Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Hauppage PVR 150 of -350?

None
3 antwoorden
 • Ik ga binnenkort een nieuwe tv-kaart aanschaffen en twijfel dus tussen deze twee. Het feit dat de 350 je cpu ontlast lijkt me niet zo relevant, ik ik heb een AMD 1800, dat lijkt me snel genoeg. Waar ik wel benieuwd naar ben is de tv-out van de 350, is de kwaliteit veel beter dan die van een grafische kaart?
  (heb een Asus V9520)
 • Moeilijk te zeggen. Indien je nu bijvoorbeeld een dvd 'full-screen' af kunt spelen op de tv via de tv-out van de grafische kaart en daar geheel tevreden mee bent, dan zul je met de tv-out van de PVR-350 geen verbetering ervaren.

  Bedenk verder dat de tv-out van de PVR-350 enkel voor het afspelen van - in mpeg - gecodeerde video-bestanden geschikt is; veel beperkter dan een tv-out van een grafische kaart.

  Wel kun je met de PVR-350 ook i.c.m. zijn tv-out praktisch zonder cpu-gebruik werken. Mpeg de-codering vereist verder niet veel cpu-kracht (circa 350 MHz schijnt al voldoende te zijn), mpeg en-codering (doet de PVR350 net als de ander PVR's (?) ook hardware-matig) vereist wel relatief veel cpu-kracht: circa 1700 MHz voor mpeg-2@dvd-niveau, maar kan dus op gestelde pc ook zonder de hardware zoals op de PVR's.
 • Oké, dan wordt het de 150. Ik heb een multimedia-syst. met mythtv/linux en het bekijken van DVD's gaat prima. Alleen het monitor beeld op de tv is vrij wazig, maar dat lost de 350 blijkbaar ook niet op.
  bedankt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.