Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

[hdd dvd recorder]Panasonic, pioneer, jvc of toch maar...»

None
26 antwoorden
 • »…een media center pc???

  Vanmiddag is uiteindelijk de voeding doorgebrand van mijn philips dvd-r75 dvd+r videorecorder.
  Na het updaten van de firmware waren de discerrors een poos weg en kon ik gewoon opnemen, tot vanmiddag.
  Na een kwartier opnemen verscheen er op het scherm "Disk Fout" en niet veel later begon de recorder behoorlijk te roken met als gevolg dat de stroom uitviel.

  Uiteindelijk het apparaat geopend en een gesmolten wikkeling van de voeding was het gevolg.
  Het loopwerk zag er nou ook niet bepaald uit om lang mee te gaan.
  Gezien na 1,5 jaar de garantie dus al een half jaar verlopen is, is dat ding dus rijp voor de kliko.

  Dus heb ik een nieuwe dvd recorder nodig:
  Sony en philips vallen zoiezo af en LG en thomson hoef ik ook niet.
  Nu heb ik veel goede ervaringen gehoord over panasonic, jvc en pioneer.
  Enig nadeel dat ze hebben is dat deze merken uit het dvd-r kamp komen en wat ik gehoord heb dat ze moeite hebben met weergave van +r(w) schijven. In dat opzicht is een media pc weer een beter alternatief hoewel ik die stapel +r en +rw schijven ook op mijn pc kan opbranden.
  Alleen sony kan van de bekende merken op beide formaten schrijven, maar met sony heb ik geen leuke ervaringen op zowel garantie gebied als met de degelijkheid(same as Philips), dus sony komt hier niet meer in.

  Wat ik weten wil: Wie heeft er ervaring met hdd/dvd recorders van panasonic, jvc en pioneer???
  Of kan ik niet beter ff doorsparen voor een media center pc onder de tv(ombouwen van mijn huidige pc is geen optie: Kast te groot en de cpu kan het allemaal niet meer verwerken)???
 • Heb zelf een Panasonic DMR-E50 DVD recorder, die nu reeds meer dan één jaar werkt met volle tevredenheid.
  Wat betreft - of + DVD, kunnen de huidige Panasonic toestellen elk type media aan.
  Wat ik vooral interessant vindt bij dit merk, is DVDRAM.
  DVDRAM is t.o.v. DVD-/+R betrouwbaarder (gaat langer mee) en heeft als voordeel dat je time shift als mogelijkheid hebt.
  Verder hebben de nieuwe modellen ongeveer hetzelfde programmeer systeem als een media PC.
  Grootste voordeel: prijs.
  Zefls een HD/DVD combi is nog stukken goedkoper dan een MPC.
 • Een mediacenter pc loopt op software, dat is nou juist het laatste wat je in je woonkamer wilt hebben….(ook al denk msoft daar anders over)
  Dergelijke apparatuur moet gewoon "hardware' zijn, kan er niks stuk gaan aan de software en het werkt altijd.


  Overweeg de eenvoudige stelling "alle waar is naar het geld dat je er voor betaald"

  Ook philips en sony maken goede apparatuur maar je kunt:
  a: geen appels met peren vergelijken
  b; pech hebben….


  Jij heb waarschijnlijk een goed pak geld voor die recorder betaald maar 1.5 jaar geleden was dat waarschijnlijk zo'n beetje de goedkoopste die er was.
  De "goedkoopste" nu is 100 eu (of nog minder zelfs) en dat weerspiegeld zo ongeveer wat je destijds hebt gekocht.
  Relatief "vroeg" nieuwe apparatuur kopen heeft zo zijn voor en tegen…


  Evengoed een weetje : het feit dat je officiele garantie periode is verstreken wil niet zeggen dat je geen recht hebt op garantie.
  De "garantie periode" is de periode over welke de fabrikant garandeert dat defecten aan het apparaat kosteloos worden gerepareerd.
  Dat wil niet zeggen dat er na de garantie periode die op papier staat geen recht op een garantie claim is.
  Zeker in een geval als het jouwe waarbij een voeding uitbrand is er niet zo veel twijfel over mogelijk dat dit niet had mogen gebeuren en dat je van een apparaat van xxx euro nu eenmaal een redelijke levensduur mag verwachten, redelijk is voor de wat duurdere merk apparatuur toch zeker een jaar of 3 a 4.
  Het was immers geen recorder van de Aldi van 79 euro….

  Fabrikanten, en specifiek klantenservice, weten dit maar proberen zich er bijna altijd uit te lullen.
  gewoon zelf opsturen naar de service afdeling,boze brief erbij waarin je service EIST en duidelijk stellen dat ze blij mogen zijn dat je geen schadeclaim indient vanwege de bijna-brand die in je woning was ontstaan….
 • Daar had ik nieteens aangedacht eerlijk gezegd :)
 • @ rwilligen: je weet het wel weer leuk te brengen :)

  Wij hebben thuis goede ervaringen met Panasonic, jammergenoeg geen ervaringen met DVD-recorders van Panasonic (hoewel m'n vader er wel een zou willen kopen). Maar wel met andere apparatuur van Panasonic, zo heeft m'n vader ergens in een ver grijs verleden een panasonic videorecorder gekocht voor f2000,-, maar die heeft het wel ruim 20 jaartjes uitgehouden bij intensief gebruik.
  Ik denk dat hij er toch wel zo'n 5000 uur mee heeft opgenomen en nog veel meer mee heeft afgespeeld.
  Nu heeft m'n vader weer een Panasonic Videorecorder, en die is ook prima. We gebruiken hem alleen niet meer zo vaak, we nemen veel minder op als vroeger en afspelen doen we alleen nog maar met wat we opnemen.
  De DVD-speler/home cinemaset is van Bose, de eerste versie van de 3-2-1.
  DVD-recorder hebben we nog niet, maar als er een zou komen, dan toch wel een Panasonic.

  JVC is ook best aardig, hebben we ook wel wat apparatuur van, maar wederom geen dvd-recorders.

  Pioneer was altijd een goed merk, en nu nog steeds wel, maar ik hoor toch steeds vaker minder positeive dingen over pioneer.
 • Houd er maar rekening mee dat zoals mijn v2000 recorder van 25 jaar geleden was gebouwd er tegenwoordig geen apparaten meer gemaakt worden.
  Die V2000 recorder woog +/- 20 kilo….

  Wil je dergelijke kwaliteit kopen dan val je in profesionele apparatuur en die is:
  a: niet te betalen.
  b; onpraktisch in gebruik.

  Vroegah..
  Was het simpel;
  voor 100 piek kocht je een instapmodel, geen opties en kwaliteit nul.
  voor 250 piek een middenklasser van iets betere kwaliteit en wat handige extras
  voor 500 piek een bijna top apparaat met goede kwaliteit en veel comfort
  voor 1000 piek het beste wat te koop was met een "oneindige" levensduur en de laatste snufjes.


  Maar zo werkt het niet meer tegenwoordig.
  De dvd recorder van 2000 euro heeft nog steeds plastic tandwieltjes maar heeft via software en slimme mechaniek een enorm hoge werkingsgraad/kwaliteit.
  De levensduur is daardoor ook niet meer "oneindig" aangezien het economisch niet meer verantwoord is om apparaten met een eeuwige levensduur te maken.
  Over 2 jaar zijn er blue-ray recorders, of welke "nieuwe" standaart dan ook en is die recorder van 2000 eu "hopeloos veroudert" en evengoed rijp voor de kliko….


  Mijn ervaring is dat als je een apparaat koopt uit de middenklasse en van een knap merk je zelden bekocht bent vooropgesteld dat je eerst thuis uitzoekt WAT je hebben wilt en of dat apparaat wel doet wat jij wilt (je kunt tegenwoordig van nagenoeg ieder merk online de manuals downloaden en doorlezen om te zien of het apparaat wel praktisch is en alle opties bied die jij nodig denkt te hebben), en daarna pas gaan shoppen op zoek naar de winkel die exact DAT model zo goedkoop mogelijk levert.
 • [quote:1176c66154="rwilligen"]
  Maar zo werkt het niet meer tegenwoordig.
  De dvd recorder van 2000 euro heeft nog steeds plastic tandwieltjes maar heeft via software en slimme mechaniek een enorm hoge werkingsgraad/kwaliteit.
  De levensduur is daardoor ook niet meer "oneindig" aangezien het economisch niet meer verantwoord is om apparaten met een eeuwige levensduur te maken.
  Over 2 jaar zijn er blue-ray recorders, of welke "nieuwe" standaart dan ook en is die recorder van 2000 eu "hopeloos veroudert" en evengoed rijp voor de kliko….


  Mijn ervaring is dat als je een apparaat koopt uit de middenklasse en van een knap merk je zelden bekocht bent vooropgesteld dat je eerst thuis uitzoekt WAT je hebben wilt en of dat apparaat wel doet wat jij wilt (je kunt tegenwoordig van nagenoeg ieder merk online de manuals downloaden en doorlezen om te zien of het apparaat wel praktisch is en alle opties bied die jij nodig denkt te hebben), en daarna pas gaan shoppen op zoek naar de winkel die exact DAT model zo goedkoop mogelijk levert.[/quote:1176c66154]

  Het beste antwoord dat ik de laatste jaren heb gelezen :wink: "chapeau" :wink:
  Of in het Nederlands "daar doe ik mijn hoed voor af"
  8) :lol:
 • @ rwilligen, je hebt helemaal gelijk, met die constante vernieuwingen is het niet economisch om van die apparaten te maken die eeuwen mee gaan. Maar Panasonic, is ondanks dat nog steeds een goed merk. Ze gebruiken dan wel minder hoogwaardige mechanische onderdelen, maar een DVD geeft ook veel minder mechanische belasting dan een videoband, dat DVD'tje draait super makkelijk rond, zo'n oude VHS tape niet.

  Ik heb overigens op de website van Panasonic gekeken, volgens mij hebben ze nog maar 6 modellen, en de duurste daarvan is de DMR-E500HS

  Die is 'maar' $999, voor NL zie EDIT!!
  , maar ik verwacht dat hij in verhouding wel iets duurder is in Nederland, zie EDIT, die verwachting klopt iets meer dan ik dacht!!

  ik zou overigens voor de DMR-EH50S gaan, deze ondersteund meer formate DVD voor opname, en levert niet heel veel in op de prestaties, alleen de harde schijf is 100GB ipv de 400GB van de DMR-E500HS en nog wat andere dingetjes. Deze is overigens $450, voor NL zie EDIT!!

  \\EDIT: die prijzen die ik noemde kloppen voor geen meter, ik keek eerst op www.panasonic.com , ik dacht laat ik ook eens op www.panasonic.nl gaan kijken, zo kost de DMR-E500HS in de VS $999, maar de DMR-E500 kost in Nederland €1899!!! De DMR-EH50 kost overigens €600, maar deze heeft 80GB HDD ipv de 100GB van de DMR-EH50S.
 • Ik had toevallig laast bij m'n opa en oma een hele berg consumentengidsen doorgelezen/-gekeken. En daar kwam met hifi en a/v apparatuur bijna altijd Panasonic als beste er uit (bij enkele tests stond Panasonic er niet in, dus dan natuurlijk niet). Zo ook in het april nummer van 2005, daar werden DVD-recorders, zowel met als zonder hardschijf, gestest.
  Panasonic kwam bij zowel met als zonder hardeschijf het beste er uit.
  Jammer genoeg wordt er met dit soort apparaten nooit naar de duurzaamheid gekeken in dat soort tests, maar zoals je kan lezen in m'n vorige posts zit zat bij Panasonic wel goed. Consumentengids test bijna alleen maar de duurzaamheid bij elektrisch gereedschap.

  Om een idee te geven hoe snel alles gaat, de modellen uit die test (de DMR-E65 en de DMR-E95) zijn nu, een half jaar na die test, al een heel stuk minder verkrijgbaar. Zijn trouwens ook wel vrij veel reviews te vinden over die twee.
 • Ik zie met de nieuwe info (die van www.panasonic.nl ) voor de DMR-EH60 gaan, dit is een nieuw model en is ook wel een mooie middenweg tussen de DMR-E500 en de DMR-EH50, deze kost overigens €699.
 • Anderzijds denk ik toch aan een mediacenter pc.
  Ik weet niet in hoeverre een mc pc geschikt is voor het dvd werk(menu maken, branden enzo) maar als dat ook tot de mogelijkheden zou behoren dan denk ik daar zeker over na.

  Op die manier hoef ik ook mijn huidige pc niet te upgraden en kan ik dat weer voor de standaard taken zoals tekstverwerking, on-line bankieren, internetten enzo gebruiken terwijl ik de zwaardere audio/video/dvd taken aan de mc pc over laat.

  Wat het verhaal over software betreft:
  Een dvd speler. dvd/hdd recorder hebben een firmware en ook daar kunnen fouten in zitten. Net zoals de philips cdr-880 opneembare cd speler, deze heeft dus een nieuwe firmware nodig(veels te trage reactie snelheid). Maar als partikulier kan ik daar niet aankomen(staan geen firmwares online), waarschijnlijk werkt dat ding ook nog via een ouderwetse eeprom, dus kun je er zelf niks aan verbeteren.

  Een vriend van mij kocht een nieuwe cyberhome dvd speler.
  Dat ding funktioneerde ook niet goed, ook al klikte je nederlandse ondertitels aan, het apparaat weigerde om de ondertitels op het scherm te tonen. Ff de firmware geupgrade en nu speelt tie als een trein en alles werkt perfect.

  Ok, een Mediacenter pc is geen hdd/dvd recorder, het is immers een pc.
  Maar een media center pc heeft wel als voordeel dat de software aan te passen is en dat is bij de meeste standalone apparaten niet mogelijk.
 • Ja, jij hebt ook gelijk.

  Mijn punt; een pc loopt op (heel veel) permanent te wijzigen software en is alleen daardoor al gevoelig voor zo'n beetje alles wat je maar kan verzinnen; virussen,trojans en spyware maar sluit ook bedieningsfouten, "3rd party crashes", harde schijf crashes enz enz ook niet uit.

  Een "hardware" apparaat loopt welliswaar ook op software maar deze ligt veilig opgeslagen in een eeprom waar praktisch gezien niet veel mee mis kan gaan.
  De update die je doet is eenmalig en blijvend.
  De reden dat apparaten als dvd spelers een dergelijke upgrade nodig hebben is meestal het gebrek aan conformiteit tussen de afspeel software aan de dvd's.
  Er zijn veel dvd's in omloop die eigenlijk gewoon niet deugen wat betreft structuur omdat dvd producenten zich methodes toe eigenen voor menu opbouw ed. die eigenlijk niet volgens de regels zijn.
  Zo is het bekend dat bij diverse dvd's sommige menu opties niet bereikbaar zijn, angle verschuivingen niet goed werken waardoor je een stuk van de film mist enz enz.
  De speler fabrikanten moeten daar op in spelen en brengen daarvoor updates uit.
  En dan zijn er natuurlijk ook nog de echte missers van de fabrikant zelf.

  Maar er zijn meer overwegingen om geen mc te kopen:
  *boot tijd
  *afsluittijd
  *geluidsontwikkeling, bij een "potente" cpu niet te onderschatten.
  *prijs
  *Een mc pc neemt op in "microsoft DVR" formaat, een door msoft eigenhandig verzonnen alternatief op het officiele mpeg2-transport stream(TS) formaat met als enige doel het toevoegen van DRM(digirtal rights managment-kopierbeveiliging in de ruimste zin van het woord)
  *conversie van het dvr formaat naar dvd-mpeg2 is lastig en mislukt vaak, er is nog steeds geen tool van microsoft om het te doen, de software die er voor is stamt uit het alternatieve hobby circuit.
  *een ms-dvr file is welliswaar op een dvd te branden en op dezelfde mc-pc weer af te spelen maar op een andere pc afspelen is twijfelachtig, de drm kent een specifieke "schakelaar" om dit te verbieden, deze schakelaar is in te stellen door de maker van het signaal—> de tv omroep en of kabel maatschappij.
  *dvr files afspelen/converteren kan sowiezo alleen onder winXP icm minimaal SP1
  * het moment dat je de mc pc aan het internet hangt is het hek van de dam en zul je dagelijks vervallen in wat ik de "update-hel" van winXP noem; je blijft aan het updaten en met het updaten slippen er nieuwe eigenschappen in je pc binnen waar je meestal pas na een tijdje achterkomt omdat iets niet meer werkt.
  De meest recente?:sinds winxp gold is de videorenderer een keer of wat verandert wat betreft werking, de laatste wijziging veroorzaakt het niet correct afspelen/implementeren van de aspectratio switch van mpeg2 files; een Svcd afspelen in een venster levert een venster van 480x576 met daarin een teruggeschaalde video van 480x360, door de verschalling is het beeld niet om aan te zien…

  En als ik nog dieper ga nadenken kan ik er zo nog wel wat meer opschrijven…


  Ik denk dat een mc pc wel te overwegen is mits je het allemaal goed overweegt en duidelijke conclusies trekt nav de beperkingen van het concept;
  Een pc met een slot 478 P4 met daarop een slotconverter naar slot 479 zodat er een "laptop" pentium M 7xx op past, deze zijn erg snel en ontwikkelen maar 1/4 van de warmte van een gewone p4(30 watt tov 110 watt).
  Als je er dan ook nog een zalman koeler op zet kan het lawaai wellicht meevallen.
  Overweeg de aanschaf van een zogeheten "reborn" pci kaart: http://www.lenten.com/Products.asp of ; http://www.bnc-distribution.nl/producten
  eborn
 • Stond niet laatst in C!T (of was het PCM ?) een 'test' van PC's vs HD-recorders ?
  Ik meen me te herinneren dat de pc's zo goed als allemaal problemen hadden met de synchronisatie van beeld en geluid …

  Dit soort perikelen was volgens mij ook voor MS de originele reden om de 'Mediacenter'-variant van XP niet los te verkopen. Zo dacht men te voorkomen dat de mediacenter pc een slechte naam zou krijgen.

  // —
  Nog een voordeel van hardware is dat de hardware vast ligt en de fabrikant ook in staat is om te garanderen dat het 100% perfect is.
  Ik zie een pc-fabrikant nog lang niet zo'n garantie durven geven …

  Als er al gedurende de productie iets wijzigt dan kan dat gewoon getest en aangepast worden zonder dat de eindgebruiker daar last van heeft.
  En vooral dat zie ik bij een pc nooit gebeuren …
 • ik zou gewoon een HDD DVD-recorder kopen, dat is veel beter dan een MCE PC. Die dingen zijn gespecialiseerd in DVD's maken, die PC is er meer toe in staat. PC's hebben, like it or not, best vaak problemen. Het lijkt me niet echt prettig als je iets wil opnemen en dat die PC dan net weer iets heeft. In je huiskamer, als je lekker TV wil kijken, of gewoon iets op wil nemen als je weg bent dan zit je niet op dat soort ongein te wachten.
  Een DVD-recorder zal daar praktisch nooit last van hebben, misschien een keer een klein probleem. Of een firmware-upgrade maar daar houd het dan ook wel mee op.
 • idd … zo'n pc is altijd toch weer afwachten.

  Bij hardware oplossing weet je gewoon zeker dat ie het doet door reviews en zo te lezen. Evt. kuren zijn dan gauw bekend.
 • Tja, ik ben zo iemand die een pc in zijn kamer heeft staan en geen tv, er simpelweg geen ruimte in mijn kleine flatje voor ook nog een tv.

  Ik kijk dus tv op de monitor en met 21 inch is dat goed te doen.
  Maar die software he….
  Ik weet ondertussen wel zo'n beetje hoe ik een pc aan de gang moet krijgen en houden maar het blijft klooien met een pc….
  En het is toch wel vervelend als je je zoontje van 3 moet uitleggen dat er geen sesamstraat is omdat de tv het even niet doet en dat papa hem moet maken.
  Tegen de tijd dat ie het weer doet is sesamstraat afgelopen en komen de traantjes te voorschijn :cry:

  Een groter huis EN een gewone tv staan dan ook erg hoog op het verlanglijstje.
 • Toch dit eens er tussenvoegen, http://www.tweakers.net/nieuws/38811
  Tja echte geldwolven daar hollywood, verder wil ik nooit een Mediacenter in de woonkamer, ben anders wel te vinden voor de Sony http://www.sony.nl/view/ShowProduct.action?product=RDR-HX910&site=odw_nl_NL&category=DVD+Recorder
  vooral het feit dat hij met double layer DVD+R overweg kan
  goedkoop is anders maar wel een topper volgens mij, alleen nog eens de editing mogelijkheden onder de loupe nemen.
 • [quote:974f35b3f1="Pceetje"]Toch dit eens er tussenvoegen, http://www.tweakers.net/nieuws/38811
  Tja echte geldwolven daar hollywood, verder wil ik nooit een Mediacenter in de woonkamer, ben anders wel te vinden voor de Sony http://www.sony.nl/view/ShowProduct.action?product=RDR-HX910&site=odw_nl_NL&category=DVD+Recorder
  vooral het feit dat hij met double layer DVD+R overweg kan
  goedkoop is anders maar wel een topper volgens mij, alleen nog eens de editing mogelijkheden onder de loupe nemen.[/quote:974f35b3f1]

  dat van tweakers.net is niet iets om blij van het worden, dan kunnen die blu-ray recorders war richard het over had nog wel een tijdje op zich laten wachten. En als ze er zijn, dan heb je er veel minder aan, dan dat je nu aan een DVD-recorder hebt.

  verder werd er dus duidelijk gezegd dat de TS geen Sony meer wil.

  Verder kan die Panasonic DMR-EH60 met zo'n beetje alle formaten overweg, met afspelen sowieso (DVD-video, DVD-audio, DVD+/-R/RW, CD (R/RW), video-cd, mp3, jpeg) en opnemen DVD-RAM, DVD+/-R, DVD-RW, en op de harddisk.

  Mediacenter pc wordt afgeraden om verschillende factoren, en dit is een mooie middenklasse DVD-recorder dus ik zou de keuze snel gemaakt hebben.
 • Het is deze geworden, vandaag heb hem in ontvangst mogen nemen
  http://www.sony.nl/view/ShowProduct.action?product=RDR-HX710&site=odw_nl_NL&pageType=Features&category=DVD+Recorder
  Komend weekend ga hem een uitgebreid testen, en dan een verslag uitbrengen.
  Lijkt een topper te zijn, na het eerste gebruik
  Later meer.
 • @ pceetje: heb je die voor CBI-FP (TS) gekocht of voor jezelf?

  Nou lijkt het net of het topic is afgerond.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.