Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

zelf een dvd recorder bouwen.

7 antwoorden
  • ik vroeg me af wat je nodig hebt om een dvd recorder te bouwen. alleen voor programma's op te nemen van de tv. :roll: ik bedoel dus niet zo'n heel media center, maar gewoon een harde schijf en een dvdbrander en een tv tuner en dus nog wat dingen.
  • Denk dat je met een aardig systeem met grote harde schijf, flinke videokaart, DVD brander en TV tuner kaart (bijvoorbeeld Hauppauge WinTV-PVR-150 of de 500 (dual TV tuner)) een aardig eind komt.
  • [quote:4baf519e3e="joopbecks"]ik vroeg me af wat je nodig hebt om een dvd recorder te bouwen. alleen voor programma's op te nemen van de tv. :roll: ik bedoel dus niet zo'n heel media center, maar gewoon een harde schijf en een dvdbrander en een tv tuner en dus nog wat dingen.[/quote:4baf519e3e] Dat kun je doen met bijv. een op via c3 gebaseerd systeem in combinatie met een hauppauge pvr 150mce of iets dergelijks. Ik heb hier een moederbord met c3-cpu, 256 MB, hauppauge 150 mce en het werkt goed, behalve de weergave dan, omdat de beeldkwaliteit van de onboard video niet om over naar huis te schrijven is.
  • Het kan ook zo, topkwaliteit en veel kopzorgen minder http://www.sony.nl/PageView.do?site=odw_nl_NL&page=ProductSeriesHome&section=nl_NL_Products&productcategory=%2FDVD+%26+VCR%2FDVD+Recorder
  • Als je zelf een HD recorder wil bouwen, heb je nodig: kast, moederbord, processor, geheugen, TV kaart, harde schijf, grafische kaart, klavier en muis. Ben je direct zo'n € 500 kwijt. Voor zo'n € 400 koop je een kant en klaar toestel mét DVD recorder: http://www.panasonic.be/servlet/PB/menu/1046122_l6/index.html
  • stel mijn tv is gekoppeld stereo en die weer aan pc via videokaart geluid via stereo van tulp naar jack. dan heb je alleen een tv kaart nodig voor opnamen op harde schijf? of bedoel je met tv kaart videokaart? want dit heb ik nu. ik kan dus films van pc op de tv kijken. en geluid van pc gaat over stereo. ik zou ook wel tv programmas willen opnemen? hoe dit te realiseren?
  • [quote:8d4ae2d5fb="r.marijnissen"]stel mijn tv is gekoppeld stereo en die weer aan pc via videokaart geluid via stereo van tulp naar jack. dan heb je alleen een tv kaart nodig voor opnamen op harde schijf? of bedoel je met tv kaart videokaart? want dit heb ik nu. ik kan dus films van pc op de tv kijken. en geluid van pc gaat over stereo. ik zou ook wel tv programmas willen opnemen? hoe dit te realiseren?[/quote:8d4ae2d5fb] Het simpelste is om in je huidige PC een TVkaart te monteren. Met die TV kaart programma's opnemen en kijken op je TV, zoals je nu ook doet met films. Om het te branden op een DVD heppie alleen dan nog een brander nodig. Voordeel van mijn voorstel is dat je nog kan monteren als je dat wilt voordat je het brandt. Tevens minder duur dan het opzetten en kopen van een nieuw systeem. Misschien kan je ook nog een extra HD inzetten die alleen wordt gebruikt voor opnamen, 80GB is meer dan voldoende.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.