Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Audiokabel voor tv kaart

5 antwoorden
  • Ik heb begrepen dat het redelijk vaak voorkomt, maar waar vind ik de kabel. I.p.v een interne kabel, tvkaart naar aux , moet ik deze i.v.m plaatsen externe soundkaart omleiden. De kabelaansluiting op de tv kaart moet blijven zitten(wit 4 pins stekkertje maar deze moet een verloop naar mini jack hebben.(gaat naar line in externe geluidskaart). Iemand een idee waar deze kabel te krijgen is of waar ik hem kan laten maken?
  • Je kunt het laten maken door een handige kennis met enige of veel kennis van en vaardigheid in zacht-solderen op electronisch terrein. Zelf doen is ook uiterst eenvoudig......(gebruik een ca.15 W soldeerboutje) Het lijkt mij een vrij uitzonderlijk kabeltje (van intern naar extern is niet gebruikelijk, lijkt mij), maar informeer eens bij een grote pc zaak, zoals b.v. Informatique, of dit ook kant en klaar te koop is. De kans erop lijkt me niet nul.
  • [quote:1cf2aaa27e="hans loois"]Ik heb begrepen dat het redelijk vaak voorkomt, maar waar vind ik de kabel. I.p.v een interne kabel, tvkaart naar aux , moet ik deze i.v.m plaatsen externe soundkaart omleiden. De kabelaansluiting op de tv kaart moet blijven zitten(wit 4 pins stekkertje maar deze moet een verloop naar mini jack hebben.(gaat naar line in externe geluidskaart). Iemand een idee waar deze kabel te krijgen is of waar ik hem kan laten maken?[/quote:1cf2aaa27e] Een TV kaart heeft over het algemeen ook een audio uit extern, dan is een standaard mini jack >> mini jack kabel voldoende. Die is over het algemeen bij elke audio of PC boer te krijgen. Je zit echt niet vast aan een interne aansluiting....
  • De tvkaart is een asus Fm tvkaart(type 7135). Extern heeft die de volgende aansluitingen. Fm-radio antenne, kabel(tv) en een S-VHS aansluiting. That's it. Dus toch waarschijnlijk zelf (laten) maken.
  • Ik heb de bestaande interne kabel afgetakt en gekoppeld aan een kabel met mini-jack. Werkt prima. Een standaard kabel intern-mini jack ben ik vooralsnog niet tegen gekomen!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.