Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

vermogen dvd-speler

None
8 antwoorden
 • ik koop een dvd-speler met ingebouwde decoder, om deze op een 5.1 setje aan te sluiten. Is het nu voor de output van geluid belangrijk wat het vermogen van deze dvd-speler is, of is alleen het vermogen van de speakers relevant?
 • Ik snap je niet zo goed, er zijn verschillende DVD setjes in de handel:

  Losse componten:
  -DVD speler
  -Versterker
  -Speakers.
  Hierbij kan de Dolby decoder in de DVD speler zitten, maar vaker stuur je het signaal (over glas of coax) digitaal naar de versterker. Bij deze combi moet het vermogen van de versterker niet groter zijn dan de boxen (of je moet 'm niet te hard zetten)

  Actieve speakers met DVD
  -Speakers waar de versterker al in zit
  -Losse DVD speler
  Ook hierbij kan je het signaal vaak digitaal naar de versterker in de speakers sturen, sommige hebben een analoge ingang (3 of 5 plugjes met kleurtjes). Welke combi je nodig hebt is afhankelijk van je DVD en je speakersetje (analoog+analoog of digitaal+digitaal)
  Het vermogen maakt hier niet uit, het speakersetje en de ingebouwde verster is op elkaar afgestemd.

  {edit}
  Complete set
  Je koopt een doos met speakers, dvd speler en versterker.
  Alles is op elkaar afgestemd, vermogen etc maakt niet uit.
 • ik heb dus de combinatie van een dvd-speler en een dolby-setje, waarbij de dolby decoder in de dvd-speler zit. Het gecodeerde signaal wordt dan via 6 aparte kanalen naar de subwoofer geleid, die het dan weer naar de verschillende sattelieten stuurt.

  Het vermogen van de dvd-speler mag dus niet groter zijn dan dat van de boxen (dit zal waarschijnlijk niet het geval zijn), maar is het ook een probleem wanneer het vermogen van de boxen groter is dan dat van de dvd-speler?

  bestaat dan de mogelijkheid dat ik de dvd-speler overbelast? (wanneer ik bijvoorbeeld het volume van de boxen te hoog instel, dat is nl. op centerspeaker van de boxen apart instelbaar)
 • je sluit je speakers dus aan op de DVD-speler zelf, dan zal er wel een ingebouwde versterker inzitten, of je hebt actieve speakers (met versterker dus in de speakers). Welke DVD-speler heb je overigens? en welke speakers / -set? Aangezien je 6 apparte kanalen gebruikt heb je dus 5.1 analoog-analoog aangesloten.

  Vermogen DVD-speler is niet echt relevant als je een actieve speakerset hebt, want dan zijn versterker en speakers op elkaar afgestemd. En zelfs als de versterker in de DVD-speler zou zitten is alleen maar het versterker vermogen daarvan interessant. Werkelijk vermogen is alleen maar interessant voor je energierekening.
 • dvd-speler: marquant 333k met ingebouwde versterker
  boxenset: philips A3.610 zonder ingebouwde versterker, met vermogen van 200 watt RMS

  dus output vermogen is afhankelijk van de dvd-speler en niet van de boxen?
  en de dvd-speler kan dus ook niet overbelast worden doordat het volume van de boxen te hard gezet wordt?
 • Het lijkt mij eerlijk gezegd stug dat er een versterker IN de dvd speler zit ingebouwd, dat is een nogal vreemde, ongewone oplossing. Mocht dat al zo zijn, dan lijkt me dat zowieso geen ding van hoogstaande kwaliteit en een hoog vermogen.

  De dolby decoder die in de DVD speler zit, scheidt het gecodeerde dolby digital audiospoor naar verschillende aparte kanalen. Deze signalen kunnen dan - OF naar een versterker geleidt worden - OF naar luidsprekers met een eigen, actieve versterker gestuurd worden.

  Wanneer die DVD speler werkelijk een onboard 5.1 kanaals VERSTERKER aan boord heeft, dan zou je daar idd direct je onversterkte speakers op aan kunnen sluiten. In dat geval is het "output" vermogen waar jij het over hebt afhankelijk van het gespecificeerde uitgangsvermogen van de versterker in de DVD speler. In de regel moet het max. continue vermogen van je versterker lager zijn dan het max. continue vermogen van de luidsprekers. Aan zgn. peak vermogensgetallen heb je iig niks.

  Maar nogmaals, het lijkt mij erg sterk dat er een fatsoenlijke versterker in een DVD speler van onder de €100,- zit.
 • oke,, vorige antwoord heb ik me vergist,, ik bedoelde met ingebouwde decoder :oops: ,, de versterker zit waarschijnlijk wel in boxenset.

  maar goed, het output vermogen is dus helemaal afhankelijk van boxen?
 • [quote:f74852e814="Menno2"]maar goed, het output vermogen is dus helemaal afhankelijk van boxen?[/quote:f74852e814]Het "output" vermogen is afhankelijk van het uitgangsvermogen van de versterker die de luidspekers aanstuurt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.