Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

ervaringen dvd-branders

Anoniem
None
27 antwoorden
 • hallo,

  kben van plan om een dvd-brander te kopen. Nu zijn er gigantisch veel merken heb ik gezien en ik vroeg me af wat jullie ervaringen zijn met deze merken. Ze mogen dan niet meer zoveel kosten, maar ik wil toch in 1 keer een goede in huis hebben.

  Ciao!
 • Ikzelf heb een Lite-On [SOHW-812S, maar die is al wat verouderd hoor], erg tevreden mee, is goed en goedkoop.
 • Ik heb een NEC-3500AG, waarover ik ook tevereden ben. Wanneer je huis-tuin-en-keuken DVD-tjes wil branden, dan zul je jezelf niet snel een bult vallen aan een willekeurig merk. NEC is voordelig tov de concurrentie en gewoon goed. Ik zou inmiddels wel voor de 3520 gaan, dat is de opvolger van de 3500.
 • De nec 3520 of de benq 1620 zijn goed en betaalbaar.
 • Ik heb ook een NEC3500 en ben hier zeer tevreden over. Hiervoor heb ik een NEC1300A gehad en daar was ik ook zeer over te spreken. Bovendien zijn er regelmatig firmware updates en zijn er ook veel niet officiele firmware updates te vinden.
 • Ik heb de NEC3520. Prima brandertje, geen minpunten kunnen ontdekken tot nu toe (2 maanden in gebruik)
 • Ik heb nu al 1,5 jaar een Plextor, prima ding, weet type niet zo snel, koste me toen ook vrij weinig (€100, heel veel software bij), nog nooit een dvd/cd mee gebrand die mislukt is.
 • [quote:f4377117f3="Dracoplasm"]Ik heb nu al 1,5 jaar een Plextor, prima ding, weet type niet zo snel, koste me toen ook vrij weinig (€100, heel veel software bij), nog nooit een dvd/cd mee gebrand die mislukt is.[/quote:f4377117f3]

  Plextor staat bekend als één van de beste branders maar ook de duurste. Met een NEC scheelt het al snel de helft van de prijs terwijl het resultaat veelal het zelfde is.
 • Ik zal moeten leven met een Pioneer DVR-108 :wink: Maar die doet het prima… Nooit problemen mee :P Als je toch voor een NEC zou gaan… De ND3540 is ook uit :D

  Greetzz,,

  Sylvester :wink:
 • Als je kwaliteit wilt koop je Plextor. Dit is zonder meer het beste dat je kunt kopen. Helaas ook meestal de duurste. Als je een leuk alternatief zoekt kun je voor de Aopen DUW1608 gaan. Dat is ook een goede dvd brander voor rond de 60 euro tegen de 120 van Plextor. Dit wordt iig ook mijn brander, ik ga hem binnenkort aanschaffen. Heb veel tests gelezen waar deze uitstekend uitkomt. Ik wil eigenlijk de Plextor maar die is me te duur. Cd brander heb ik wel van plextor, heerlijk echt.
  Bij plextor producten is vaak het voordeel dat de data erg lang leesbaar blijft , wat voor mij belangrijk is om mijn dvd brander te kiezen, ik hecht veel waarde aan mijn data. Merken als Lite-on en NEC hebben wel goede dvd branders in die zin dat ze goed werken maar de data is meestal zo'n 3 jaar leesbaar en soms korter als je slechte media gebruikt. Met een beetje geluk 5 jaar maar dan houd het ook wel op.

  Met Plextor is de data naar schatting zelfs na 15 jaar nog goed leesbaar!

  kortom: als geld geen rol speelt overduidelijk PLEXTOR PX-716A kopen en ander de Aopen DUW1608
 • [quote:3fafd99c10="SAPPhIRE"]Bij plextor producten is vaak het voordeel dat de data erg lang leesbaar blijft , wat voor mij belangrijk is om mijn dvd brander te kiezen, ik hecht veel waarde aan mijn data. Merken als Lite-on en NEC hebben wel goede dvd branders in die zin dat ze goed werken maar de data is meestal zo'n 3 jaar leesbaar en soms korter als je slechte media gebruikt. Met een beetje geluk 5 jaar maar dan houd het ook wel op.

  Met Plextor is de data naar schatting zelfs na 15 jaar nog goed leesbaar!
  [/quote:3fafd99c10]

  Volgens mij ligt het niet aan de brander hoe lang data leesbaar is maar alleen maar aan de media die je gebruikt en hoe je omgaat met die media. Kan je het onderbouwen dat de leesbaarheid van een door Plextor gebrande DVD/CD langer is dan een ander merk?
 • [quote:57fd31f07e="SAPPhIRE"]Merken als Lite-on en NEC hebben wel goede dvd branders in die zin dat ze goed werken maar de data is meestal zo'n 3 jaar leesbaar en soms korter als je slechte media gebruikt. Met een beetje geluk 5 jaar maar dan houd het ook wel op.

  Met Plextor is de data naar schatting zelfs na 15 jaar nog goed leesbaar![/quote:57fd31f07e]Waar haal je deze onzin vandaan? Het is zeker zo dat de ene brander beter overweg kan met een bepaald merk schijven dan een ander, maar bij iedere brander kun je matchende media vinden.

  Ik heb een nog ergens een LifeTec Aldi CD brander liggen (is eigenlijk een LG-8080B) waar ik een jaar of 6-7 geleden een aantal CD's gebakken heb (Arita's nota bene) en die zijn nog steeds prima leesbaar. So far for the "Plextor only" story, dunkt me.

  Daarnaast, wanneer je de testresultaten van bv. de NEC-3520A bekijkt, dan zie je dat daar eigenlijk niks mis mee is: http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=12314&PageId=15
 • Ik weet in ieder geval dat de Nec 3500A heel slecht getest is. De 3520 is beter idd heb ik gehoord.

  Waarom Plextors langer meegaan is omdat ze duurzamer gebouwd zijn (wat je ook aan de prijs ziet) en waarom de schijfjes langer leesbaar zijn, dit is alleen wat ik opmaak uit ervaring en tests, ik denk dat het beter in de cd's/dvd's wordt gebrand. Verder zou ik het niet weten. Wat ik wel erbij moet zeggen is dat het idd afhankelijk is van de media, maar ook memorex zal op plextor langer leesbaar zijn.

  En ik zweer ook gewoon bij Plextor omdat ik al verschillende branders heb gehad die altijd liepen te kloten / stukgingen en nu ik mijn plextor heb, die gaat gewoon ALTIJD door en er mislukken haast nooit cd's (3 in 2 jaar tot nu toe ofzo). Je betaald er zegmaar het dubbele voor maar krijgt ook zeker dubbele kwaliteit in mijn ogen.

  Ik heb schijfjes van 5 jaar oud gebrand op HP branders en op LiteOn en die zijn nu haast onleesbaar, mijn liteon speler leest ze niet en mijn aopen ook niet, maar de plextor dus WEL!! Media is noname met gouden bovenlaag.

  Misschien is het gewoon een fabeltje maar ik heb, door ervaringen, met plextor gewoon het idee dat ik kwaliteit in handen heb en met bijv. liteon heb ik dat niet, sorry voor de liteon gebruikers :oops:

  Verder, Lifetec gebruikt volgens mij cd branders van mitsumi en dvd branders van pioneer, nog niet zo slecht dus ;) Dat lifetec erop is alleen een stickertje, dat veranderd niets aan de onderliggende kwaliteiten ;-)

  Verder je schrijft dat je een 6 jaar oude LG brander hebt. Die zijn idd wel ok, naar mijn idee is het zo dat de kwaliteit met de jaren achteruit gaat ten kosten van de snelheid, en dat plextor en nog een aantal merken de enigen zijn die in deze tijd nog kwaliteit leveren…
 • Dus je hebt 5 jaar geleden HP en LiteOn branders gehad die haast onleesbaar zijn en 2 á 3 jaar een Plextor met alleen maar goede schijfjes. Weet jij hoe die schijfjes die je gebrand hebt met die Plextor er over 5 jaar uitzien?

  Ik heb diverse branders gehad Sony, HP, NEC maar nooit problemen met branden en al mijn data, ook die van 5 jaar geleden zijn nog prima leesbaar. Dit komt volgens mij omdat ik goede media koop.
 • [quote:d2ee185a96="SAPPhIRE"]Ik weet in ieder geval dat de Nec 3500A heel slecht getest is. De 3520 is beter idd heb ik gehoord.[/quote:d2ee185a96]Ik weet niet waar je dat vandaan haalt, maar in deze review lees ik o.a. dit: [code:1:d2ee185a96]At 16X writing speed, the rotation speed and the drive's vibrations are higher than at all other speeds. We expected to see worse results than the above, but were pleasantly surprised to see such good scans at 16X writing speed. The ND-3500A produces excellent quality discs.[/code:1:d2ee185a96]
  [quote:d2ee185a96]Waarom Plextors langer meegaan is omdat ze duurzamer gebouwd zijn (wat je ook aan de prijs ziet) en waarom de schijfjes langer leesbaar zijn, dit is alleen wat ik opmaak uit ervaring en tests, ik denk dat het beter in de cd's/dvd's wordt gebrand. Verder zou ik het niet weten. Wat ik wel erbij moet zeggen is dat het idd afhankelijk is van de media, maar ook memorex zal op plextor langer leesbaar zijn.[/quote:d2ee185a96]Persoonlijk vind ik dit een beetje "marketing prietpraat". Jouw 'mening' over alternatieve merken zoals de NEC wordt door de eerder genoemde testresultaten keihard weerlegd. Daarnaast zijn Plextors ook niet altijd perfect, zelfs jouw 'heilige' PX-716A niet: http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=11953&PageId=29 [code:1:d2ee185a96]The DVD writing tests reported that the drive managed to burn many media at higher speeds than certified. The quality can be considered as very good for most, however there were a few cases of poor quality or reading errors. The DVD+/-RW recording quality is a minor issue with the specific firmware but we believe that this too can be fixed with the upcoming firmware revision.[/code:1:d2ee185a96]
  [quote:d2ee185a96]
  En ik zweer ook gewoon bij Plextor omdat ik al verschillende branders heb gehad die altijd liepen te kloten / stukgingen en nu ik mijn plextor heb, die gaat gewoon ALTIJD door en er mislukken haast nooit cd's (3 in 2 jaar tot nu toe ofzo). Je betaald er zegmaar het dubbele voor maar krijgt ook zeker dubbele kwaliteit in mijn ogen.

  Ik heb schijfjes van 5 jaar oud gebrand op HP branders en op LiteOn en die zijn nu haast onleesbaar, mijn liteon speler leest ze niet en mijn aopen ook niet, maar de plextor dus WEL!! Media is noname met gouden bovenlaag.

  Misschien is het gewoon een fabeltje maar ik heb, door ervaringen, met plextor gewoon het idee dat ik kwaliteit in handen heb en met bijv. liteon heb ik dat niet, sorry voor de liteon gebruikers :oops:

  Verder, Lifetec gebruikt volgens mij cd branders van mitsumi en dvd branders van pioneer, nog niet zo slecht dus ;) Dat lifetec erop is alleen een stickertje, dat veranderd niets aan de onderliggende kwaliteiten ;-)

  Verder je schrijft dat je een 6 jaar oude LG brander hebt. Die zijn idd wel ok, naar mijn idee is het zo dat de kwaliteit met de jaren achteruit gaat ten kosten van de snelheid, en dat plextor en nog een aantal merken de enigen zijn die in deze tijd nog kwaliteit leveren…[/quote:d2ee185a96]Ik begrijp dat persoonlijke ervaringen je mening beïnvloeden, maar een mening moet m.i. los staan van een objectief oordeel.
 • Ok misschien heb je wel gelijk en ga ik teveel op mijn ervaringen af.

  Waar ik vandaan haalde dat de 3500 slecht was getest…. De computertotaal. Ik weet niet meer welk nummer (kan het eventueel nakijken) maar daarin deed de NEC 3500A het zo 'minder' dan de rest dat het testoordeel was "hij staat voorlopig nog niet op ons verlanglijstje".
  Ik zeg ook niet dat plextor altijd goed is maar ik heb met plextors nog nooit problemen ondervonden (ken meerdere mensen met plextors) en met andere merken branders wel. Dat betekend nog niet dat plextor foutloos is, maar dat heb ik ook niet gezegd…

  Verder, misschien heb je wel gelijk dat de media belangrijker is dan de brander. En een goede opslag (heb cd's gezien die voor een raam hadden gelegen en een bruin randje hadden) In ieder geval probeer ik altijd goede media te kopen (Nashua, Double Diamond Digital en Imation) en misschien zijn daarom mijn eigen gebrande cd's (met plextor) beter/langer leesbaar dan onbekende media merken die gebrand zijn met bv hp door anderen. Daarmee zou ik fout kunnen zitten want dat heb ik niet gebaseerd op een test maar gewoon eigen (misschien dus foute) conclusie :p
 • Met de cd-branders van LiteOn heb ik slechte ervaringen. CD's mislukken veel vaker dan nodig is. Maar dit hoeft natuurlijk nog niks te zeggen over de kwaliteit van hun dvd-branders.

  LifeTec (= Medion) heb ik genoeg ervaring mee om te zeggen dat je het niet moet kopen. Wat je er ook van koopt (in mijn geval computer, camera, en nog wat dingen), het lijkt eerst goed te werken maar gaat erg snel kapot (ws. door de C-merk dingen die ze meestal in hun apparatuur stoppen). Maar goed, dat zijn mijn ervaringen, misschien heb ik gewoon pech. ;)
 • [quote:b468f3a513="m021"]Met de cd-branders van LiteOn heb ik slechte ervaringen. CD's mislukken veel vaker dan nodig is. Maar dit hoeft natuurlijk nog niks te zeggen over de kwaliteit van hun dvd-branders.

  LifeTec (= Medion) heb ik genoeg ervaring mee om te zeggen dat je het niet moet kopen. Wat je er ook van koopt (in mijn geval computer, camera, en nog wat dingen), het lijkt eerst goed te werken maar gaat erg snel kapot (ws. door de C-merk dingen die ze meestal in hun apparatuur stoppen). Maar goed, dat zijn mijn ervaringen, misschien heb ik gewoon pech. ;)[/quote:b468f3a513]

  Dat ben ik niet helemaal met je eens! Ik ben het met je eens dat de digitale camera's gewoon *k#t* zijn maar dat komt omdat ik nogal van goede foto's houd, voor feestjes etc zijn ze goed genoeg, maar de kleuren kloppen altijd voor geen METER! Ik heb niet veel ervaring met hun computers, maar een vriend van mij heeft laatst een pc gekocht daar, met 19 inch tft, en dat is allemaal op en top in orde hoor! MSI moederbord, P4 3.0 HT, 2x256 Siemens (onbekend op dit gebied, maar werkt perfect), 200 gb Seagate schijf (wat ik wel wat minder vind om de snelheid van die dingen, maar kwaliteit is redelijk), 9800XXL (tussen pro / xt in). Is eigenlijk een XT maar is lager geklokt (vermoedelijk omdat ie anders de kast uitfikt :P). Wel zit er een 250 watt voeding in en misschien trekt hij daarom de 9800 XT niet zo lekker dat ie lager staat. Maar hoewel ik dan zou zeggen gebruik een langzamere (lees goedkopere) videokaart, het ding werkt perfect.

  Nu heb ik wel wat minpuntjes genoemd, maar de hele pc prima in balans en werkt prima. Je kunt er goed op gamen, hoewel het tft nog wel wat trailing heeft (25 ms). Maar dat hebben niet alleen Medion schermen… Kortom, volgens mij zijn hun computers niet slecht ofzo. In ieder geval heb ik met mijn pc (die volledig uit A-Merk onderdelen bestaat) meer problemen gehad tot nu toe dan met die medion computer van een vriend van mij. Nou heb ik het wel slecht getroffen hoor, dat ik altijd problemen heb… Mijn moederbord is gewoon brak maar reeds een nieuwe besteld. Maar nu ga ik te ver offtopic. Dit was mijn mening over aldi pc's dus… :P

  En mijn ervaring is dat je gewoon geluk / pech hebt. Mijn vriend heeft een perfect werkende aldi pc en ik heb een a-merk computer die vaak problemen heeft…
 • [quote:3dda08aeca="SAPPhIRE"]Waar ik vandaan haalde dat de 3500 slecht was getest…. De computertotaal. Ik weet niet meer welk nummer (kan het eventueel nakijken) maar daarin deed de NEC 3500A het zo 'minder' dan de rest dat het testoordeel was "hij staat voorlopig nog niet op ons verlanglijstje".[/quote:3dda08aeca]Juist, [u:3dda08aeca]die[/u:3dda08aeca] tests. De meningen over de kwaliteit en daarmee de uitkomst van die test zijn verdeeld: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=133563&postdays=0&postorder=asc&start=20

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.