Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Draadloze verbinding tussen PC- TV/Beamer/Receiver DTS/THX

teacher
8 antwoorden
 • Beste Forum leden:

  Ik ben zeer geinteresseerd in het hele multimedia gebeuren en heb daarom de laatste tijd nogal wat te lezen gehad op het gebied hiervan.

  Maar ik heb toch een vraag die niet beantwoordt is en misschien hebben jullie wel het antwoordt of een suggestie voor mij??

  Ik heb een pentium 4 2,6 gig met 512mb intern geheugen
  op een intel bonanza D875PBZ moederbord
  een ATI 9600 serie videokaart
  en Creative SB Audigy
  2 x serial ata 200 gig
  1 x standaard 200 gig
  Dit even ter indicatie..

  Nu ben ik gek op muziek en alles staat dan ook als mp3 op de computer.
  Maar film vindt ik zeker zo boeiend.

  Nu wil ik graag mijn computer gaan gebruiken als video recorder voor TV opname's en daarbij ook mijn DVD's afspelen in de computer.
  Maar de verbinding naar de woonkamer wil ik draadloos als naar mijn tv/beamer en het geluid naar mijn Receiver??

  Maar nu komt het bij DVD's heb je de DTS norm of THX. Kan ik dit signaal draadloos overbrengen naar de Receiver in de woonkamer
  of wordt het dan alleen stereo wat je over kan brengen??

  Graag lees ik jullie reactie hierop.

  Ik heb trouwens ook nog geen tv/video kaart omdat ik er zeker van wil zijn dat als je iets opneemt dat dan tegelijkertijd ook naar een andere zender kan kijken. Dus welke is hiervoor de beste??

  Alvast bedankt..
  Met vriendelijke Groet Gideon
 • Het lijkt erop dat de Pinnacle Showcenter een digitale geluidssignaal ook draadloos kan overbrengen. Ik was daar niet zeker van, zal je voor de zekerheid even moeten navragen.

  Tegelijkertijd opnemen van 1 zender en kijken naar een andere schijnt mogelijk te zijn in Windows MCE, maar alleen in combinatie met 2!! TV kaarten. Hoe dit werkt weet ik niet precies, zal je even moeten opzoeken of navragen bij de specialist.

  DTS is vergelijkbaar met Dolby Digital maar met een lagere compressie.Je hebt wel een DTS/DD geschikte versterker nodig om het digitale signaal om te zetten in hoorbaar geluid. ProLogic bv is niet digitaal.
  THX is voornamelijk een geluidsnorm voor hardware en norm voor omgeving. Een puur digitaal signaal zou geen verlies moeten geven.

  Voor de resterende wensen, het schijnt dat de pinnacle showcenter makkelijk aan je eisen kan voldoen…..
 • Beste Forum leden :

  Ik heb nog eens verder gestudeerd over dit onderwerp en ben het volgende weer wijzer geworden.

  Begin volgend jaar zal Linksys met de WMCE54AG uitkomen
  Zie Links :

  http://www.linksys.com/products/product.asp?grid=33&prid=658

  http://www.hardware.info/nieuws.php?id=3838

  Dit apparaat zal via de ethernet verbinding per kabel als draadloos te verbinden zijn met je apparatuur in de woonkamer.

  Deze oplossing is beter omdat ik inmiddels begrepen heb dat de Pinnacle showcenter niet te combineren is met Windows XP Media Center.

  En de Linksys wmce54ag is dat wel want die is er speciaal voor gemaakt.

  Dus ook al heb ik een vraag gesteld kan ik jullie er inmiddels ook antwoordt op geven.

  Want dit apparaat zal alle signalen vanuit de computer door kunnen sturen naar de woonkamer. Let wel dit apparaat komt dan in de woonkamer te staan i.p.v. de computer.

  Dit zal voor veel mensen ook de oplossing zijn om net als mij zelf.

  De prijs in Amerika ligt rong de $299,- zal in Nederland ongeveer 218,-euro gaan kosten..

  En begin 2005 leverbaar zijn. :wink:

  Met Vriendelijke Groet Gideon
 • Vreemd product hoor.
  Ik dacht dat een MCE PC juist bedoeld was om naast je tv te zetten ipv een 'echte' stereo-installatie.
  MCE is tenslotte niks meer dan XP met een GUI die voor de tv is geoptimaliseerd …

  Dit Linksys-ding lijkt meer op een systeem om je MCE PC ook in een 2e locatie te kunnen gebruiken.
 • Beste Forum lid :

  Ik begrijp niet helemaal met wat je bedoeld dat het systeem naast je bestaande t.v. gaat werken.

  Mijn idee tot dusver is dat ik met de computer het signaal van de t.v. & Radio via een tunerkaart kan ontvangen op kan nemen en dat via de computer naar mijn t.v., radio (receiver) Beamer kan doorgeven..

  En doordat je ook op kan nemen heb je geen videorecorder meer nodig of een aparte dvd/harddisk recorder.

  Dan gaan de computer en de t.v. toch met elkaar werken en niet naast elkaar?

  Met het de linksys media center extender kan je via een router verbinding leggen met je computer waardoor je draadloos deze signalen door kan sturen. En je apparatuur aansluiten op de Linksys media center extender.

  Aangezien de computer bij mij ver van de woonkamer staat lijkt mij dit dan een betere oplossing dan diverse kabel's te moeten leggen om de link te kunnen maken.

  Kijk dit wordt mij verteld in een gespecialiseerde computer winkel ik leg aan hun mijn vraag uit die ik in eerste instantie ook in dit forum aan jullie voorlegde en zij laten mij dan zien dat die oplossing er ook aan zit te komen.

  In de links die ik er bij gezet heb wordt dit verhaal nog eens uitgelegd zoals ik het nu ook uitleg.

  Waarom is dit dan een vreemd apparaat?? Zoals je zelf dan schrijft..

  Ik wil er na toe dat ik straks in de woonkamer twee apparaten heb staan mijn Receiver en dat is een Harman Kardon AVR-8500 en de Linksys media center extender. Waardoor ik vanuit de computer alles kan doen.

  Nu ook ik download mijn MP3's van internet (legaal bij Allofmp3) dus mijn muziek collectie is dan ook beter berijkbaar in de woonkamer en niet steeds via cd's of dvd's..

  Ik hoop je zo een beetje een idee gegeven te hebben wat mijn verwachtings patroon is van Windows XP MC en de Linksys MC Extender..

  Maar misschien zit ik er naast hoor ik ben benieuwd naar je antwoordt.

  Vriendelijke Groet Gideon
 • Het is 'vreemd' omdat een MC PC voor zover ik weet niet bedoeld is als 'normale' pc, maar als een soort 'doe-het-zelf' harddisk-recorder/dvd-speler kit. Andere 'voordelen' zijn er namelijk niet.

  Je hebt in jouw geval dus niks aan de MCE, want je wilt je pc 'gewoon' kunnen gebruiken. En dan noem ik niet eens dat je straks gezinsleden hebt die de pc nodig hebben terwijl je een film wilt opnemen / bekijken.

  Daarbij komt nog dat ik zelf geen vertrouwen heb in al die gadgets die aan een pc gekoppeld kunnen worden. Het is misschien leuk voor een hobbyist die het leuk vind om met de hardware- en driver-ellende te lopen stoeien, maar als foutvrij consument-vriendelijk probleemloos systeem is het nog lang niet geschikt.

  MS wil niet voor niks het MCE OS alleen bij volledige systemen verkopen.
  Als zelfs MS geen vertrouwen heeft in zijn eigen producten dan zou ik echt gaan oppassen.
  Sommige winkels hebben omwegen gevonden dat het idd wel kan, maar daar gaat het niet om. Het feit is dat je straks geen ondersteuning zult krijgen, doordat ze een on-officieele weg hebben gebruikt om je het spul te verkopen.

  Daarbij komt dat ik een winkel nooit zou vertrouwen voor aankoop-adviezen, maar da's mijn persoonlijke mening.

  En dan nog … heb je enig idee hoe lastig het is als je dvd/cd-speler ergens anders in huis staat ?
  Da's leuk als je een film op een avond kijkt, maar dan moet je niet aan zoiets als de extended versies van Lord of The Rings beginnen (2 dvd's per deel). Laat staan als er iets fout gaat en je heen en weer moet rennen om te zien waar het probleem zit.

  // –
  btw :
  't is geen mailing-lijst, dus je hoeft niet 'beste forum-lid' te schrijven.
  De naam is JaFO … als je reactie op mijn antwoord gericht was.
 • Voor alles op dit gebied verwijs ik u graag door naar.
  www.knipje.com
 • het is dan wel je eigen topic, maar het wordt hier niet echt gewaardeerd als je topics van 8 maanden oud weer omhoog haalt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.