kwaliteit verlies, dus niet via dvd schrink.

  Groeten,

  Joske.
 • Je kan dit wel in dvd shrink oplossen..

  Je laad met dvd shrink de file van de dvd. Als die dat gedaan heeft selecteer je boven aan Re-author. Daarin vink je de files die je op de eerste dvd wil zetten totdat je bovenaan de ladder ziet dat je onder de 100% komt want dan ga je de bestanden kleiner maken. de resterende bestanden zet je op de 2e dvd zodat je waarschijnlijk de dual layer dvd op twee schijfjes in 100% kan kopieren zodat je totaal geen kwaliteits verlies hebt..

  Een betere en makkelijkere oplossing kan ik niet bedenken..
  Vriendelijke Groet Gideon
 • Bovenstaande oplossing van g.e.n. werkt volgens mij niet. De bedoeling moet toch zijn dat je de film nog steeds kan bekijken van de dvd's?
  Als je de menustructuur uit elkaar gaat trekken werkt het in ieder geval niet.

  Kijk eens op de volgende site www.sectie.be

  Via het menu DVD=>DVD wordt uitgebreid uitgelegd hoe je van de verschillende dvd-types een kopie kan maken, dus ook van een DVD-9 naar twee DVD-5's. Er staan zelfs screenshots bij en downloadlinks naar de gebruikte software.

  Groet, Jee Jee
 • Als je in DVD Shrink [b:dd7372d558]Re-author [/b:dd7372d558]kiest en daarna [b:dd7372d558]Backup[/b:dd7372d558], wordt een nieuwe DVD-structuur gegenereerd. De menu’s van de originele DVD gaan weliswaar verloren, maar je krijgt een video-DVD die gewoon in een stand-alone speler is af te spelen.

  Ik doe het als volgt. Stel dat de hoofdfilm (b.v. Title 4) zes GB groot is. Je drukt op [b:dd7372d558]Re-author [/b:dd7372d558]en sleept die Title 4 naar [b:dd7372d558]New DVD[/b:dd7372d558]. Dan kies je [b:dd7372d558]Start/End[/b:dd7372d558]. Je ziet nu meteen uit hoeveel hoofdstukken de film bestaat, b.v. 15.
  Je kunt nu per frame of per hoofdstuk die hoofdfilm afknippen. Eerst kies je b.v. hoofdstuk 1 t/m 8. Je drukt op [b:dd7372d558]Backup[/b:dd7372d558] en brandt de gegenereerde bestanden op een DVD (met Nero doe ik het). Je hebt nu een DVD met hoofdstuk 1 t/m 8.

  Je start DVD Shrink weer en kiest nu op dezelfde manier, met Start/End, hoofdstuk 8 t/m 15 van Title 4. Op de tweede DVD krijg je dan hoofdstuk 8 t/m 15. Je hebt de originele film, in tweeën geknipt en zonder enig kwaliteitsverlies, mét overlap.

  Misschien een beetje amateuristisch uitgelegd, maar het werkt prima.
 • Als je een complete DVD wilt kopieren is er dacht ik nu nog maar een progje voor en dat is DVDfab. Deze verdeelt een dvd in twee verschillende dvd's en je krijgt in het midden van de film dan een beeldje te zien dat je dvd 2 in moet werpen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.