Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Vreemd CD-Writer probleem?

8 antwoorden
  • Ik zit met een vreemd probleem.Ik heb een BTC Dvd Writer uit mijn pc gehaald en er een nieuwe Philips PCRW5232 CD-Writer ingestopt (alles is juist aangesloten ook Master/Slave staat juist).Maar wanneer Windows Xp nu net is opgestart dan blijft mijn HD lampje nog een dikke halve minuut branden en op dat moment kan ik geen programma openen.Na die tijd werkt alles gewoon terug perfect en cd's schrijven lukt ook probleemloos.Ik heb de BTC er eens terug ingestoken en dan start alles wel terug normaal op.Hoe zou dit kunnen dat ik dus dat probleem heb bij die Philips CD-Writer
  • Je kan iig even proberen om als je de nieuwe erin hebt, de brander te verwijderen in apparaatbeheer. Hierna start je opnieuw op. Windows zal hem dan opnieuw detecteren.
  • Dat had ik al eens geprobeerd.En Windows XP detecteerd hem dan inderdaad opnieuw maar mijn probleem blijft dus, telkens als ik Windows opgestart is, blijft mijn HD ledje een dikke halve minuut branden en dan is het ook niet mogelijk om een programma te openen (het lijkt alsof de HD dan te druk bezig is) en na die halve minuut is alles plots terug normaal.Het is zeer vreemd omdat ik het met mijn BTC brander niet heb, dan werkt alles terug normaal.
  • Staat er misschien een foutmelding in het windows foutenlogboek? En zitten de hdd en de cd-rom op de zelfde kabel?
  • Nee, de HD zit apart op IDE1 en dan op IDE2 hangt een DVD lezer (Master) en dan die Philips CD-Writer (Slave), maar zoals ik dus al eerder schreef als ik die Phlilips CD-Writer terug vervang door mijn BTC dvd-Writer dan heb ik het probleem niet meer. Een Foutmelding in het Windows log vind ik ook niet terug.
  • Je kan proberen om het zo aan te sluiten: Of: primary master = hdd slave = brander secondary master = dvd speler Of je wisselt die 2 hierboven om.
  • IK heb nu op IDE 2 de Philips PCRW5232 CD-Writer als Master gekoppeld en de gewone DVD-Lezer als Slave en nu start de PC wel normaal terug op.Is er iemand die hier een verklaring voor heeft?Omdat als ik de gewone lezer als Master koppel en die BTC Writer als Slave dan werkt het ook normaal zoals het moet.Maar als ik de Phlips Writer als Slave koppel dan heb ik dus dat opstartprobleem.
  • Is moeilijk te verklaren. Komt vaak omdat 2 apparaten niet goed samen willen werken. Dit zie je ook vaak bij verschillende merken geheugen door elkaar. Er is iets dat een conflict veroorzaakt in de ene opstelling, maar niet in een andere opstelling.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.