Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

slechte kwaliteit dia-show

Anoniem
Pceetje
17 antwoorden
 • Ik heb geprobeerd om via verschillende programma's (Picture Package/Photo Story 3/Nero) van afbeeldingen, opgenomen met een 5 MP camera, te bewerken voor een video-cd. In alle gevallen is van de oorspronkelijke hoge resolutie niet veel meer over. De kwaliteit is belabberd. Is er een betere methode ?
 • Videocd heeft voor foto's een maximale resolutie van 720x576 maar meestal wordt zelfs niet meer dan 352x288 gebruikt, hangt af van het programma en hoe je de fotos aanbied.
  Als je iig de fotos zelf resized naar het correcte formaat en aanbied in de juiste vorm (jpeg of bmp) dan kan dat alvast niet mis gaan, de help van je programma verteld je exact in welke resollutie en welk formaat je de fotos het beste kan aanbieden.
  Dat je niet meer ziet kan dus wel kloppen….

  Overigens; al had je ze wel in een hogere resolutie kunnen maken; een tv heeft geen hogere resolutie dus dat is zinloos.
 • Je gaat van je foto's (JPEG formaat) een vcd maken.
  Een vcd is eigenlijk een video film, dus MPEG.
  Het branderprogramma, bv Nero, converteert het jpeg formaat naar mpeg.
  Gebruik je een cd om naar te branden dan gebruikt Nero mpeg1, als je een dvd brander hebt en een dvd schijfje dan zet Nero het om naar mpeg2. En dat zie je heel goed als je de dvd afspeelt op je tv.
  Dus probleem opgelost.
 • Doe het met deze, kwaliteit is outstanding
  http://www.photodex.com/products/proshowgold/
 • Waar het mij alleen maar om gaat: ik gebruik voornoemde programma's die tot doel hebben van foto's een dia-show te maken en dan vind ik het vreemd dat als je de functie 'aanmaken cd/dvd' gebruikt er zo'n beroerde beeldkwaliteit overblijft.
 • [quote:fc5d58fe93]Waar het mij alleen maar om gaat: ik gebruik voornoemde programma's die tot doel hebben van foto's een dia-show te maken en dan vind ik het vreemd dat als je de functie 'aanmaken cd/dvd' gebruikt er zo'n beroerde beeldkwaliteit overblijft.[/quote:fc5d58fe93]Miko, je geeft nog steeds niet aan of je de gemaakte dia-show bekijkt op je pc monitor of op je tv scherm.
  Nogmaals als je naar een cd brand en deze dan afspeelt op je tv dan is de kwaliteit MPEG1 (laag). Brand je hem op dvd en zet je in Nero de instelling (helemaal bovenaan het schermpje) op DVD, en niet CD/DVD, dan is de kwaliteit MPEG2 en dat zie je heel duidelijk op je tv scherm.
  Je moet dan uiteraard wel een dvd brander hebben.
 • Nee, het gaat alleen om weergave via de tv. Ik ga je Nero-suggestie uitproberen. Bedankt voor het meedenken
 • Even voor de zekerheid: heb je een vcd of een svcd gemaakt? De laatste heeft een stuk hogere resolutie.
 • neem nou maar proshow gold
  is gewoon de beste, :wink:
 • [quote:18465f0ac1]neem nou maar proshow gold
  is gewoon de beste, schrijf Amira[/quote:18465f0ac1]
  Met welk programma je ook brandt, als je dat op cd doet heb je altijd MPEG1, dus lage kwaliteit (resolutie)

  Het antwoord wat Gerben je geeft: "SVCD" (super vcd) klopt wel maar lang niet alle dvd spelers- of te wel de meeste- kunnen overweg met dat formaat! Dus controleer eerst de technische gegevens van je stand-alone DVD speler.
 • [quote:1314de8da8="gertcor"]
  Met welk programma je ook brandt, als je dat op cd doet heb je altijd MPEG1, dus lage kwaliteit (resolutie)
  [/quote:1314de8da8]
  met proshow gold kan je van alles maken
  als je show klaar is kies je voor create slideshow
  en dan voor create dvd video file (mpeg2) :wink:
  daarna de file inladen met b.v tmg dvd author
  die maakt er vervolgens een pracht dvd van
 • [quote:f167fccc2e]met proshow gold kan je van alles maken [/quote:f167fccc2e]
  amira, je zult het wel goed bedoelen, maar deze opmerking van jouw doet op dit moment niet terzake.
  Miko had gebrand op cd en dat vond hij afspelend op tv niet zo fraai.
  Hij gaat nu proberen om de slide show op dvd te branden en dan geeft hij weer antwoord.

  Mijn antwoord was niet gebonden aan een bepaald programma omdat dat niets uitmaakt, [b:f167fccc2e]cd blijft overal mpeg1[/b:f167fccc2e].
  Dat jij prima resultaten hebt met proshow gold zal best waar zijn, maar als je het 10 mensen vraagt dan krijg je zeker 6 verschillende antwoorden en allen vinden hun programma het beste.

  Miko zal op korte termijn wel antwoorden en dan is deze discussie ook weer tot een goed einde gekomen.
 • SVCD is MPEG 2
  http://www.videohelp.com/svcd
 • [quote:aaa45c54cc]SVCD is MPEG 2[/quote:aaa45c54cc] Pceetje, wat voegt dit toe aan de discussie?
  De meeste lossse dvd spelers kunnen dat formaat niet aan.
  Alleen sommige allernieuwste typen kunnen dit.
  En dat is al eerder in de discussie naar voren gekomen.
  Wacht dus even tot Miko weer reageert, dan weten we meer.
 • Beste meedenkers, het schiet niet erg op. Via Neo branden (tab. foto/video: videobestanden branden) lukt niet omdat een wmv bestand geen compatibel bestand is. (aangemaakt met Photo Shoot 3) Ik krijg nu toch het idee dat een goed auto-slide programma (proshow gold?) van essentieel belang is. Ik ga eens wat trial versies downloaden en uitproberen. Photo Shoot en Picture Package auto-slide maken het project voor wegschrijven op dvd klaar op een reslotutie van 640x480. Wellicht licht daar het probleem.
 • 640x480 is een beetje een rare maat maar zoals ik al zei; meer dan 720x576 zal het toch echt niet worden, ongeacht welk programma je er voor gebruikt….

  De enigste mogelijkheid om een hogere resolutie te krijgen is een schijf te maken voor afspelen op de pc, de resolutie is dan onbeperkt.
 • Zojuist heb ik ProShow Pro uitgeprobeerd. Amira: bedankt voor de tip want het resultaat mag er zijn. Perfekte resolutieweergave op de TV.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.