Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Instellen DVD regiocode

Anoniem
Bosje
4 antwoorden
 • De computer welke wij gebruiken bevat weliswaar een DVD brander en speler, maar telkens als ik een DVD wil afspelen geeft de speler aan dat hij de DVD niet herkent en een regiocode moet instellen.

  Het programma dat gebruikt wordt om DVD's af te spelen is:

  Dell Media Experience, en de foutmelding welke ik telkens krijg luidt:

  "Dell Media Experiende cannot play this DVD because it does not match the region code of your disc player. Please insert a disc create for your region or change the region code of your disc player"

  Daaronder staan dan de mogelijkheden om de regiocode te behouden of te veranderen. Toch ben ik terughoudend met het zomaar veranderen van de code; het schijnt maar 5 keer te kunnen en de foutmelding komt zelfs bij een DVD welke regiovrij zou zijn.

  Wat moet ik doen?
 • De code wijzigen in een regiocode die je waarschijnlijk het meeste zal gebruiken, voor Europa is dat regiocode 2.
 • Maar als ik na de foutmelding de regiocode wil verandeen geeft het programma Dell Media Experience aan dat, als ik kies voor verandering, de code 1 zal worden. Ik kan zelf niet op het desbetrefferdne cijfer gaan "staan" om daar een 2 van te maken.

  Zou het zo zijn dat, met de mogelijkheid om 5 keer te veranderen, ik eerst code 1 moet accepteren, de computer afsluiten en opnieuw opstarten en dan in Dell Media Experience proberen d ecode opnieuw wil vernanderen en dat deze dan na 2 gaat? (en als het ware 5 keer de mogelijkheid 1 of 2 afgaat?)
 • Download DVD Genie of DVD Region

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.