Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DL-DVD+R niet compatible?

Anoniem
taco78
1 antwoord
 • Voor het eerst heb ik een film op een DL-schijf gebrand.
  Omdat Nero (laatste versie) een waarschuwing gaf dat een bepaalde code van de schijf (Traxdata/Ritek) niet werd ondersteund adviseerde Nero de dataverificatie aan te te zetten c.q. uit te voeren.
  Dat advies heb ik opgevolgd en het brandproces + verificatie zijn vervolgens goed verlopen, aldus de afsluitmelding van Nero.
  In de brander, een Samsung TS-H552B, wordt de film perfect weergegeven en alle opties functioneren.
  (Mijn computer-DVD-speler ondersteund geen DVD+R, DVD+RW en dus ook zeker geen DVD+R DL.)
  In mijn stand-alone DVD-speler (Daytek) waar ik geen weigeringen van gewend ben, wordt de DL-DVD niet herkend en krijg ik een 'No Disk'-melding. In de stand-alone in mijn slaapkamer (Mustek) wordt de DVD wel afgespeeld, maar met een in het begin niet meelopende tijdweergave (dat gebeurt pas nadat je op 'next' hebt gedrukt) terwijl de overgang van hoofdstuk naar hoofdstuk gepaard gaat met hiaten in de weergave (er wordt een klein stukje overgeslagen).
  Op de PS2 wordt de DL-DVD in het geheel niet herkend en gebeurt er eenvoudigweg niets, maar dan verwondert mij niet zo; de PS2 is een vrij DVD-onvriendelijk apparaat.
  Ik had de bewuste film eerst op twee DVD+RW's gebrand en dat werkte overal prima (niet getest op de PS2, want die slikt ook geen RW's), zij het dat er van de eerste op de tweede DVD een hiaat in de weergave zit; de vraag luidt dan ook: "Hoe kun je dat voorkomen door b.v. een stukje van het einde op de eerste DVD aan het begin van de tweede DVD te herhalen, al was het maar enkele seconden?
  Bij (S)VCD is dat naar mijn ervaring wel mogelijk, maar DVD (b)lijkt toch 'different cook' te zijn…
  Ik ben erg benieuwd naar reacties op deze ondervindingen en vragen en dank daarvoor alvast van harte.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.