Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DVDspeler doet alles behalve dvd's afspelen. Help!

jelkootje
11 antwoorden
 • Ik had een dvdspeler. Deze speler speelde cdroms, audiocd's, behalve dvd's. Op het moment dat ik er een dvd in deed startte het programma windvd ( heb het ook geprobeerd met andere software). Echter het programma sluit na korte tijd weer af zonder iets van de dvd te hebben bekeken. Ik dacht dus dat de dvd speler stuk was, dus heb ik vandaag een nieuwe dvd speler en rewriter gekocht. Echter weer gebeurt precies hetzelfde. Ik heb de nieuwste firmware gedownload. Niks helpt. Ik weet het niet meer. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
 • Hier herken ik een probleem in dat ik ook ooit onder handen heb gehad. De film werd getoond voor een aantal seconden waarna het weer afsloot. Uiteindelijk bleek dit te liggen aan het feit dat de hardwareversnelling van de videokaart niet voluit stond. Waardoor dit zomaar het geval kon zijn weet ik niet maar het was zo.
  Je zou dit dus na kunnen kijken in de beeldschermeigenschappen. Volgens mij geld dit alleen als je problemen hebt met volledig scherm weergave.
 • Nee ik krijg helemaal geen beeld. Het programma wat de dvd hoort af te spelen( mediaplayer of windvd) opent. Dan duurt het een aantal seconden en dan wordt het programma eruit gegooid. Soms krijg ik dan een foutmelding. Maar nooit krijg een beeld van de dvd te zien. Wat kan het zijn?
 • [quote:1b956afc95="jelkootje"]Soms krijg ik dan een foutmelding.[/quote:1b956afc95]

  :roll: En die foutmelding is?…
 • De foutmelding luidt: In wmplayer is een fout opgetreden en moet worden afgesloten. Onze excuses voor dit ongemak.
  Daarna kan ik de inhoud van dit foutenrapport weergeven.
  Er staat dan Handtekening van fout
  AppName:wmplayer.exe AppVer: 10.0.0.3802 ModName: ivaudio.ax
  ModVer: 1.0.0.1 Offset: 000118dd

  Als ik dan klik op technische gegevens van dit foutenrapport bekijken, klik krijg ik een hele lange lijst met cijfers en leytters te zien. Deze lijst kan ik niet kopieren. Het is een foutmeldingsrapport die je dan kunt sturen naar microsoft.
  Ik wordt hier niks wijzer van. Nog steeds help!
 • 't is inderdaad niet iets om wijzer van te worden. Wellicht dat je wat meer info kan vergaren uit de logboeken van Windows, had je daar al in gekeken?
 • is de mpeg2 decoder die de fout in gaat.
  Heb je soms een codec-pack geinstalleerd?
 • Kun je uitleggen wat je hiermee bedoelt.
 • de MPEGII decoder die je DVD codeert die is waarschijnlijk brak. Verwijder alle MPEG codecs en codecspacks, en installeer dan PowerDVD. Hierin zit een MPEGII codec die wel goed is.
  Succes
 • Nou, een andere installeren hoeft nou ook niet meteen

  Je gebruikt windvd en deze heeft als audiodecoder het bestand ivaudio.ax
  Er is iets wat kennelijk de audio decoder dwars zit.
  De ervaring leert dat het meestal zogeheten "codec-packs" zijn die rottigheid veroorzaken.

  Een codec pack is een verzameling van afspeel video en audio codecs, op diverse websites wordt bij afspeel problemen vaak al heel snel gezegd " oh, je moet gewoon codecpack XX installeren" en dan zijn al je problemen opgelost.

  terwijl meestal bij de installatie van een codecpack de rottigheid begint….
 • oke ik begrijp dat ik iets moet doen om te zorgen dat ik de dvd wel normaal kan afspelen. Moet ik iets aan mijn videokaart veranderen. Het klinkt misschien wat dom, maar ik weet echt niet wat ik nu moet doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.