Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Pinnacle PCTV 110i installatieprobleem

paula51
16 antwoorden
 • Heb gisteren een PCTV 110i aangekocht, en kan er maar niet uitkomen om de software (media center) voor deze kaart te installeren.
  Aanvankelijk loopt alles prima, tot het moment dat Microsoft SQL server 2000 (MSDE) wordt geinstalleerd.
  De installatie wordt afgebroken met de melding de Microsoft site over MSDE te bezoeken om het probleem op te lossen.
  Vreemd trouwens, dat een producent van een produkt je doorstuurt naar iemand anders om fouten te corrigeren.

  Uiteindelijk heb ik de volledige versie van MSDE2000A gedownload.
  Bij het installeren echter loop ik echter steeds vast op de melding: "A strong SA password is required , use SAPWD switch "
  De installatie wordt hierna afgebroken.

  Na uren zoeken op de Microsoft Knowledge base; kijk ondertussen al zo scheel als een otter, weet ik echt niet hoe te werken met, of hoe je een "Strong SA password" creeert.

  Rare van de zaak is, dat in hardware de PCTV kaart aanwezig is, maar in software ontbreekt elke verwijzing.
  Dwz hardwarematig is alles ok maar software ontbreekt.
 • Als je wel aa de systeem eisen voldoet(winXP-SP2+ dx9 enz enz) en het wil niet lukken denk ik dat je niet te lang moet harrebarren en terugbrengen die hap.
  Je mag als klant tegenwoordig gewoon wel verwachten dat zo iets mainstream als een tv kaart gewoon uit de doos werkt zonder installatie problemen.
  Heb je ook de help/manual bekeken voor de juiste installatie procedure?, pinnacle wil nog wel eens rare installatie methoden gebruiken en als je die niet exact volgt kan het mislukken…
 • Het systeem zelf voldoet aan alle vereisten, het is zuiver een software probleem met Microsoft SQL server.
  De verkoper wil de kaart niet terugnemen, omdat het gaat om een software probleem dat opgelost moet worden door Pinnacle.

  Ondertussen nog altijd géén reactie van Pinnacle op mijn e-mail, zal morgen maar eens bellen. :evil: :evil:
 • probeer dit eens vanaf de command prompt
  SETUP.EXE SAPWD=password
  (password is de naam die jij wilt gebruiken)
 • [quote:59c251eeee="Eddy X"]Uiteindelijk heb ik de volledige versie van MSDE2000A gedownload.
  Bij het installeren echter loop ik echter steeds vast op de melding: "A strong SA password is required , use SAPWD switch "
  De installatie wordt hierna afgebroken.[/quote:59c251eeee]Een kleine aanvulling en vraag. Is dat MSDE200A installatie bestand rond de 44MB? Zo ja, niet gebruiken. Dat is de versie die supergevoelig is voor een bepaalde worm. Je moet de SP3 versie hebben. Ik ben hier een paar weken geleden achter gekomen. Zelf gebruik ik MSDE niet meer omdat ik SQL2000 server gewoon in huis had liggen.
  Wat betreft dat wachtwoord, je hoeft niet persé iets in te vullen, dus
  "setup SAPWD=" is voldoende om te installeren. In de readme wordt er wel iets over gezegd, maar echt duidelijk is het niet. Ik ben wel benieuwd waarvoor de SQl server nodig is. Mijn Hauppauge TV kaart maakt daar geen gebruik van.
 • Tja, ik had ook al zoiets van waar is dat nou goed voor?…

  Maar de kaart heeft bijbehorende mediaportal software voor het afspelen/beheren van allerhande beeldmateriaal (soort MCE) en kennelijk hebben ze dat op basis van SQL gedaan.
  Er zit dus aan de software een database vast voor het beheren van je mediafiles.
 • [quote:2c60492488="rwilligen"]Maar de kaart heeft bijbehorende mediaportal software voor het afspelen/beheren van allerhande beeldmateriaal (soort MCE) en kennelijk hebben ze dat op basis van SQL gedaan.
  Er zit dus aan de software een database vast voor het beheren van je mediafiles.[/quote:2c60492488]Het is in ieder geval een open standaard. Wel vreemd dat men de gebruiker zelf laat uitpuzzelen wat die moet doen om de boel te installeren. Ik heb toen behoorlijk moeten zoeken om er achter te komen waar dat wachtwoord uiteindelijk voor was. En welke waarde ik daarvoor het beste kon opgeven. Daar zit je als computer gebruiker die de SQL server normaal niet zou gebruiken, echt niet op te wachten. Gewoon zorgen dat je op een makkelijke wijze iets zinnigs invult (en waarom), en vervolgens installeren maar (met een verwijzing naar de echte details, die in dit geval ook niet echt helpen).
 • [quote:f1a42ff912="amira"]probeer dit eens vanaf de command prompt
  SETUP.EXE SAPWD=password
  (password is de naam die jij wilt gebruiken)[/quote:f1a42ff912]


  als dit niet helpt, is er geen sprake van een licentie probleem ?
  Volgens mij is MS SQL SERVER absoluut NIET gratis.
  Bedrijven moeten hirevoor betalen.

  Ik kan me hooguit voorstellen dat je een soort client versie (runtime) moet installeren en dat die gratis is. Loop de installatie schermen goed na n kijk wat je telkens moet ingeven.

  edit: als je addtionele kosten moet maken dan moet de verkoper de kaart terugnemen. Tenzij er op de doos staat dat je deze moet maken.
 • [quote:36b6547c5f="Bosje"]als dit niet helpt, is er geen sprake van een licentie probleem ?
  Volgens mij is MS SQL SERVER absoluut NIET gratis.
  Bedrijven moeten hiervoor betalen. [/quote:36b6547c5f]De MSDE versie die zich presenteert als een SQL server, is gratis. Voor gratis betaal je wel in de vorm van een moeizamere installatie en beperktere mogelijkheden. Voor de thuisgebruiker is dat laastste geen probleem. Wie maakt nu echt gebruik van grote database bestanden? De officiele versie laat zich prettig installeren via een WIndows installer met de juiste vragen (dus ook dat wachtwoord). Verder installeerde de officiele versie de voorbeeldbestanden gelijk werkend. Dat kan ik in het geheel niet zeggen van de MSDE versie die voor het gemak ook nog iets veranderd aan de naamgeving waardoor het nog wat extra lastig wordt. Daarbij komt nog dat de benodigde bestanden apart gedownload moeten worden. Wanneer Pinnacle hiervoor geen makkelijke oplossing heeft gekozen, maakt die het de thuisgebruiker wel onnodig lastig.
 • Via de knowledge base van Microsoft was ik er al achter gekomen dat je de SLQ server ook kon installeren via de command prompt.
  Zonder resultaat echter; de installatie begint met het configureren en gaat zo een 20 seconden door zonder enige foutmelding, hierna is er een, ik noem het, "een roll back" dwz de vooruitgangsindicator gaat achteruit en er is niets geinstalleerd.

  Ondertussen een email van Pinnacle gekregen om voor de installatie alle processen die op mijn naam draaien te sluiten (uitgez. explorer en taskmgr), ook zonder resultaat.
  Blijkbaar is er toch iets wat in de weg zit, maar wat ?
 • [quote:68b977a2db="Eddy X"]Zonder resultaat echter; de installatie begint met het configureren en gaat zo een 20 seconden door zonder enige foutmelding, hierna is er een, ik noem het, "een roll back" dwz de vooruitgangsindicator gaat achteruit en er is niets geinstalleerd.[/quote:68b977a2db]Hmm, ik heb de MSDE (A, sp3, sp3-NL) versies een aantal keren ge(de)installeerd. Dat ging op zich, probleemloos. Nu draait mijn systeem wel met .Net Framework, Visual Studio, Office en nog wat zooi. Misschien dat daar nog wat bij zit. Je ziet dus in het geheel geen zinvolle foutmelding?
 • Heb hier ook Net Framework, Visual Studio en Office 2000 draaien, en neen, krijg geen foutmelding voor de "rollback".

  Wat betreft de Pinnacle support, moet ik eerlijk bekennen dat hun bereidwilligheid toch groot is, vandaag terug een email ontvangen met de vraag om mijn systeemconfiguratie (msinfo32) door te sturen.
  Zo zie je dat negatieve geruchten niet altijd waar zijn.
 • Ben er uiteindelijk zelf in geslaagd (zonder hulp van Pinnacle) de PCTV 110i aan de praat te krijgen.
  Vaststelling: de software installatie liep steeds vast op de Microsoft SQL server.
  Dus; originele Microsoft MSDE 2000A proberen te installeren.
  Met steeds hetzelfde resultaat: use strong password.

  Installatie vanaf de opdrachtpromt met of zonder "strong password" resulteerde in een "roll back".

  Oorzaak volgens de Microsoft knowledge base is dat bestands en printerdeling niet zijn ingeschakeld, wat hier niet het geval is.

  Ander service rapport wijst op een roll back indien in een netwerk twee computers dezelfde naam hebben.
  Ik heb géén netwerk, dus daar ligt de oorzaak niet.

  Wat wel het geval is; mijn PC heeft geen naam ( in systeem).
  De oplossing:

  Na het ingeven van een naam liep de installatie van de Pinnacle Mediaserver op wieltjes.

  Bemerking;
  alweer bekrijpt mij het gevoel dat eindgebruikers
  [u:37c486cf64]GEBRUIKT [/u:37c486cf64] worden om problemen op te lossen na de lancering van een nieuw produkt, wat niet terdege getest werd op incompatibiliteit;
 • Tja… :roll:
  Je vraagt je af hoe ze idd zo'n programma testen.
  Als ik een programma zou moeten testen dan zou ik beginnen met een mainstream veelverkocht pc model, deze solo gebruiken, dus er verder niets aan hangen en dus ook geen netwerk(dan hoef je dus ook geen pc naam in te vullen), schone windows erop +sp2 en dan kijken of je programma werkt.

  Een beetje de situatie nabootsen zoals de gemiddelde home pc is opgesteld.
  Kennelijk test pinnacle dus niet zo…..
 • [quote:8e530a719f="Eddy X"]Ben er uiteindelijk zelf in geslaagd (zonder hulp van Pinnacle) de PCTV 110i aan de praat te krijgen.
  Vaststelling: de software installatie liep steeds vast op de Microsoft SQL server.
  Dus; originele Microsoft MSDE 2000A proberen te installeren.
  [/quote:8e530a719f]Gefeliciteerd! Oh ja, mocht je uiteindelijk de PC wel op het netwerk (en internet) aansluiten, dan moet je deze MSDE versie dus niet blijven gebruiken.
 • in de software leverenaciers wereld wordt :evil: :evil: vaak aangehouden :

  De beste testers zijn de eindgebruikers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.