Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

A/V netwerk vraag

4 antwoorden
  • 'iedereen' is druk met zijn netwerk. maar zoals vele heb ik mijn A/V in de huiskamer nog niet aangesloten op mijn netwerk. vraag; welke merk kwalitatieve versterker kan ik op netwerk aansluiten? iemand ervaring met Kenwood VRS-N8100? Vraag 2; kan ik mijn mediacenter ook weer over mijn versterker aansluiten via ethernet? natuurlijk kun je een via je mediacenter out direct je signaal er uit sturen naar je versterker. Maar kan dit ook via ethernet? Waarom ik het vraag is omdat ik anders verschillende kabels moet trekken. UTP & A/V. (of natuurlijk wireless oplossing Pre-N) graag jullie inzicht! Txs [URL=http://img529.imageshack.us/my.php?image=hardwaresetup4jo.jpg][img:0c50b5d1d4]http://img529.imageshack.us/img529/3383/hardwaresetup4jo.th.jpg[/img:0c50b5d1d4][/URL]
  • Wat is je budget voor die versterker? En ga je een nieuwe versterker kopen alleen maar voor de netwerkaansluiting? Denon heeft de AVC-A1XV A/V versterker en de AVR-4306 A/V receiver. Die hebben allebei een netwerkaansluiting, en de AVC-A11XV kan je door je dealer laten uitbreiden met een netwerkkaart voor €200. Volgens mij kan je inderdaad je mediacentre (HTPC) wel aansluiten, maar dat zou je ook kunnen doen door er een goede geluidskaart in te stoppen en digitaal op je versterker aansluiten. Ik weet niet of draadloos wel zo geschikt is voor multimedia toepassingen, en ik heb ook geen idee hoe je dat zou moeten doen, want je kan volgens mij niet zomaar een draadloos netwerk adapter op zo'n versterker aansluiten. Ik zie nooit waarom mensen het allemaal via een netwerk willen doen. Als het nou om een DVD-recorder met HDD ging die je via een netwerk met je PC zou willen verbinden kan ik me er nog iets bij voorstellen.
  • [quote:1230a358ae="Smash!"]'iedereen' is druk met zijn netwerk. maar zoals vele heb ik mijn A/V in de huiskamer nog niet aangesloten op mijn netwerk. vraag; welke merk kwalitatieve versterker kan ik op netwerk aansluiten? iemand ervaring met Kenwood VRS-N8100? [/quote:1230a358ae] :o dat ziet er netjes uit. Enige probleem is dat de software geen alternatief kent als je ooit een niet-Windows OS wilt gebruiken voor je server. Dat zou (voor mij) een nadeel zijn. [quote:1230a358ae] Vraag 2; kan ik mijn mediacenter ook weer over mijn versterker aansluiten via ethernet? natuurlijk kun je een via je mediacenter out direct je signaal er uit sturen naar je versterker. Maar kan dit ook via ethernet? Waarom ik het vraag is omdat ik anders verschillende kabels moet trekken. UTP & A/V. (of natuurlijk wireless oplossing Pre-N) ...[/quote:1230a358ae] UTP-kabel is veel te dun om een audio-signaal te voeren. Zelfs de goedkoopste luidspreker-kabel is dikker. Als je een versterker hebt die als 'media-renderer' functioneert volgens het UPnP-protocol dan zou je op die manier een verbinding kunnen maken tussen server & versterker. Een andere mogelijk is een 'losse' media-renderer en die aansluiten op je versterker. Zulke onderdelen hoeven niet duur te zijn (voorbeelden : Terratec NOXON kost +/- 100 Euro, Philips Streamium SL400i 300 Euro, ... ). Een overzicht van diverse apparaten vind je hier : http://www.twonkyvision.de/UPnP/devices.html Ik zie dat daar een versterker van Denon genoemd wordt. Twonkyvision is een van de alternatieve upnp-server-software programma's voor UPnP-devices. Zelf gebruik ik TVersity (http://www.tversity.com) voor m'n Philips SLA5500. Als je Microsoft XP hebt dan heb je in de vorm van Windows MediaConnect al een (primitieve) variant in huis die ook met de de Xbox 360 kan samenwerken. // --- Draadloos is (zo goed als) probleemloos voor audio (waaronder ook internet-radio). Voor video-toepassingen zou ik zelf liever regulier netwerk kiezen aangezien je dan een goede verbinding met voldoende bandbreedte moet hebben.
  • Misschien een beter idee inderdaad By the way, hier is nog een linkje van die [url=http://www.kenwood.be/kenwood/kenprod.nsf/_/F8734C6E69CD5D3B01256F390041BA34]vrs-n8100[/url] Ik lees vooral dat hij toch wat tegen valt, de interface is niet van deze tijd, problemen met netwerk, problemen met updaten. Ik zou gewoon een goede versterker nemen, kan ook zonder ethernet aansluiting, en dan die oplossing van JaFO gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.