Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Aansluiting dvd-speler - boxenset

SuperG
16 antwoorden
 • Ik heb onlangs boxenset gekocht (philips A3.610),, hierop zit een 5.1 aansluiting. Bijgeleverd was een "6 x RCA connector" kabel. Nu wil ik dus een dvd-speler kopen,, maar welke uitgang heeft deze nu nodig wil ik hem via deze kabel op mijn boxen set kunnen aansluiten? Of hebben alle dvd-spelers standaard deze 6 uitgangen?
 • Waar past ie in dan? :roll:

  [img:d20125dc29]http://www.kiss-technology.com/images/icons/1100back.jpg[/img:d20125dc29]
 • Ik denk dat je het beste de digitale coax aansluiting (linksboven) kunt nemen. Voorwaarde is wel, dat de aan te schaffen dvd speler een soortgelijke uitgang heeft. BTW: de optische uitgang is niet beter, maar slechter, dus laat je niks wijsmaken, wat dat betreft.
 • [quote:40178d99b3="gerben"]BTW: de optische uitgang is niet beter, maar slechter, dus laat je niks wijsmaken, wat dat betreft.[/quote:40178d99b3]Hmmm, da's nieuw voor mij … waar zit 'm dat dan in? :roll:
 • eeh bestaat er ook zoiets als een coaxiale ingang,, want op die boxenset zit 1 x 5.1 ingang op en daar staat gewoon 5.1 input boven. of is dat gewoon kwestie van goed kabeltje kopen?
 • btw,, op dat plaatje past die 6 x RCA dus nergens,, is gewoon van front speaker,, subwoofer,, left front etc.
 • Dit setje heeft zelf geen decoder, dus digitaal aansluiten is al onmogelijk. Er zitten 2 stereo ingangen op (jack en tulp) en 1 5.1 ingang. Dit is een Din stekker waar jij waarschijnlijk een kabel op aansluit met die 6 tulpenstekkers? (RCA) Je moet dus een dvd speler hebben die alle kanalen dus appart via een tulpenstekker aansluiting kan aansturen.
 • @obi: bij optisch wordt het in het ene apparaat omgezet naar optisch signaal, in het andere weer naar elektriek. Je hebt dus twee keer een extra conversie, die ook twee keer kwaliteitsverlies oplevert.
 • Oh ok,, betekent dit dat mijn boxen geen geluid van digitale kwaliteit kunnen weergeven,, of alleen wanneer de dvd-speler in het bezit is van een digitale decoder?,, eneh hoe heet het wanneer een dvd-speler alle kanalen apart kan aansturen (componenten uitgang?)
 • [quote:71c6fcc67f="Menno2"]of is dat gewoon kwestie van goed kabeltje kopen?[/quote:71c6fcc67f]Er staat op de site van Philips "incl. DVD kabel". Hoe ziet dat kabeltje er dan uit?
  http://www.pcpbenelux.philips.com/getpage.php?pnode=249&menu=3
  [quote:71c6fcc67f="gerben"]@obi: bij optisch wordt het in het ene apparaat omgezet naar optisch signaal, in het andere weer naar elektriek. Je hebt dus twee keer een extra conversie, die ook twee keer kwaliteitsverlies oplevert.[/quote:71c6fcc67f]Ok, klinkt logisch … dan ga ik ook maar een coax-kabeltje halen. :wink:
 • @Obi-wan-kenobi: aan de ene kant van kabeltje 6 tulpenstekkertjes (rear, front, center en sub) en aand e andere kant 1 ander stekkertje met 12 kleine pinnetjes,, kweet niet hoe zoiets heet,
 • [quote:d0f9e4460c="Obi-wan-kenobi"]
  [quote:d0f9e4460c="gerben"]@obi: bij optisch wordt het in het ene apparaat omgezet naar optisch signaal, in het andere weer naar elektriek. Je hebt dus twee keer een extra conversie, die ook twee keer kwaliteitsverlies oplevert.[/quote:d0f9e4460c]Ok, klinkt logisch … dan ga ik ook maar een coax-kabeltje halen. :wink:[/quote:d0f9e4460c]
  Het verschil tussen optisch of coax zul je niet horen en al helemaal niet op een pc-speakersetje hoor.
 • ok back to subject:


  Oh ok,, betekent dit dat mijn boxen geen geluid van digitale kwaliteit kunnen weergeven,, of alleen wanneer de dvd-speler in het bezit is van een digitale decoder?,, eneh hoe heet het wanneer een dvd-speler alle kanalen apart kan aansturen (componenten uitgang?)
 • Als ik het zo zie, dan heeft die boxenset dus zelf geen surround decoder en moet je dus een DVD-speler hebben met ingebouwde surround decoder … zo'n ding zal wel de nodige aansluitmogelijkheden hebben?
  http://www.divxplayer.nl/ProductenSpecs.php?Product=DP470
  http://www.kiss-technology.com/files/brochures/DP-470.pdf

  [i:b67e3f9b42][u:b67e3f9b42]Audio-uitgangen[/u:b67e3f9b42]
  Digitaal:
  - optisch S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface)
  Analoog:
  - 4 kanaals stereo over twee uitgangen

  5 x 50 watt + subwoofer:

  • Front center
  • Surround rechts
  • Surround links
  • Front rechts
  • Front links
  •LFE / subwoofer[/i:b67e3f9b42]
 • is het niet zo dat je een digfitale decoder nodig hebt, die in sommige standaard setjes in de dvd speler verwerkt zit? Als je trouwens egte kwaliteit wil moet je kijken naar een 5.1 Versterker die een ACTIEVE subwoofer ondersteunt.

  Correct me if i'm wrong :D :lol:
 • Als je ruzie met je buren wilt dan zul je vooral een subwoofer moeten nemen :P
  Zonder sub, maar met degelijke speakers red je het ook.

  // gerben :
  en het coax-signaal moet eerst naar een analoog signaal worden verandert, tenzij ze letterlijk een blokgolf over die kabel sturen, want dan zou.

  Eigenlijk vergeet je het enige echte nadeel van de optisch aansluiting : die kabels zijn breekbaar, hebben daardoor een beperkte maximum lengte en ze zijn (nogal) kostbaar als je goede wilt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.