Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Luidsprekercalibratie bij Audigy 2

7 antwoorden
  • Als ik met de nieuwste drivers een luidsprekercalibratie uitvoer geeft het systeem (Creative) aan dat ALLE luidsprekers verkeerd zijn aangesloten, dit terwijl bij de luidsprekertest van Creative alle geluiden uit desbetreffende speakers komt. Ook de draden zijn goed aangesloten rood op rood en zwart op zwart. Ik heb geen speakerset van Creative maar van US Blaster en daar zou het toch niet aan mogen liggen, dacht ik. Graag suggesties!!
  • Gewoon negeren. Heb ik ook met een paar speakers. Heeft te maken met de polariteit van de boxen tov elkaar, maar dat zit wel goed, dus gewoon die waarschuwing negeren en verder gaan met het instellen :wink:
  • Maar het is toch raar dat Creative daar nog nooit van gehoord heeft. Als elektromonteur weet ik zeker dat alle luidsprekers goed zijn aangesloten.
  • Er zal wel iets mis zijn gegaan met die software. Het idee is dat de gebruiker aangeeft of er een verandering is qua geluid ofzo. Heb je namelijk de ene speaker andersom aangesloten, dus de polariteit andersom, dan heffen ze elkaars vermogen min of meer op. Dat probeert creative op deze manier dus te ontdekken, maar kennelijk is dat brak geprogrammeerd.
  • Of de creative calibratie is alleen mogelijk met creative speakers...
  • Dat kan ik me haast niet voorstellen. Het moet allemaal met elkaar werken, dus waarom zouden creative speakers anders zijn dan andere speakers?
  • Had Creative niet bij (sommige) kaarten een apart soort 'digitale' aansluiting tussen de decoder/versterker & geluidskaart voor hun eigen (dure) speakersets ? Zou me niks verbazen als die calibratie/detectie ook van dat soort aansluitingen afhankelijk is.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.