Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Dvd Brander stottert

T84nl
8 antwoorden
 • Ik heb gister een NEC DVD Brander 3520 gekocht, als ik nu een legale dvd afspeelt stottert het beeld en geluid. DVD's branden heb ik nog niet geprobeerd. Hoe los ik het stotteren op?
 • Specs, Welke windows, en staat Udma wel aan?
 • [quote:c14b6f5dfc="hjs"]Specs, Welke windows, en staat Udma wel aan?[/quote:c14b6f5dfc]

  Windows XP Prof en hoe zet je udma aan? Dat zal het wel zijn had het ooit ook eens bij een cd-romspeler.
 • in xp staat udma standaard aan, zal het wel niet zijn.
  maar om toch te controleren.
  rechts op mijn computer -> eigenschappen -> hardware -> apparaatbeher -> ide/atapi controllers -> en dan ff zoeken is per mobo net ff anders, bij mij staat ern nvidia drivers en daarin staan je primaire en secundaire channel -> en daar staat je transfer mode. (minimaal ultra33)
 • Wat voor een PC heb je, hoeveel geheugen heb je? Heb je al eens een ander programma gebruik om de DVD's af te spelen. Bijvoorbeeld PowerDVD of WinDVD?
 • Een vriend van mij is laatst een nacht lang koppig in de weer geweest om een dergelijk apparaat - nieuw - aan de praat te krijgen, mankeerde ook iets aan,van alles geprobeerd….bleek uiteindelijk gewoon kapot te zijn. Teruggebracht, nieuwe gekregen. Dus dat kan óók nog…… :wink:
 • Gebruik Powerdvd de nieuwste 6 standaard.

  Bij primair staat ie overal op UDMA en bij secundair bij apparaat 1 PIO heb dit verandert in UDMA maar blijft PIO.

  Intel Pentium Celeron 2.4
  512Mb Ram
  80 Gig Schijf
  128 Mb Geforce FX5200
  En ook nog een cd-writer

  Ik las iets over dat je de dvd writer master kunt maken en dat dat kan helpen hoe zit dat?
 • Ik neem aan dat je je oude CD of DVD-brander vervangen hebt door deze nieuwe brander NEC3520. Dan moeten de jumpertjes sowieso op dezelfde stand staan als de oude. Of je oude brander op master danwel slave stond kun je zien in het BIOS. Jumpertjes zijn de kleine pinnetjes aan de achterkant van de brander.

  Op de brander zelf staat aangegeven waar je het kapje over die pinnetjes moet zetten. Als je je nieuwe brander op master wilt zetten kijk je eerst in het BIOS of hij daar al niet op stond. Dan controleer je of het kapje over de jumpertjes zit die corresponderen met de master-stand. Dus: BIOS NEC3520 master: jumpertjes master - BIOS CD of DVD-[i:9f24017c09]lezer [/i:9f24017c09]slave: jumpertjes slave.

  Of dit het stotteren verhelpt blijft even afwachten maar technisch gesproken staat het dan goed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.